Anomali e veshkat, klasifikimi dhe karakteristikat e secilit varietet


Anomali të veshkave dhe strukturën e tyre janë të rralla. Të gjitha devijimet e njohura janë klasifikuar në disa grupe: anomali numrin, vendndodhjen, strukturën dhe madhësinë.


Numri i Anomalitë


Shumica e këtyre anomalive të ndodhë lulëzojë dy herë - ajo është e vendosur në një kapsulë dhe dy pjesët e saj mund të jenë të ndara - gjysma e sipërme është zakonisht më pak se më të ulët. Çdo gjysmë ka lohankoy dhe uretër. Pjesa e sipërme shpesh subjekt i shokut sëmundjeve. Ndonjëherë ureters nisen nga ky organ vetëm të kandidojë në fshikëz.


Numri anomali është përafërsisht një e treta e të gjitha defekteve. Rasti më pak e zakonshme e veshkave të tretë nuk janë spliced ​​me të tjerët.
Mungesa kongjenitale e një organi është e rrallë. Kur aplazionit, zakonisht nuk ka asnjë uretër përkatës. Prandaj anomali mund të diagnostikuar duke përdorur cystoscopy.

Kjo është e rëndësishme!
Në situata të paqarta për diagnozën e pyelography reaksionar të përdorura, angiography veshkave. Autoriteti i vetëm në këta pacientë rritur pak në madhësi. Aplazionit dypalëshe dhe pothuajse asnjëherë nuk konsiderohet si një defekt i papajtueshëm me jetën.
Madhësia anomali dhe vendndodhja


Quhet reduktim kongjenitale madhësia hipoplazise, ​​shpesh plotësohet me zhvillimin e inflamacionit dhe provokon hipertensionit veshkave.
Anomalitë e tilla të veshkave është afërsisht 25% e të gjitha defekteve të trupit. Çapokor klasifikuar. Mesit dhe distonia legenit. Ndonjëherë veshkave të vendosura në kafaz i kraharorit.
Një e katërta e të gjitha keqformimeve të dystonia veshkave - vendndodhja e saj e lindur e gabuar. Ndonjëherë ajo mund edhe të gjendet në legen gjatë operacionit dhe ajo është perceptuar ndonjëherë si një tumor legenit. Kur legenit dystopiya lloji uretër shumë të shkurtër, dhe enët e veshkave vijnë në frontin e trupit.

Veshkave mosveprim ose përndryshe Nephroptosis shkakton dhimbje të forta në shpinë, i ngjan dhimbje barku, rrallë hematuria. Në thelb Nephroptosis ndikon në trupin e femrës dhe të diagnostikuar gjatë prekje dhe ekzaminimit radiografike. Kur obmatsuyutsya veshkave jashtë shtratin e tij dhe lirisht lëviz, siç quhet përhumbur patologji.
Nëse dikush veshkave është zhvendosur në anën e kundërt, atëherë kjo anomali quhet dystopiya kryq, uretër duke kaluar midline e trupit.

Dystopia plotësohet zakonisht anomalitë enët e furnizimit me gjak, anomalitë në veshka dhe format e tyre të sistemit pyelocaliceal.

Kjo është e rëndësishme!
Dystopyyu zbuluar nga prekje, por diagnoza është konfirmuar nga provim X-ray. Ju duhet diferenciale diagnozë të Nephroptosis.Struktura Anomalitë


Arsimimi kongjenitale parenchyma renale provokon zhvillimin e patologjisë dypalësh - polycystic. Për shkak të zhvillimit të gabuar embrionit fillon tubules jo të plota bashkim i nephrons dhe proksimalen konvertohet në cysts të vogla.
Në zhvillimin e kësaj sëmundjeje mund të jetë i dhimbshëm për të hetuar, veshkat zgjeruar me sipërfaqe me gunga. Polycystic shkakton dhimbje në dështim të ulët mbrapa, gjakderdhje, rrit presionin e gjakut dhe të veshkave. Cysts Presioni mbi parenchyma shëndetshme veshkave provokon dëmtuar rrjedhjen e gjakut dhe të formojnë pyelonephritis mesme.
Gjithashtu përfshijnë struktura anomalitë në veshka ndryshon formën:Dolchataya
Oval
Rrafshuar.
Kjo është e rëndësishme!
Rrezikshme devijim vaskulare Furnizimi i veshkave, duke formuar vështirësi gjatë operacionit. Në 25 - 30% të rasteve është prania e arteries veshkave më të përshtatshme për shtyllë e saj më të ulët, pastaj kaloi me anterior uretër dhe shpesh shkakton shfaqjen dhe përparimin e hydronephrosis.


Gjithashtu, anomalitë struktura përfshijnë cist vetmuar ose cysts me përmbajtje të lëngshëm