Diagnoza e fshikëzës neurogjenik


Kjo është një patologji e zakonshme, e cila prek njerëzit e të gjitha moshave. Funksionimi normal i fshikëzës varet nga ndërveprimi i muskujve të saj, uretrës dhe sistemin nervor sigurisht. Është e qartë se njerëzit e shëndetshëm zakonisht nuk mendojnë për këtë mekanizëm. Një tjetër gjë, kur malfunctions të ndodhë të cilat të çojnë në sëmundje serioze. Çfarë duhet të bëni kur të diagnostikuar me fshikëz neurogjenik?
Në qoftë se mjeku ka diagnostikuar "fshikëz neurogjenik", atëherë shkaku i sëmundjes është për të mposhtur sistemin autonom nervor. Zhgënjimin e saj për arsye të ndryshme, shpesh të ndikojë në funksionin e fshikëzës. Ky mund të jetë e çarë patologjik ose si mbajtjen urinare ose në formën e mosmbajtjeje. Ndër faktorët që sjellin fshikëz neurogjenik së pari duhet të theksohet lëndime kurrizore dhe sidomos mesit. Shkaqe të tjera përfshijnë tumoreve sëmundje e legenit, sklerozë të shumëfishtë, diabeti, paralizë cerebrale.Simptomat karakteristike
Para së gjithash, kur fshikëza nuk është zvogëluar si duhet, nuk është zbrazur tërësisht. Njeriu urinimi shpesh, lumë i ngadaltë. Ndonjëherë kur fshikëza është shtrirë tepër, urina excreted nga pika. Ndonjëherë ka një tjetër foto klinike: muskujt e fshikëzës reduktuar në mënyrë spontane, dhe njeriu urinon shumë shpesh, por në pjesë të vogla. Në këtë rast, urina mund të merrni në ureters dhe veshkat, dhe kjo kërcënon, për shembull, pyelonephritis.

Karakteristikat diagnostike

Ajo është kryer në departamentin e urologjisë bazuar në urinë të ndryshme të pacientit. Përveç kësaj, informacioni e rëndësishme që ju të merrni rezultatet urography (X-ray me futjen e mesme kontrast në venë), cystography dhe cystoscopy (studimin e sipërfaqes së brendshme të fshikëzës duke përdorur një tub fibër-optike futur nëpërmjet uretrës). Por sasia e urinës mbetur në fshikëz pas urinimit, mund të përcaktohet me një kateteri përmes uretrës dhe me Ultrasonografi; Presioni në fshikëz përcaktuar duke u bashkuar kam hyrë në një të veçantë pajisje kateter, tsystometrohrafu. Së fundi, gjatë testeve diagnostike mjekët. Duke përdorur pajisje të veçantë, duhet të vlerësojë dhe funksioni shtrëngohet të fshikëzës.


Parimet e trajtimit
Ajo është e gjatë dhe për qëllim kryesisht në adresimin e shkaqeve të sëmundjes, dhe inflamacion në traktin urinar. Për këtë qëllim, zakonisht përdoret agjentët Anticholinergic. Për shembull, ksybutynyn, ndihmon për t'u çlodhur muskujt. Skema Doza dhe zbatimi i saj përcaktohet nga mjeku individualisht. Zakonisht, pacienti është përshkruar një takim 1 tabletë para ngrënies 2-3 herë në ditë. Kohët e fundit, përdorimi i drogës dhe tolterodyn (detruzytol), i cili ka dëshmuar veten në praktikën klinike. Një efekt i mirë është dhënë stimulim elektrik të muskujve të bazës së legenit, fizioterapi dhe trajnim autogenic. Me terapi ngadaltë fshikëz fillon me terapi fizike dhe metodat terapi fizike. Për trajtimin e funksionit evakuimi fshikëz barnave të përdorura holynomymetykov farmakologjike grup: ubretyd, atseklydyn, hapantamyn. Përveç kësaj, pacientët mbajti trajnim të veçantë për të zhvilluar refleksin të urinoj.