Koncepti kongjenitale e veshkave polycystic përgjithësi dhe diagnoza


Deri relativisht kohët e fundit, shumë ekspertë nuk mund të emërojë shkakun e saktë të kësaj sëmundjeje fshehtë. Por hulumtimet gjenetike që kryhen në mënyrë aktive në vitet e fundit kanë vënë në pikën e fundit dhe solli linjë.
Kongjenitale sëmundje polycystic veshkave - një sëmundje gjenetike dhe transmetohet gjenetikisht. Bartës i mutacionit gjenit mund të jetë një nënë dhe baba. Në raste të rralla ndodh që polycystic kaluar nga të dy prindërit. Nga kjo sapolindur më të prekura. Megjithatë, sëmundja është jashtëzakonisht e vështirë dhe mund të çojë në pasoja serioze.
Diagnozë të saktë - rruga për trajtim të suksesshëm


Megjithatë, në shumicën e rasteve, dhe kjo, sipas burimeve të ndryshme, që variojnë nga 80 në 90 për qind e pacientëve, shenjat e para zakonisht shfaqen 30-40 vjet.
Vjet polycystic nuk mund të shfaqet. Edhe pse këtë kohë e tërë sipërfaqja e cysts veshkave fillojnë të formojnë madhësive të mëdha dhe të vogla, ku, rastësisht, nephron janë ende kryejnë funksionet e tyre. Megjithatë, veshkat mund të rritet, dhe legenët dhe kupat - deformuar. Në cysts mund të fillojnë acarohet.

Identifikimi veshkat kongjenitale polycystic mundësisht sa më shpejt të jetë e mundur pa pritur zbulimin aksidental gjatë çdo operacioni. Në studimin e anamnezën, prekje e cila mund të çojë në identifikimin e Arsimit të shtrënguar në zonën subcostal duhet të bëhet hetim radionuklidit e veshkave. Panoramike X-rrezet mund të tregojnë vendndodhjen e deformimit dhe cysts. Vetëm atëherë duhet të vendosë për trajtimet.


Sëmundje kongjenitale polycystic veshkave, simptomat e para


Bell parë që greva alarm, duhet të jetë shfaqja e sëmundjeve të tilla si pyelonephritis. Dhimbje në pjesën e mesit nuk është thënë gjithmonë se një problem me shpinë. Etje e vazhdueshme, shije të pakëndshme në gojë. Polyuria është 3-4 litra pangjyrë, por nganjëherë me gjak, urinë. Vertigo mund të shoqërohet me hipertension, që shpesh çon në të majtë hypertrophy ventricular.


Kjo është e rëndësishme! Sëmundje kongjenitale të veshkave polycystic ndikon në punën e organeve të tjera, në veçanti mund të vuajnë mëlçisë dhe të pankreasit. Nga rruga, ndryshe nga një tumor, sëmundje prek të dy veshkat.Trajtimit


Pasi diagnoza është vënë dhe polycystic zbuluar menjëherë fillojnë trajtim për të parandaluar eskalimin e sëmundjes në fazën kronike. Ky operacion është përdorur kryesisht në raste të rënda, kur cysts mund të fillojnë acarohet. Mos prisni dhe pamjaftueshmëri renale, kur keni nevojë për dializë dhe transplantim. Dhe në gjendje e keqe nuk është shmangur.
Së pari, të fillojë me një ndryshim themelor në mënyrën e jetesës. Është e nevojshme për të reduktuar në mënyrë drastike sasinë e aktivitetit fizik. Shmangni udhëtime të gjata dhe në këmbë.
Së dyti, ju nuk duhet të monitorojnë vetëm me kujdes gjendjen e nasopharynx dhe dhëmbët, por të përpiqet të shmangë ftohjet dhe sëmundjet infektive. Dhe në qoftë se kjo nuk është e mundur, të paktën të respektojë pjesën tjetër të rreptë shtrat.
Së treti, është e nevojshme për të shqyrtuar të gjitha dietë të dhe të shkoni në një dietë. Kufizimet kryesisht kanë të bëjnë me përdorimin e kripës dhe proteina, ajo duhet të jetë minimale. Shuma e vitaminave dhe kalorive duhet të rritet ndjeshëm.

Në-lagjet. Nëse hipertensioni shoqërues duhet të marrë antihipertensivëve. Në rast të përkeqësimit të pielonefrit - antibiotikëve dhe uroantyseptyky. Dhe nën reduktuar diuresis - diuretics.Zbulimin e hershëm, trajtimit në kohë, ndryshimet e jetesës, veçanërisht ato me zakone të këqija dhe të ushqyerit e duhur do të ndihmojë në qoftë se jo plotësisht të shpëtoj të sëmundjes, dhe nuk do të çojë në pasoja të pakthyeshme dhe do të jetojnë një jetë të gjatë.