Gjëndër veshkave ultratinguj


Mjekësia moderne ka një listë të konsiderueshme të studimeve të ndryshme, duke lejuar shumë qartë të diagnostikuar shumë sëmundje. Plotësinë gjithnjë dhe qartësi, në sajë të përmirësimit të vazhdueshëm të teknologjisë, merr një ultratinguj, e cila përdoret zakonisht për monitorimin e organeve të brendshme.

Çfarë bën gjëndra veshkave ultratinguj?Ultratinguj veshkave jep një tablo të plotë të gjendjes së gjëndrave endokrine (adrenals). Me këtë lloj të hulumtimit mund të parandalojë kancerin dhe tumoreve beninje, inflamacion, bruising, hyperplasia, mosfunksionim dhe Sëmundjet të tjera.

Si për të bërë ultratinguj adrenals?


Ky lloj i hulumtimit për saktësinë më të madhe kërkon një përgatitje e pacientit. Përgatitja për gjëndra veshkave ultratinguj është si vijon:

 • Tre ditë para studimit ultrazërit duhet të fillojë të përmbahen në një të veçantë që parandalon formimin e toksinave, pastron dietë. Ju mund të hani fruta, perime, bishtajore, drithëra, arra dhe fara, bukë nga mielli gruri. Me mjaltë të ëmbël dhe le të vetëm fruta të thata. Ushqimet yndyrore përjashtuar. Pije mund të konsumohen vetëm me lëngje natyrore dhe TEAS bimor.

 • Darka një natë më parë që të jetë e lehtë. Pasi që ju nuk mund të hani asgjë, sepse hulumtimi është kryer në një stomak bosh.

 • Në mëngjes para se studimi duhet të marrë një pastrues (për këshilla nga mjeku) për pastrimin e zorrëve.


 • Hulumtimi i kryer lehtë veshkave tek fëmijët dhe pacientët physique ligët. Për vizualizimi më të mirë të pacientëve studiuara nuk është e rekomanduar për të vënë në prag të klizmë me ultratinguj dhe hani ushqime që mund të shkaktojnë gaz.
  Tani ne mund të përshkruajnë procesin si ultratinguj veshkave bëhet:


 • Pozicioni pacienti në studim mund të jetë shtrirë në shpinë të tij, stomak apo anë, dhe në këmbë.

 • Në lëkurën e zhveshur e kërkimit të aplikuar dhe shpërndahen mbi sipërfaqen e një xhel të veçantë.

 • Me ultratinguj fillon me përcaktimin e veshkave e duhur, lob e djathtë të mëlçisë dhe Cava inferior vena. Kjo është në zonën trekëndëshi midis këtyre elementeve është e veshkave e drejtë.

 • Pastaj shkoni në gjëndër e majtë veshkave. Ajo është parë më së miri nga një pozicion të prirur në anën e djathtë.


 • Normalisht, veshkave gjëndra ultratinguj nuk mund të shohin, por nëse një tumor është formuar, veshkave pacienti visualized.