Qelizat e lartë të gjakut


Dorëzimi test të gjakut në moshë të ndërgjegjshëm pasur dikur secili. Edhe me rrjedhën e shkollës së biologjisë dhe anatomisë dihet se gjaku përbëhet nga elemente të ndryshme. Rezultatet e analiza - kuantifikimi i këtyre elementeve shumë që mund të tregojnë shëndetin e përsosur apo praninë e ndonjë virus në trup.
Limfocitet - "demonstrim" element. Numri i limfociteve të aftë për të folur shumë për shëndetin. Qelizat e bardha të gjakut të reduktuara - një lymphopenia shenjë, limfocitet lartësuara (një lloj i qelizave të bardha të gjakut) - Limfocitoza. Arsyet për këto diagnoza mund të jenë të ndryshme. Se si për të interpretuar rezultatet e testeve të gjakut dhe përcaktimin e indikatorëve të tjera të caktuara, të diskutuar më poshtë në artikull.


Nëse limfociteve të lartë të gjakut


Limfocitet - qelizat përgjegjëse për imunitetin. Ajo limfocite përgjegjës për identifikimin e trupave të huaja dhe prodhimin e antitrupave që mbrojnë trupin nga infeksioni dhe ndikimin negativ të qelizave virale.
Nëse rritur limfocitet në gjak, atëherë trupi është duke luftuar një infeksion. Limfocitoza mund të dëshmojnë për normale e SARS-it dhe sëmundjeve të rënda të tilla si mononucleosis apo tuberkulozi. Është për diagnoza është bërë e qartë nga rezultatet e analizave duhet t'i referohet profesionist, i cili do të caktojë trajtimin e nevojshëm.

Arsyet pse limfociteve në gjak në rritje, mund të jetë e mjaftueshme:

 • Sëmundjet infektive të tilla si tifoid, kollës së mirë, li e dhenve, hepatiti dhe të tjerët, duke detyruar limfocitet aktivizuar.

 • Rritja e nivelit të limfociteve në sëmundjet e gjakut dhe endokrine.

 • Proceset alergjike herë mund të përcaktohet nga një përmbajtje të lartë të limfociteve në trup.

 • Qelizat e ngritur të gjakut - prandaj, trupi përpiqet që të shërohet nga infeksioni akut. Limfocitoza në këtë rast - një dukuri normale.


 • Ndonjëherë një numër i madh i limfociteve në gjak mund të jetë rezultat i stresit përjetuar kohët e fundit. Kur stresi është kuptuar si një efekteve psikologjike dhe fizike në trup. Për shembull, pas heqjes së disa prej qelizave mund të bëhet më aktive se zakonisht.
  Limfocitet mund të rrisë dhe arsye të tjera për të përcaktuar cilat ju dëshironi të aplikoni për një specialist dhe nëse është e nevojshme për të marrë një analizë më të detajuar, i nënshtrohen provimit të plotë.

  Çfarë do përmbajtja e lartë e limfociteve në gjak?


  Gjakut komplet ofron një pamje mjaft të plotë të trupit. Kombinimet e ndryshme të elementeve mund të jenë shenja të sëmundjeve të shumta. Të ketë të paktën një ide të përgjithshme të asaj analizës, ju e dini trajtimin kombinimin e elementeve të gjakut.
  Për shembull, një kombinim i: rritjen e limfociteve dhe neutrofile reduktuar. Kjo është - një kombinim të rrezikshme që tregon inflamacion në trup. Shkaku i inflamacionit mund të jetë teste të tjera për të ndihmuar të identifikuar atë. Arsyet për uljen e neutrofile mund të jenë disa:


 • infeksion viral;

 • nisur forma të ndryshme të inflamacionit;

 • efektet e trajtimit të rrezatimit;

 • Disa efekte anësore të barnave të forta, antibiotikët.


 • Me rritjen limfocitet dhe neutrofile mirë zbritur menjëherë të bëjë një vizitë te mjeku.
  Një tjetër opsion: segmentuar neutrofile ulur dhe rritjen limfocitet. Ky kombinim mund të flasim për luftën dhe trupin e tij të shërohen nga sëmundje (ARI, të ftohtë). Të gjitha shifrat janë normalizuar në mënyrë të pavarur, pas shërimit të plotë.