Diuretics dhe diuretics


I tërë procesi i formimit të urinës dhe sekretim nga trupi në tërësinë e saj është quajtur diuresis. Prandaj, fondet që kontribuojnë në këtë proces, dhe madje edhe vetëm një nga fazat e saj të shumta, të quajtur diuretics. Çka është e para dhe diuretike diuretics?
Në fakt, diuretics - është mjaft e objekteve moderne të zhvilluara në mes dhe në fund të zgjasë përgjithmonë. Nga fillimi i mjekësisë XX Shekulli i pasur në arsenalin e saj në përgjithësi nuk ka drogë efektive diuretik, dhe të përdorura për këtë qëllim, përveç nëse mjetet juridike bimor dobët, i njohur mjekësi popullore.Vetëm në fund të viteve 20-vitet u rrëmbe nga qepallat e parë u hap efekt të fuqishëm diuretik në përgatitjet merkurit i cili, megjithatë, aktualisht nuk përdoren, dhe vetëm 60 vjet filloi punën serioze në krijimin e barnave të reja efektive diuretik. Pra, në thelb, nëse diuretics që ju përdorni, nuk ka njëqind vjet, dhe shumica nuk e bëjnë edhe pesëdhjetë. Kjo është një nga grupet më të reja të barnave farmaceutike, por ajo e bëri një ndikim shumë serioz në aftësinë e trajtimit të sëmundjes së veshkave dhe kardiovaskulare.


Megjithatë, vetëm veshkave dhe kardiovaskulare diuretics fushëveprimi patologji nuk është i kufizuar. Më shumë gjasa, është e vështirë për të përmendur një degë e mjekësisë, ku ato përdoren, sesa tek lista ato seksione ku ata janë thelbësore. Kërkesa e tyre përcaktohet nga potencial të madh në rregullimin e përmbajtjes kripë e trupit, dhe ujë dhe electrolyte metabolizmin - një nga treguesit bazë të jetës sonë, si një e tërë. Megjithatë, kardiologjisë dhe urologjisë me nefrolohyey - konsumatorët kryesorë.

Ka disa klasifikime të ndryshme të drogës diuretik dhe diuretike. Në farmakologji përdorur klasifikimin tradicional në strukturën kimike. Megjithatë, në praktikë klinike është shumë më e lehtë për t'u përdorur dhe më e dobishme është një ndarje e barnave me karakteristika klinike të qëllim ose efekt klinik. Kështu, diuretics mund të ndahet në diuretics fortë apo i dobët për veprim të shkurtër, të mesëm apo afat-gjatë të veshkave dhe vnepochechnыe, kalium-pakët etj Klasifikimi i tillë klinik lejon profesionistëve të marr më saktë diuretik, në varësi të pacientit, sëmundjes dhe karakteristikat e qëllimeve të saj të veçanta terapeutike.


Kalium-pakët diuretics
Kur përdorni diuretics është humbja më e rëndësishme e elektroliteve urinës (natrium, kalium, etj). Më e rëndësishme është çështja e humbjes dhe të plotësoj kalium, pasi duke reduktuar performancën e saj ngre çrregullime serioze të të gjithë muskujt në trup, duke përfshirë edhe të muskulit të zemrës. Humbja e një numri të madh të kaliumit mund të çojë në dështim të zemrës deri në rënien, shok dhe madje edhe vdekje.

Krijimi kalium-pakët diuretics ishte një moment shumë i rëndësishëm. Këto përfshijnë diuretike mekanizëm vnepochechnыm të veprimit, të tilla si kundërshtarët antidiuretic hormoneve (veroshpiron). Përdorimi i diuretics, mos ruajtur kalium, kërkon monitorim të vazhdueshëm laboratorike e elektroliteve të gjakut (të paktën dy herë në javë), dhe receta - donatorin e kaliumit (asparcam, klorid kaliumi, orotat kalium, etj). Kjo është e justifikuar shpesh vetëm në spitale. Kalium-pakët diuretics lejojë diuretik zgjatur terapi ambulatore pakomplikuar. Kalium-pakët diuretics përfshijnë efektin e dobët në asetet e saj. Ky efekt është pikërisht nevoja për trajtim të zgjatur të sëmundjeve kronike në shtëpi. Por mjekësia emergjente shpesh kërkojnë diuretics fuqishme janë në gjendje të tërheqë një sasi të madhe të lëngjeve në një periudhë të shkurtër kohe. Më e fuqishme është e ashtuquajtura diuretics loop, furosemide përfaqësuesi kryesor i cili është i njohur mirë (Lasix).