Spiral Kompjuteri Tomografia


X-ray dhe MRI të ju lejojnë për të inspektuar organet e brendshme pa kirurgji. Ato ndihmojnë për të zbuluar edhe defekte shumë të vogla dhe sëmundjet e vogla. Spirale tomography llogaritur është i bazuar edhe në veprimin e X-rrezeve, por shumë më të sigurt se fluoroscopy konvencionale dhe x-rrezet, përveç për të krijuar modelin më të detajuar tre-dimensionale të zonës studiuar.

Multysrezovaya spirale llogaritur tomographyTomography llogaritur spirale punon nga konvencionale X-ray makinë, por sepse tub është ngritur mbi një mekanizëm lëviz, ajo mund të shpejt të shkëlqejë në vendin e duhur, duke lëvizur nëpër trupin e pacientit në një spirale. Të gjitha të dhënave është futur menjëherë në kompjuter dhe janë në dispozicion për analizë nga specialistë. Për shkak se trupi i pacientit është në një platformë lëvizje që lëviz në mënyrë progresive në imager drejtim të kundërt mund të bëjë shkurtime në deri në 05 milimetra! Në spiral scan përparësi të shumta:


  • saktësi të lartë;

  • ekspozimi i vogël;

  • Shpejtësia;

  • Sigurimit.


  • Rezultati është disa minuta për të marrë një pamje të plotë të organeve të brendshme në dëmtime të rënda dhe patologjitë që kërkojnë ndërhyrje të menjëhershme kirurgjikale, multysrezы të na lejojë të studiuar milimetër kërkuar zonë, e cila është shumë e rëndësishme në neurokirurgji. Përveç kësaj, doza e ulët X-rrezet lejojë inspektimin e fëmijët e vegjël dhe gratë shtatzëna, si dhe pacientët në gjendje shumë të rëndë. Të vetmet Kundërindikimet spirale tomography llogaritur - prania e elementeve metalike në trup dhe përdorimin e pajisjeve që mbështesin jetesën, që nuk mund të vihet në makinë.

    Ku përdoret scan spiral?


    Shpesh duke përdorur spirale llogaritur studim tomografi është një fushë të veçantë, ose organ. Pajisja ju lejon të zgjidhni zonën e dëshiruar, pa treguar zona të tjera publike në mënyrë që ajo nuk përputhen me njëri-tjetrin. Bark spirale tomography tregon stomak, zorrë, fshikëz fshikëz e tëmthit dhe mëlçisë larg. Kjo ju lejon të përqëndrohemi në çështjet thelbësore. Me spirale CT scan e trurit mund të zbulojë edhe më të vogël mini pash këputje e anijes dhe çdo dështimet në tru që janë karakter neuroleptiku.