Hydronephrosis veshkave


Sëmundje të veshkave shkaktuar nga zgjerimi i HMS, si rezultat i përkeqësimit të pronave kryesore të veshkave, fshikëzës abuzimi rrjedhje, parenkimale atrofi, rritet shtypja hidrostatike në mekanizmin e quajtur hydronephrosis. Shfaqja e sëmundjes është karakterizuar në fillimet e saj, dhe në gjysmën e meshkujve ndryshe femër - të rralla me 40%. Sëmundja zhvillohet për shkak të çrregullimeve të gota daljeve dhe lojë me birila në veshka urinar, shoqëruar nga dështimi i qarkullimit të gjakut që hyn indet e veshkave. Nuk mund të shoqërohet me hydronephrosis ureterohydronefrozom - zgjerimin progresiv të uretër. Simptomë më e rrezikshme është dështimi i veshkave, duke e lënë atë plotësisht ndalon funksionimin, e cila shpesh është ndarja fatale helmimi me ushqim, të rrisë nivelet e performancës të azotit mbetur që në funksionimin normal veshkat nuk mbeten në trup dhe duhet të vijnë direkt kur zbrazjes fshikëz.

Shkaqet dhe simptomat e hydronephrosis


Në fëmijëri sëmundja është kryesisht manifestim i lindur, arsyeja mund të ketë ndryshime në enët e veshkave, në njerëz të moshuar të fituara pas, sëmundjet e fshikëzës. Hydronephrosis majtë dhe të djathtë, ndërsa veshkat zakonisht atje për shkak të pranisë së një sasi të madhe të lëngjeve që akumulon atje për shkak të rrjedhës së dobët të urinës. Formë të njëanshme, sipas prek një veshkë dhe karakterizohet më shumë për fëmijët. Hydronephrosis shoqërohet nga simptomat e mëposhtme:


1. Patogjeneza e hydronephrosis si veshka e majtë dhe të djathtë është shpesh pa shenja të shënuar, por është në trauma, shpërthimet e sëmundjeve infektive ose kur probing barkut. Karakterizohet shpesh nga dhimbje dhemb, e cila mund të rritet shpejt dhe gjithashtu shpejt zbehet. Pavarësisht nga shteti (në anën e majtë, në të djathtë, në barkun e tij, etj), pushtuar nga pacientët të cilët janë dhimbje në çdo kohë. Dhimbje akute për drejtimin fazat hydronephrosis nuk janë tipike.

2. bloating, vjellje, vjellje refleks, rritet tensioni i gjakut - shpesh të shoqëruar nga kapjet. Gjithashtu vë në dukje rritja e numrit të pacientëve me mosmbajtjeje pas sulmit, por një rënie të mprehtë në sulme. Në kohën e dhimbjes infektuar hydronephrosis, ethe të jetë e mundur. Nëse ju gjeni një gungë nën brinjë gjatë shfaqjes së sulmeve në mendje kjo është një nga karakteristikat kryesore.


3. Në disa raste, e vetmja simptomë mund të jetë prania e gjakut gjatë urinimit, vërejtur kryesisht në fazat e hershme të hydronephrosis. Por nuk gjeti vetëm një në pesë pacientë.

Ka tre faza të hydronephrosis:
- Në veshka e parë fazë pak rritet në përmasa, por ajo nuk kishte efekt mbi funksionin e tij. Nëse pacienti nuk është marrë asnjë veprim dhe të lënë sëmundja marrë kursin e saj, ajo shpejt do të shkojë në fazën e dytë;

- Faza e dytë tashmë ka filluar të shqetësojë dhe të shfaqen simptomat e para që ne të përshkruara më lart. Ajo është në këtë fazë, shkeljeve të rëndësishme pronat veshkat, dhe shpesh, në qoftë se jo në kohë për trajtim mund të atrofi;


- Faza e fundit dhe më të rrezikshme (shkallë) - karakterizohet nga progresion pakthyeshme atrofi veshkave, dhe kjo përfshin një kërcënim për tërë trupin.Trajtim


Para trajtimit, mjeku duhet të identifikojë shkaqet që provokuara hydronephrosis. Për ta bërë këtë, pacienti duhet të japë një mostër e urinës, gjak, me ultratinguj dhe të kalojë një numër të sondazheve të tjera. Mjekimi me metodat konservative mbajtur si një përgatitje para operacionit. Trajtimet tradicionale nuk janë të efektshme dhe janë përdorur në inflamacion i veshkave, uljen e presionit të gjakut, reduktimin ose eliminimin e dhimbjeve dhe shenjat e dështimit të veshkave.


Hydronephrosis veshkave shkallë të parë në fëmijët shpesh kërkojnë ndërhyrje kirurgjikale. Gjëja kryesore për të eliminuar shkaqet dhe caktojë trajtimin e duhur për disa muaj të ndodhin urolog. Nën kushte të favorshme, sëmundja zhduket në 10-12 muajt e ardhshëm. Metodat më të zakonshme të kirurgjisë në trajtimin është teknika rindërtues për të ruajtur organin. Varësisht nga shkaqet e hydronephrosis është zgjedhur dhe llojin e operacionit varet nga prognozë e mëtejshëm të jetës.