Sa gjumë një Rregulla gjumë personi


Sa fle një person? Një çështje tjetër mbi temën e gjumë të shëndetshëm, e cila fitoi interesin e shumë njerëzve.
Pyetja është shumë e rëndësishme, sepse kam paguar atij kohë të mjaftueshme dhe madje kaloi një eksperiment të vogël rezultatet e të cilit ju tani e dini.
"Geniuses fle katër orë, njeriu i thjeshtë - gjashtë, stupid - tetë" - kjo deklaratë i përket Napoleonit. Siç e dini, Napoleoni flinte vetëm 4 orë në ditë.

Në diçka si Churchill tha. Në të vërtetë, shumë njerëz të mëdhenj e kanë paguar shumë më pak gjumë se sa një të tretën e jetës. Por jo të gjithë - gjeniu Albert Einstein ishte në gjumë në 11 orë në ditë!


Mesatarisht, statistikisht person fle 7-8 orë në ditë. Shumica e njerëzve marrin këtë vlerë normë gjumë. Por ajo që është "mesatare"? Një fle dhjetë orë, një tjetër katër - një mesatare prej shtatë jashtë. Ju shihni ndryshim?
Në botë ka shumë njerëz që flenë 3-4 orë në ditë dhe të lulëzojnë. Nuk janë njerëzit që flenë vetëm për një orë. Në artikullin "Sa mund të mbijetojnë pa gjumë", kam shkruar në lidhje me një njeri që kurrë nuk fjeti më shumë se dhjetë vjet.Nga ana tjetër, ka nga ata që flenë për 9-10 orë dhe nuk ankohen për shëndetin e tij. Dhe kështu ajo shkon "mesatare".

Sot, shumica e shkencëtarëve priren të besojnë se kohëzgjatja gjumë është individuale. Unë gjithashtu personalisht të ndjekë pikërisht këtë pozicion, sepse ne jemi të gjithë të ndryshëm dhe bota nuk ka dy njerëz identike!
Shpesh ka një mënyrë që personi të përkryer të shëndetshme fillon të shqetësuar për faktin se duke fjetur më pak se të tjerët. Ai po përjeton fillon të gëlltitni pilula të ndryshme për të përmirësuar gjumë dhe si rezultat shkakton dëm serioz për shëndetin tuaj. Nuk ka nevojë të përpiqet të jetë si gjithë të tjerët, të dëgjoni me trupin tuaj!
Për më tepër, kohëzgjatja fle i individit mund të ndryshojë në varësi të kushteve përreth, stresi, mosha. Për shembull, fëmija më i vjetër është duke fjetur dhe fle në sigurimin e pleqërisë është zvogëluar shpesh.

Kohët e fundit kam lexuar në lidhje me një avokat amerikan, i cili për disa arsye të panjohura filloi të fle shumë më pak se zakonisht. Në fillim ai ishte shumë i shqetësuar, shkoi për mjekët, duke pirë pilula gjumi dhe vetëm pastaj vendosi të përdorë kohën shtesë për vetë-studim. Si rezultat i kësaj, ai u bë një nga më të mirë në biznes dhe nuk ka pasur probleme shëndetësore.
Prandaj, në qoftë se ju lexuar diku se duhet të fle, për shembull, pikërisht shtatë orë, ju mund të sigurtë të mbyllni këtë faqe. Autori di se çfarë shkruan ai.
Mënyra në një studim të shkencëtarëve japonezë vënë përpara një supozim interesante që normën e gjumit një person varet nga sasia e oksigjenit të konsumuar. Më shumë oksigjen konsumuar nga trupi, aq më shumë duhet të jetë në një ëndërr.
Ajo tërheq vëmendjen për faktin se konsumit të oksigjenit rritet kur një person ndjen zemërim, zgjimit dhe dëshira dhe emocione të tjera. Duket se njerëzit që kanë ekuilibër emocional, më pak se të tjerët kanë nevojë për gjumë. Teori interesante, por kudo tjetër unë nuk kam parë konsiderata të tilla.

Tani është e qartë se norma e gjumit për të gjithë individ. Por si për të përcaktuar atë? Për të gjetur se sa unë duhet të fle, kam kaluar një eksperiment të vogël.
Gjatë javës kam shkruar kur kam ra në gjumë dhe u zgjova. Kushti më i rëndësishëm i eksperimentit ishte se unë kam për të zgjoheni pa një orë me zile. Si statusi studenti i pestë-vjeçar lejon ndonjëherë të humbasë çiftin e parë, kushti është plotësuar në mënyrë të pakushtëzuar
Në përgjithësi, unë besoj se alarmi është armiku më i keq i gjumit të shëndetshëm. Lexo artikullin "Fazat e gjumit" dhe ju do të kuptoni pse.

Unë zakonisht shkoj në shtrat në 23:30 dhe u zgjova në varg 7:00-07:30. Duke pasur parasysh faktin se unë ra në gjumë minuta 10-20, kursi im ishte duke fjetur rreth 7 orë e 30 minuta. Ajo rezulton se unë kam të njëjtin njeri mesatar.
I këshilloj të gjithë ju për të mbajtur një përvojë të tillë. Në qoftë se për shkak të nevojës për një orë me zile për të marrë lart, ju nuk mund ta bëni këtë, atëherë ajo të gëzojë një pushim në të ardhmen e afërt. Dhe ata që tashmë e dimë gjumin e tyre normale, ndajnë me të tjerët në komentet!
Një pak më shumë në lidhje me kohëzgjatjen e gjumit.

Shkencëtarët e vendeve të ndryshme, studime që kanë treguar se njerëzit që flenë nëntë ose më shumë orë në ditë, shpesh vuajnë sëmundje seredechno se ata që flenë 7-8 orë. Sony gjithashtu në përgjithësi më të prekshëm dhe të ketë një jetëgjatësi më të ulët të jetës.
Sot të gjithë. Dëgjoni trupin tuaj dhe të mësojnë për të zgjoheni pa një orë me zile.