Llojet e edema sëmundje renale, lokalizimin e tyre dhe të shprehjes


Edemë është simptomë kryesore që shoqëron sëmundje të veshkave, pavarësisht nga shkaku dhe peshën e procesit patologjike. Ato mund të shfaqen në ngadalë gjatë disa javëve në glomerulonefriti kronik apo pyelonephritis. Rritja e tyre për disa ditë sugjeron shprehur në organin gjatë zhvillimit të dështimit akute renale.


Mekanizmi i edemë


Zhvillimi i tyre në sëmundjet e veshkave përfshin disa mekanizmave themelore:Shkelja e funksioneve nxjerrës - një kusht kryesor për rritjen e përqendrimit të klorurit të natriumit në gjak, që është lidhja hypersomolyarnыm, dhe ruan ujin në gjak, duke rritur shumën e caktuar pragun, lëngun jashtë enëve të gjakut në indet, duke shkaktuar ënjtje;


rënie në plazma presion oncotic - presion kusht oncotic proteinat plazma (albumin) për të parandaluar tërheqjen e tepërt e lëngjeve nga vasculature, në sëmundje të ndryshme të veshkave dhe shkelje të funksioneve të tyre, proteina në sasi të mëdha në prodhimin e urinës ul presionin e kancerit dhe lëngun jashtë enëve të gjakut në indet ;
rritur pėrshkueshmėrisė e mureve kapilar - ndodh në sëmundje të ndryshme inflamatore e veshkave, duke rezultuar në rritjen e lëngshme pėrshkueshmėrisė lehtë shkon në indet përreth buta nga capillaries;

rritur në presionin sistematik të gjakut - përveç funksionit nxjerrës të veshkave, të kryer rregullimin e presionit të gjakut sistematik, parregullsi në zonën e tyre të punës për të rritur presionin lëngun në anije dhe të rritur filtrim indet.E rëndësishme! Lokalizimin dhe ashpërsia e edemë në sëmundje të veshkave varet nga cili mekanizëm mbizotëron.Simptomet e edemë


Shkalla e ndodhjes, vendndodhja dhe peshën e indeve të buta ënjtje sëmundje renale varet mekanizmin e zhvillimit dhe të drejtpërdrejtë se çfarë lloj i sëmundjes:
Ënjtje të indeve të buta të fytyrës - veçanërisht vuan zonën rreth syve dhe qepallat, ënjtje tingëllon më e theksuar pas gjumit, pastaj zvogëlohet gjatë ditës dhe mbrëmjes zbehet. Ky lloj është i lidhur me zvogëlimin e plazmës presion oncotic për shkak të proteinave sekretim të lartë nga veshkat me glomerulonefriti. Në rënie të theksuar në presion oncotic, ënjtje të kapur të gjithë fytyrat e rajonit, duke ndryshuar atë përtej njohjes. Në këtë rast, ata duhet të dallohet nga individë edemë me reaksione alergjike.

Indet vogla ënjtje të fytyrës, trungu dhe gjymtyrë si lëkurë pastoznost - që lidhen me rritjen e permeabilitetit vaskular në pielonefrit akut ose kronik. Ju lutem vini re se lëkura pastoznost mund të jetë për shkak të faktorëve gjenetik dhe të jetë i pranishëm personalisht gjatë gjithë jetës.
Ënjtje e theksuar e gjymtyrë të ulët, zhvillimi i tyre kushtëzohet nga akumulimin e klorurit të natriumit në gjak kur veshkat reduktuar prodhimin e saj. Ato mund të shfaqen në çdo sëmundje, i shoqëruar nga pamjaftueshmëri renale. Ata janë të pranishme me të njëjtën ashpërsi gjatë gjithë ditës.

E rëndësishme! Ënjtje e gjymtyrë të ulët mund të shoqërojnë zhvillimin e dështimit kronike të zemrës, kur reduktohet funksionin e pompimit të zemrës. Mekanizmi i zhvillimit te tyre është i lidhur me stagnimit të gjakut në capillaries te extremiteteve te ulta. Karakteristike është se ndryshe nga veshka, paraqitja e edemë më të theksuar në mbrëmje. Mëngjesin pas fjetur një natë, ata mund të zhduket me një rritje graduale në mbrëmje.Trajtimi i sëmundjeve


Edemë është rezultat i procesit patologjike, kështu që trajtimi i tyre është për shkak të adresuar shkaqet e paraqitjes së tyre. Ky trajtim zakonisht konservatore, duke përfshirë antibiotikët pielonefrit, përdorimi i drogës ymmunnosupressorov në glomerulonefriti.

Diuretics, të cilat rrisin sekretim e lëngjeve nga trupi dhe indeve, ku është ruajtur përdorur gjithashtu.