Rynotsytohramma - transkript


Kur inflamacion i mukozës së hundës është dhënë zakonisht testime laboratorike të sinuseve zgjedhura përmbajtjes. Ajo quhet rynytsytohramma - deshifrim lejon të saktë të përcaktuar llojin e sëmundjeve (infektive ose alergjike), dhe natyra e tij (virale apo bakteriologjik).

Si mund rynotsytohrammu?Procedura është mbledhja e materiale një burbuqe veçantë steril pambuku në fund. Pastaj pigment përmbajtja sinus bojë (metoda Romanovsky-Hymzы) që ofron qelizat e ndryshme individuale Hue. Po, Eozinofilet në rynotsytohramme me rozë të ndritshme, limfocitet - blu-blu. Qelizat e kuqe të gjakut pikturuar në tonet portokalli, neutrofile bërë hije të purpurta të purpurtë.

Shpifjeve studiuar me një mikroskop, studimi numëron numrin e këtyre qelizave të bardha të gjakut, dhe vlera në krahasim me treguesit e standarde.

Rynotsytohrammы Shpjegim dhe normë vlerat e marra


Për të përcaktuar natyrën e vërtetë të caktuar rinitit përqindje e varieteteve morfologjike të qelizave të bardha të gjakut.
Me numrin më të madh të neutrofile diagnostikuar në fazën akute të sëmundjes. Nivele të larta эozonofylov tipike për rinitit alergjike. Në qoftë se në të njëjtën kohë rrit përqendrimin e neutrofile, ajo konsiderohet komplikime infektive. Në raste të tjera, ajo është konsideruar se ka vasomotor rinitit.

Vlerat normale në rynotsytohramme:

  • limfocite nga 0 në 10%;

  • neutrofile - numër të vetëm në një fushë e syve;

  • эozonofylы në 40%;

  • qelizat e kuqe të gjakut dhe qelizat epiteliale në një sasi të vetme;

  • bakteret coccal janë ose mungojnë, ose rrallë shfaqen në horizont.


  • Kështu përmbajtja mukusit nofull sinus nuk duhet të jetë qelizat direk, bazofilet. Disa njerëz gjithashtu nuk эozonofylov dhe limfocitet. Mungesa e tyre nuk është konsideruar normë dhe patologji.
    Është e rëndësishme të theksohet se transkripti i saktë duhet të sigurojë një mjek-otolaringolog, pasi përbërja e microflora shpesh varet nga faktorë të tillë si mosha e pacientit, shëndetin e tij të përgjithshme, praninë e sëmundjeve të frymëmarrjes kronike dhe të ngadaltë të shtyra më parë transaksione. Përveç kësaj, rezultatet rynotsytohrammы marra ndikojë medikamente lokale dhe sistemike përdorur pika hundës.