Keqformime e veshkave llojet, manifestime dhe karakteristikat


Indeksi artikull

Mungesa Patologjia veshkatPatologjia dyfishuar veshkën dhe uretërPatologjia vend të gabuarPatologjia patkua veshkave


Keqformime të veshkave janë të shumta. Në natyrën e saj klinike, ato klasifikohen në disa grupe kryesore:Numri i Patologjia dhe madhësia e trupit, vëllimin e saj.
Patologjitë vendndodhjen dhe orientimin e trupit.
Formë patologji.
Struktura patologji e indeve të veshkave.
Kupa-medullyarnыe patologji.
Formimi patologji të enëve të gjakut.Mungesa Patologjia veshkat


Mungesa e autoritetit për shkak të preferuarat e tij nuk mund të takohen shpesh e mjaftueshme - një në një mijë foshnje. Mungesa e të dy veshkat dikur mjaft të rralla dhe shpesh shkakton vdekjen e fëmijës. Këta fëmijë mund të jetë i lindur tashmë të vdekur. Zakonisht kjo patologji e kombinuar me mungesën e fshikëzës, shkelje të formimit të sistemit riprodhues, herniation shpesh këta fëmijë të formuar trurit.

Kjo është e rëndësishme! Pa metoda të tjera kërkimore për krijimin e zhvillimin e kësaj sëmundjeje ndodh. Mjeku duhet të mendojnë për anomalitë strukturën e veshkave janë zbulimin e shkeljeve në këto organe. Diagnozë të saktë është përcaktuar pas zbatimit të ultrazërit dhe urography nxjerrës.
Patologjia dyfishuar veshkën dhe uretër


Kjo anomali ndodh më shpesh, me, vajzat ndodh dy herë më shpesh në krahasim me djemtë. Të dyfishtë ose një mund vetëm dy veshkat. Ureters, nisen nga një organ të dyfishtë, zakonisht të vendosura në afërsi të njëri-tjetrit, mund të bien në fshikëz përmes një vrimë.
Ndonjëherë dyfishuar nga uretër veshkave lë vetëm një - është përçarje paplotë. Kështu, uretër konsiderohet inferiore - ky është rreziku për të marrë reagimet e urinës në veshkë në fshikëz. Ajo rezulton se bashku me urinë patogjene depërtojnë atje fillon zhvillimin e inflamacionit.

Më patologji nuk mund të tregohet. Në thelb, simptoma e parë është shfaqja e simptomave të infeksionit. Në këtë drejtim, çdo infeksion në veshka në një fëmijë të vogël domosdoshmërisht përfshin ekzaminim të plotë organizatës. Ndonjëherë fëmija po zhvillohet normalisht dhe pastaj plotësisht të gjallë dhe me veshka të ripërtërirë, të cilat nuk shkaktojnë dhimbje. Diagnoza është kryer aksidentalisht gjatë Ultrasonografi.

Kjo është e rëndësishme! Në të kundërt urinës hedhur ne cen organeve veshkave mund të shkaktojnë ngushtim i uretres dhe ndërprerjes shkarkimin e urinës, e cila gjithashtu çon në formimin e kushteve patologjike.


Diagnoza përfundimtare është organizimi i urography nxjerrës ose Ultrasonografi e veshkave.Procesi terapeutik në trajtimin e semundjes infektive zhvillohet. Ndërhyrje kirurgjikale për fëmijët është kryer në situatat e mëposhtme:Funksionimin e plotë të ndaluar e pjesëve të veçanta të trupit.
Reverse urinë zabros në një ose të dy veshkat.
Komplikimet që zbuloi formimin e cysts në uretër.
Një shkelje uretër kontigjent funksion urinar.

Patologjia vend të gabuarKjo anomali është diagnostikuar shpesh në fëmijët dhe kryesisht prek djem. Lokalizimi i gabuar në lidhje me të gjithë trupin e karakterizuar nga kthyer nga buzë e tyre të brendshme. Në vend të disa enëve të mëdha të gjakut në veshka është një shumë e vogël degëzuar, me gjak trupin e mbushjes dukshëm më keq. Në këtë drejtim, ajo performanca reduktuar rëndë. Gjithashtu shqetësuar dhe formën e trupit. Ajo ndryshon nga bobovydnoy formë dhe zakonisht përfshin shumë segmente.

Shkelja e vendndodhjen e klasifikuar veshkave lartë dhe të ulët. Nga patologji të lartë janë organe të vendosura në gjoks, por patologji është e rrallë në foshnjat. Zona Përmbajtja e peritoneum është zhvendosur në zgavrën e kraharorit. Uretres që vjen nga veshka patologjike, më shumë në mënyrë të konsiderueshme në gjatësi në krahasim me normë. Ulët e karakterizuar disa pozita ndryshim veshkat poshtë.


Patologjia patkua veshkave


Kjo sëmundje është konsideruar manifestimi më i zakonshëm i një grupi të madh të patologjive, e cila përfshin një sërë opsionesh bashkim të dy veshkat e njëri-tjetrit.

Ndër format e njohura të shkrirjes trupit klasifikuar shtresë simetrik dhe asimetrike. Damar patkua referohet simetrik. Kështu, veshkat janë të kombinuara me njëri-tjetrin ose skajet më të ulët dhe e sipërme ngjajnë në pamjen patkua. Ky dyfishim është lokalizuar disi më e ulët se qarkullimit normal dhe të gjakut.