Anomalitë Diagnoza Doppler e sistemit urinar veshkave


Indeksi artikull

Metoda DopplerRezultatet e hulumtimitPërgatitja dhe metodologjia e studimitIndikacionet për studim


Në diagnozën e patologjisë traktit urinar një rol të rëndësishëm ka luajtur nga të ashtuquajturat metoda indirekte. Po Doppler veshkave mund të japin një ide të punës së nephrons, eksplorojnë «in vivo» (in vivo) nuk është aktualisht e mundshme.


Metoda Doppler


Kjo metodë hulumtimi ka dy emrat e plotë. Kjo ultratinguj Doppler e veshkave dhe UZDG - ultratinguj Doppler. Kjo i jep një shpjegim më shumë ose më pak të plotë të natyrës së metodës. Ai është duke u përmirësuar me ultratinguj.


Metoda e zakonshme bazuar në leximin me ultratinguj pasqyrohen valët e zërit frekuenca e të cilave tejkalon 20.000 Hertz. Dendur pëlhurë, më të forta është reflektim i valëve. Valët pasqyrohen kapur nga një sensor të veçantë. Dhe vjen nga ai informacion shfaqet në ekran. Ajo e sheh diagnostifikimit me ultratinguj specialist, dhe ai gjithashtu e bën konkluzionet.

Kjo është e rëndësishme! UZDG përdor reflektimin e valëve nga lëvizur objekte. Si rezultat i kësaj, pajisja gjeneron një grafik të lëngjeve. Në lidhje me anijet e përdorur rruazat e gjakut.
Rezultatet e hulumtimitKjo është e rëndësishme! Kompjuter ndërtuar orar përmban informacion mbi parametrat bazë të rrjedhës së gjakut. Kjo shpejtësi, lëvizje lineare dhe densiteti i fluksit.

Të dhënat janë përdorur për dy konkluzione kryesore:Qenët i qartë i enëve të veshkave. Gjegjësisht - venë renale dhe hepatike arterie.
Rrjedhjen e gjakut në nephron.Shifra e fundit është arbitrar që jep rreth rezultateve. Ajo është e bazuar në të dhënat nga hulumtuese anijet kryesore të veshkave. Vetëm këto janë hulumtimet në dispozicion të drejtpërdrejtë. Fakti se vetëm rreth 95% e gjakut që hyjnë në veshka kalon përmes nephrons. Gjaku tjera shkon përmes anastomoses arteriovenoze.

Qenët i qartë i enëve të veshkave përcaktohet nga ultrazërit skanim direkt. Mjeku mund të monitorojnë makinë të mirë të mjaftueshme për të parë gjendjen e anijes. Gjegjësisht diametri i saj dhe gjendja e murit. Nëse ka ndonjë ngushtimi (stenozë, pllakë atherosclerotic) regjistrohet menjëherë në monitor.
Ideja e qarkullimit tregon qartë një grafik të marra nga efekti më lart-përshkruar Doppler. Për më tepër, foto e anijes dhe orarin paralele. Ato janë në përputhje të plotë me sistemin e koordinuar jep një tablo të plotë të asaj që po ndodh në anije.

Por si rrjedhjen e gjakut në veshka, si ajo mund të shihet nga analiza e lëvizjes së gjakut nga arteriet dhe venat. Shpejtimin arterial dhe venoz rrjedhjen e gjakut, ka gjasa flet në favor të më shumë se 5% të gjakut është në anastomosis. Ngadalësimin e rrjedhjes së gjakut mund të ynterytyrovat në drejtim të kundërt, por me disa konservatizëm. Situata e pazakontë që gjaku nuk mund të shkojnë në anastomosis si pasojë e humbjes.


Përgatitja dhe metodologjia e studimit

Enët e gjakut Doppler e veshkave kërkon të njëjtën përgatitje si ultrazërit të thjeshtë të sistemit urinar:
Brenda 2-3 ditëve përpara studimit është e rekomanduar për të shmangur ushqime që shkaktojnë rritjen e formimin e gazit në zorrë. Kjo është e gjitha zarzavate të freskëta dhe fruta, ëmbëlsira, bukë gri, fasule, fasule, sodas. Përdorimi i adsorbents (aktivizimit të karbonit, semytykon) rekomandohet vetëm nëse tregohet. Kjo është, për njerëzit që vuajnë nga sëmundje të zorrëve dhe organe të tjera të tretjes me një dëshirë për vanitet.
Për 5-6 orë e mospërdorimit të plotë nga ushqimi. Përdorni ujë me masë. Kjo është veçanërisht e vërtetë për ata që mund të kryhet fshikëz shtesë kërkimore. Prandaj, hulumtimet në mënyrë ideale duhet të kryhet në mëngjes.
Hulumtimi i kryer më shpesh shtrirë në anën e saj. Kjo redukton distancën maksimale mes sensor dhe veshkave. Vetëm para procedurës, sensor (ose xhel të veçantë është aplikuar në lëkurë Kjo është e nevojshme për kalimin më të mirë të valëve ultratinguj:. Xhel në kohë i bën ata kalojnë nëpër shtresat e lëkurës.
Avantazhet e përdorimit të teknologjisë Ultrasonografia Doppler janë të dukshme. Metoda nuk mbajnë asnjë ngarkesë radiale. Hulumtimi i kryer në kohën e tanishme dhe rezultatet në krahasim me të. Duke përdorur këtë metodë mund të jetë mjaft e mirë hetuar gjendjen e indeve të buta se rrezet-X nuk e shohin. Së fundi UZDG është metodë mjaft të lira aq gjerësisht në dispozicion dhe nuk kërkon disposables kushtueshme.

Megjithatë, në disa patologjive UZDG dhe me ultratinguj e thjeshtë nuk është informativ. Kjo kryesisht ka të bëjë me muret e enëve të kalcifikim. Në këtë rast, valët tejzanor thjesht nuk mund të depërtojnë më tej nëpër mur. Metoda nuk është e rekomanduar për zbulimin e anijeve të vogla patologji.


Indikacionet për studim


Doppler Qëllimi treguar në rastet e mëposhtme:Dyshimi i qarkullimit të dobët nëpër enët e veshkave. Më shpesh kjo situatë ndodh kur:Atherosclerosis.
Në ngjitje thrombophlebitis e Cava inferior vena.

Ngjeshja e tumorit vaskulare.
Faza Nephroptosis përfundimtare.
Anijet Anomalitë.
Studimi rrjedhjen e gjakut në hipertensionit arterial. Në këtë rast, Doppler renale bërë për të sunduar nga renale shkakton tensionin e lartë të gjakut.
Monitorimin e efektivitetit të trajtimit të patologjive të mësipërme.