Kolesteroli - standard për gratë


Shoqata e parë që lind në përmendjen e termit "kolesterol" mjaft të pakëndshme. Ne të gjithë e dimë se një substancë të qenit në trup në sasi të mëdha, mund të shkaktojë probleme serioze. Në fakt, shuma e kolesterolit në trup normal femra nevojshme. Gjëja kryesore - për të kontrolluar nivelin e substancës në gjak dhe në kohë për të sjellë atë përsëri në normale.

Shkalla e kolesterolit të përgjithshëm për gratëKolesterol - yndyrë-si substance e prodhuar nga trupi dhe formuar pjesërisht me ushqimin. Në formë të pastër të kësaj substance në trup përmban shumë pak, pjesën kryesore të pjesës së lipoproteins. Komponimet e tilla janë dendësi të lartë dhe të ulët. Kjo është për shkak të formimit të pllakave aterosklerotike të LDL dhe zhvillimit të sëmundjeve të ndryshme. Lipoproteins densitet të lartë quhen kolesterolit "të mirë".

Kjo substancë në trupin e luan një rol të rëndësishëm:

 • Kolesteroli është përgjegjës për formimin dhe ruajtjen e membranave qelizore.

 • Substanca është i përfshirë drejtpërdrejt në formulimin e hormoneve femërore.

 • Sigurimi i metabolizmit normal lipoprotein.

 • Ajo është me anë të diellit kolesterolit mund të transformohet në një vitaminë jetik D.

 • Lipoproteina izoluar fibrave nervore.


 • Niveli normal i kolesterolit në gratë mund të ndryshojnë në varësi të moshës, shëndetit dhe shumë faktorë të tjerë. Por sasi mesatare e substancës në trup është e ndryshueshme 3-55 mg / dL. Këto shifra - niveli i përgjithshëm, kolesterolit pra, të dyja të mira dhe të këqija të kombinuara. Për gratë 50 Kufijtë mund të zhvendoset pak (zakonisht lart).

  Njerëzit që vuajnë nga sëmundjet e sistemit kardiovaskular, dhe ata të cilët janë të prirur për ta, niveli i kolesterolit duhet të shikojnë me kujdes të madh. Numri i lipoproteins në gjakun e përfaqësuesve të kësaj kategorie të pacientëve nuk duhet të kalojë 5 mg / dl.
  Pse gratë rritur kolesterolin?
  Mbi jetën e sasisë së kolesterolit në gjak mund të ndryshojnë në anën e më të mëdha dhe më të vogla. As njëra as tjetra është e padëshirueshme, dhe nivele të larta të lipoproteins dhe mund të jetë mjaft vdekjeprurëse.

  Shkaqet kryesore të kolesterolit të lartë në gratë janë:

 • Problemi kryesor - dietë të sëmurë. Konsumi i tepërt i ushqimeve yndyrore të ketë një ndikim negativ në shëndetin, kërcënon mbipeshë dhe, ndër të tjera, nxit formimin e kolesterolit.

 • Pirja e duhanit shumë e keqe. Nikotina vret kolesterolit "të mirë" dhe ngre sistemin kardiovaskular.

 • Siç shihet, u rrit kolesterolin në shumë njerëz kryesore një mënyrë jetese i ulur.


 • Kanë tendencë për të rritur HDL dhe pacientët me diabet, hipertension, sëmundje të veshkave, mëlçisë dhe tiroide.

  Shenjat e dukshme të kolesterolit të lartë në gratë nuk ekziston si i tillë. Identifikoni ndryshimet në gjak mund të jetë vetëm me anë të hulumtimeve të duhur. Vigjilent si ju duhet të bëni simptomat e mëposhtme:

 • spote verdhëz në lëkurë në zonën e syve - ksantomы;

 • dhimbje të zemrës;

 • angina;

 • lodhje dhe dhimbje në këmbë që ndodhin pas ushtrimit.


 • Kolesterol të ulët në gratë gjithashtu çon në pasoja shumë të pakëndshme dhe mund të ndodhë për disa arsye:

 • Zvogëlimin e numrit të lipoproteins kontribuojnë në stres të vazhdueshëm;

 • Ndonjëherë kolesterolit të ulët - rezultat i trashëgim të keqe.

 • Në mënyrë të ngjashme, trupi mund të përgjigjet në dietë, kequshqyerja, ushqim i sëmurë.

 • Disa pacientë bie helmim kolesterolit.