Veshkave dypalëshe pieloektaziya dhe komplikimet e tij


Indeksi artikull

Pyeloэktazyy Arsyet bilaterale renaleKomplikimet e mundshme të sëmundjesDiagnoza dhe trajtimi i sëmundjeveCili është rreziku i kësaj sëmundjeje?

Masat parandaluese
Pyeloэktazyey quajtur pelvisit renal zgjerimin anatomike patologjike. Ky fenomen nuk konsiderohet sëmundje të pavarur - është një tregues indirekt se një shkelje e rrjedhjes së urinës nga pelvisit veshkave. Arsyeja mund të shërbejë si një lloj strukture anomali, infeksion, etj


Pyeloэktazyy Arsyet bilaterale renale
Veshkave dypalëshe pieloektaziya zhvillohet, siç e kemi përmendur më lart, rrjedhën e dobët e urinës apo legen në e saj për shkak se një hit të drejtpërdrejtë në veshka. Kjo mund të ndodhë kur fshikëz counter backflow. Sigurisht, mjekët e quajtur dhe disa arsye të tjera që kontribuojnë në zhvillimin e sëmundjes:Organike fituar. Kjo është një ngushtim i uretër karakterit traumatike ose nxitëse, mosveprim i veshkave, inflamacion uretër, tumoret në sistemin urinar dhe agjencitë ngushtë urolithiasis.

Dinamik fituar. Këto përfshijnë tumoreve të prostatës dhe uretrës, Urethral ngushtim, adenoma, proceset e ndryshme infektive, ndryshime hormonale, inflamacion i veshkave. Të gjitha këto sëmundje të çojë në një rritje të volumit të urinës.
Lindur organike. Anomali të ndryshme që dalin në murin e sipërm traktit urinar, uretër ose veshkave.
Dinamike kongjenitale. Ngushtimi, si dhe uretrës turp, phimosis, dështimi neurogjenik në procesin e urinimit.

Komplikimet e mundshme të sëmundjes


Në të rriturit pieloektaziya veshkat shpesh ndodh pothuajse asimptomatike. Nuk mund të jetë vetëm simptomat e sëmundjes themelore, e cila ishte shkaku rrënjë ose si rezultat i zgjerimit të pelvisit.

Në kthim, stagnimi i urinës shpesh provokon dështimin sklerozë funksionin e veshkave veshkave, atrofi veshkave të gjitha indet dhe madje edhe inflamacion i veshkave, duke përfshirë sëmundje të quajtur pyelonephritis.
Pieloektaziya dypalëshe shpesh shoqërohet nga sëmundjet e mëposhtme:Uretër ektopike. Sëmundja karakterizohet nga bashkimi i uretër në vajzave vaginës, djemtë - në uretrës. Ky fenomen është shoqëruar shpesh me një dyfishim të qartë të veshkave dhe pastaj pyeloэktazyey tendosje e sipërme të trupit.

Uretrotsele. Gjatë turmë e fshikëz uretër është fryrë në një flluskë, dhe kjo dalje në këtë rast është shteti disi ngushtë. Në mochevika zgavrën shtesë lumen vërejtur gjatë ultrazërit. Shpesh në të njëjtat i njeh mjekun anë dhe pyeloэktazyyu.
Valvula Sëmundjeve pasmë uretrës në djemtë. Në këtë rast me ultratinguj bën të mundur për të identifikuar një ureters qartë zgjerim. Vetëm manifestuar pieloektaziya dypalëshe.
Mehaureter. Uretër është duke u rritur në mënyrë dramatike. Shkak të presionit të lartë të gjakut mund të veprojë drejtpërdrejt në refluks fshikëz, fshikëzës-uretres, si edhe një ngushtim në uretër ulët.

Vesico-ureteric zbaticë. Në këtë sëmundje është një proces i rrjedhjes së kundërt e urinës nga mochevika veshkave. Keqe është shoqëruar me ndryshime të rëndësishme në madhësinë e gjithë tas në një ultrazërit të vetme ose të përsëritura.
Kjo është e rëndësishme! Në mënyrë tipike, pieloektaziya dy veshkat karakterizohet nga të rënda, natyrisht zgjatur dhe rifillimi shpeshta edhe pas sëmundjes përfundimtar shërim.Diagnoza dhe trajtimi i sëmundjeve


Shpesh, pieloektaziya veshkave manifestuar në fetus në grua shtatzënë gjatë shtatzënisë apo gjatë ultrazërit gjatë vitin 1 të jetës. Vlen të përmendet se sëmundja tek djemtë është disa herë më shumë gjasa se janë gra. Statistikat e fundit tregojnë se zgjerimi i konsiderueshëm i legenit si një e tërë është lindur.

Ndonjëherë kjo lloj patologjie që dalin gjatë rritjes intensive të të gjitha organeve të brendshme dhe organizmit në tërësi. Si për të rriturit, ata vuajnë nga kjo sëmundje, zakonisht për shkak të faktit bllokuar gur uretër. Për këtë arsye, specialist periodike në ekzaminimin me ultratinguj është procedurë e detyrueshme në qoftë se një burrë e gjeti urolithiasis. Ultratinguj sistematik është i nevojshëm për të shmangur zhvillimin e ndonjë komplikime.Holding Ultrasonografi lejon mjeku për të zbuluar madhësia lojë me birila statike para dhe pas urinimit. Përveç kësaj, në këtë studim pacienti zbuluar madhësinë e tyre të saktë dhe parashikon të jetë e mundur ndryshimet e tyre për një vit. Si metoda të tjera shtesë mund të përshkruhen nga urography tuaj mjek dhe cystography. Këto procedura të rëndësishme, sepse sëmundja mund të përparojë dhe metodat e përcaktimit të saj është përmirësuar vazhdimisht.
Në lidhje me trajtimin e pyeloэktazyy veshkave, strategjia trajtimi duhet domosdoshmërisht të përcaktohet nga një mjek i mirë i cili është një specialist në këtë fushë. Skema përbëhet nga trajtimi bazuar në rezultatet e të gjitha provimeve të kryera. Sigurisht, të eliminuar shkaqet kryesore të sëmundjes është një hap i madh në trajtimin e sëmundjeve të tilla si pieloektaziya. Por është e rëndësishme të theksohet se e vetmja mënyrë e mundshme për të hequr anomali kirurgjike komplekse kongjenitale.Cili është rreziku i kësaj sëmundjeje?


Shortness rrjedhjes së urinës nga veshka me kalimin e kohës mund të rritet, duke shkaktuar compression, atrofi e indeve të veshkave, si dhe duke reduktuar ndjeshëm funksionin e veshkave. Në mënyrë të ngjashme, inflamacion të veshkave mund të fillojnë, e cila do të sjellë një sklerozë përkeqësim dhe të veshkave.


Masat parandaluese


Parandalimi i sëmundjes çdo person duhet t'i jepet vëmendje të veçantë. Duke masave parandaluese kundër veshkat pyeloэktazyy përfshijnë:pajtueshmërinë me të gjitha udhëzimet mjekësore gjatë shtatzanisë;

kufizuar futje fluide;
në kohë dhe e rëndësishme - trajtimi i duhur i çdo sëmundje hasur mochevika.Mos harroni se sëmundja është më e lehtë për të parandaluar se sa të merren me trajtimin e tij!