Ultrasonografia gju


Sipas të dhënave të statistikave mjekësore, më shumë se gjysma e të gjitha lëndimeve të sistemit musculoskeletal lidhur me lezionet e përbashkët gju (gju). Të përbashkët gju lidh femuri, këmbës dhe nadkolinok, është organi i dytë më i madh i përbashkët. Ajo është vendosur sipërfaqësisht, e cila shpjegon lëndime të saj të shpeshta.
Shumica dëmtime në gju për shkak të shpërthimit të ligaments ose menisk, e cila është veçanërisht karakteristike për atletët. Edhe vogël lëndimit të gjurit të çojë në siklet të konsiderueshme, dhimbje dhe kufizim të lëvizjes. Lëndime më serioze në mungesë të trajtimit me kohë dhe adekuat mund të shkaktojë paaftësi dhe paaftësi.


Kur për të kryer gju me ultratinguj?


Indikacionet për gju Ultrasonografia është prania ose dyshimi nga sëmundjet e mëposhtme:

 • lëndime të ndryshme dhe bruises gju të përbashkët;

 • sëmundjet degjenerative-distrofike;

 • inflamacion i gju;

 • dëmtimi i cruciate dhe ligamenteve lateral, menisk;

 • osteohondropatyya;

 • kneecap ndarë;

 • tumoret e kockave që formojnë përbashkët gju dhe kështu me radhë. d.


 • Çfarë bën gju ultratinguj?


  Para emërimit të masave përmirësuese nëse gju dëmtuar diagnozë të rëndësishme saktë. Si rregull, marrjen historisë dhe ekzaminimit të jashtëm të përbashkët gju nuk është e mjaftueshme për këtë. Në këtë drejtim, shpesh emërohet ultratinguj të përbashkët gju, e cila mundëson në kohë të zbulojë proceset patologjike në të gjitha indet gju edhe para paraqitjes së simptomave klinike të sëmundjes të rënda.
  Kur gju me ultratinguj vlerësuar:

 • prania e lëngjeve në të përbashkët;

 • Struktura trashësi dhe cilësia e kërc dhe indeve të eshtrave;

 • Komunikimi i jashtëm dhe i brendshëm dhe strukturat e tjera të indeve të buta që janë në zgavrën e përbashkët dhe më gjerë, në afërsi të përbashkët, dhe kështu me radhë. d.


 • Ultratinguj, MRI ose X-ray e gju të përbashkët - e cila është më e mirë?


  Krahasimi i metodave të ndryshme të mundshme të diagnostikimin gju të përbashkët, duke përfshirë MRI, x-ray dhe ultratinguj, ia vlen të përmendet përfitimet e ultrazërit. Features diagnozës me ultratinguj për musculoskeletal nuk inferiore për rezonancë magnetike, por me ultratinguj është kryer nga një metodë të thjeshtë dhe më ekonomike për pacientët.

  Në studimin radiografike është një pengesë serioze për shkak të faktit se X-ray për të vlerësuar vetëm strukturat e kockave të përbashkët. Një indeve të buta të përbashkët gju (menisk, kapsulë të përbashkët, tendons, ligaments dhe t. E.) Duke përdorur rrezeve X për të parë të dështojnë.
  Gjithashtu vlen të përmendet është e mundur për të identifikuar ultratinguj ashtuquajturën thyerje "të vogla" që nuk janë të visualized në radiografi. Në këtë aspekt ultrazërit madje tejkalon saktësinë e diagnozës MRI. Kështu, me ultratinguj të përbashkët gju është metoda më e arritshme dhe shumë informative e diagnozës.

  Si gju me ultratinguj?


  Metodat e gju me ultratinguj (ligaments, menisk dhe t. E.) Ofron vlerësimin dhe krahasimin e të drejtës dhe nyjeve lënë në të njëjtën kohë. Pacienti është në pozicionin e shtrirë me gju mbjellë me rul. Së pari është për të studiuar mëparshëm dhe të sipërfaqeve anësore, pastaj u kthye për të pacientit në barkun e tij dhe sipërfaqe mbrapa hetohet.
  Ekzaminimi i njëkohshëm i dy nyjeve gju (të dëmtuara dhe të shëndetshme), për të shmangur rivlerësimin rreme apo nënvlerësimin e ndryshimeve të zbuluara.