Çfarë bën fluoroscopy


Radiophotography është metodat më të rëndësishme diagnostike që përdoren në mjekësi e brendshme. X-rrezet lejojnë për të marrë imazhe, nga të cilat e bëjnë konkluzione në lidhje me shëndetin e organeve dhe indeve. Ndikimi Radiophotography përfshin X-rrezeve, të cilat reflektohen një mënyrë të caktuar, ekran mund të merrni imazhe të organeve të brendshme.

Çfarë bën një gjoks x-ray?Metoda diagnostike tregon ndryshim në organet e densitetit të vendosura në gjoks, të cilat mund të tregojë praninë e ndonjë anomalitë. Më shpesh, këto ndryshime të provokuar nga zhvillimi i indit lidhor në organet e frymëmarrjes.

Megjithatë, disa sëmundje të densitetit të indeve nuk janë të lidhura. Për shembull, pneumoni mund të zbulohen vetëm në një fazë të caktuar. Prandaj, përgjigja e pyetjes tregon pneumonia fluoroscopy është po. Por ajo vetëm mund të diagnostikojnë sëmundje në faza të rënda të zhvillimit.
Kështu, një diagnozë specifike vënë vetëm përmes radiografitë nuk mund. Ajo është përdorur në rastet e mëposhtme:

 • për të përcaktuar fibrozës dhe sklerozë;

 • zbulimin e trupave të huaja;

 • kontrollojnë pozicionimin e saktë të tubave dhe catheters në enët e gjakut, zemrës dhe të rrugëve të frymëmarrjes;

 • përcaktimi i pranisë së ajrit ose të lëngshme;

 • të vlerësojë statusin e një dëmtimi.


 • Çfarë bën fluorografike të mushkërive?


  Rrezatim çdo trupi reagon ndryshe ndaj rrezatimit. Pra, fotografia në fund vjen heterogjene. Mushkëritë të shëndetshme kanë një strukturë uniforme. Nëse ka inflamacion, vula do të shfaqet shaded. Pikat zonat, në të kundërt, do të tregojë butësi e tepruar të rrobave.
  I pyetur nëse fluoroscopy tregon tuberkulozi duhet të theksoj se ky studim është një nga mënyrat më efektive për patologji diagnostike. Fakti është se të dëgjuarit nuk është për të përcaktuar ndryshimin e saktë në organe, ndërsa foto të qartë fokusi dukshme ose një të madh në lidhjen e tyre. Ju gjithashtu mund të zbulojë voids formuar në shkatërrimin e indeve.

  Tregon kancerit të mushkërive fluoroscopy?


  Le kjo metodë jep informacion përhapur mbi shëndetin, edhe pse ajo është efektive në identifikimin e tuberkulozit dhe mushkërive kancerin. Ajo është me anë të kësaj procedure paaftë për të zbuluar fazat e hershme të proceseve të rënda patologjike.