Ultratinguj e pankreasit


Ultratinguj e pankreasit, zakonisht një pjesë e zgavrën e barkut. Për shkak të natyrës së strukturës dhe lokacioni i pankreasit, kjo masë diagnostike janë të vështira, por ajo ndihmon të kujtoj këtë trup në projeksionet e ndryshme dhe për të vlerësuar gjendjen e saj në dinamikën e procesit patologjike.

Kur doni Ultrasonografi i pankreasit?Indikacionet për pankreas me ultratinguj:

 • çdo vazhdoi apo mbajtur përsëritur me disa frekuencave në dhimbje dhe ndjesi të pakëndshme në rajon epigastrike;

 • ndjeshmëri në rajon epigastrike ose prania e arsimit dukshëm;

 • vendosur diagnozë të hershme të pancreatitis akute ose kronike të identifikuar komplikime (abscesi, nekroza, formimit kist, etj);

 • hematoma dyshuar, kist, abscesi, tumor malinj të pankreasit;

 • identifikojnë tendosje murin mbrapa e stomakut gjatë Gastroskopi;

 • Rreze-X zbulimin në ndryshimet në formë apo lakim konturet e stomakut ose duodenum;

 • lëkurës zhovtyanychnist dhe mukozës;

 • diabeti;

 • humbje peshe papritur për asnjë arsye të dukshme;

 • karrige të përhershme dhe çrregullime të tjera.


 • Si për t'u përgatitur për ultrazërit të pankreasit?


  Në rast urgjence, mjeku juaj mund të rekomandojë një ultratinguj e pankreasit, pa përgatitje. Dhe, edhe pse rezultatet mund të mos jenë të sakta, "greased" mjeku i kualifikuar mund të përcaktojë procesin serioze patologjike që kërkon masa urgjente mjekësore.
  Pankreasit planifikuara ultratinguj duhet të paraprijë ndonjë përgatitje, e cila fillon 2 - 3 ditë para studimit. Kjo është kryesisht për shkak të faktit se pankreasit në kontakt me stomak, zorrë e vogël dhe të mëdha, duodenum, dhe gjatë hetimit e ajrit të përfshira në këto organe uritur komplikon vizualizimi i pankreasit.

  Përgatitja për pankreas ultratinguj përfshijnë si në vijim:

 • Dietë të veçantë (të fillojë - 3 ditë para ultrazërit), e cila parashikon përjashtimin e produkteve të qumështit, pijeve të gazuara dhe alkoolike, fruta të freskëta dhe perime, lëngje, bukë të zezë, bishtajore.

 • Vakt Disclaimer 12 orë para procedurës (Recommended darkë dritë në prag të një studimi në mëngjes).

 • Një ditë para se të ultrazërit duhet të marrë një dozë të laksativ, dhe njerëzit të prirur për rritjen e prodhimit të gazit - si karbonit aktivizimit.

 • Në ditën e provimit ultrazërit nuk është e rekomanduar për të përdorur ushqime dhe lëngje, pirja e duhanit dhe medikamente.


 • Ultratingull i pankreasit - transkripti


  Normalisht, kur një ultratinguj i pankreasit është vendosur densitetin dhe dendësia e kancerit të mëlçisë, pankreasit barabartë që ehostruktury intensitet të mëlçisë ehostruktury kujton. Ka një predominim të sinjaleve të vogla jehonë të shpërndara njëtrajtësisht në të gjithë pankreasit. Me moshë për shkak të depozitimit yndyrë dhe compaction kancerit echostructure rritet.

  Në proceset e ndryshme patologjike në trup ajo echostructure ndryshime të konsiderueshme. Për shembull, me ultratinguj e pankreasit në pancreatitis akute në lidhje me tregon normale një rënie të konsiderueshme në echogenicity (intensiteti dhe shkëlqim), e cila është e lidhur me ënjtje të gjëndrave. Në pancreatitis kronike dhe pankreatik tregon kancer ultratinguj se rritja echogenicity dhe heterogjeniteti ehostruktury do të shënohet nga zhvillimi i fibrozës dhe dhëmbëza.
  Gjithashtu konturet normale gjëndër në ultrazërit duhet të jetë i qartë dhe të qetë. Në studimin e anatomisë visualized gjëndrës përbëhet prej kokës, isthmus, kryuchkovidnoho shtojcë dhe bisht. Trashësi mesatare kokat - deri në 32 mm, trupi - 21 mm bisht - deri në 35 mm. Devijimet e vogla lejohen vetëm në analizë normale biokimike të gjakut.