Tumor beninje e procesit simptomat e veshkave, diagnoza dhe shërimit


Tumor beninje të veshkave - një tumor që ndryshon nga procesi malinje që nuk shkaktojnë këtë patologjike metastaza, ngadalë në rritje në madhësi dhe në raste të veçanta është keqpërdorim të autoritetit.
Shumica e tumoreve janë diagnostikuar rastësisht për shkak të simptomave të varfërisë. Kërcënimi i menjëhershëm për jetën nuk është, por nuk është gjithmonë një rrezik për ta kthyer atë në kancerin e veshkave. Në lidhje me këtë diagnozë - është një fazë e rëndësishme dhe patologji trajtohet si një formë e hershme të kancerit të veshkave.
Llojet e patologjisë

Veshkat adenoma - lloji më i zakonshëm i tumoreve beninje të veshkave. Në mënyrë tipike, adenoma është në rritje e vogël dhe të ngadaltë. Shkaqet e sëmundjeve mbetet i panjohur për shkak se tumori është formuar pa shenja të dukshme klinike. Në raste të rralla, ajo rritet në një madhësi të madhe dhe mund të compress enët e gjakut dhe uretër - me simptomat e tumoreve beninje të veshkave janë të ngjashme me simptomat e kancerit. Kur e konsideruar tumoreve nën mikroskop duket si një kancer të diferencuara të ulët të veshkave. Sipas raporteve zyrtare, ajo ende i referohet tumoreve beninje, por shumë ekspertë janë të prirur për të atribuojnë adenoma të kancerit të veshkave në fillim-fazë.

Veshkat Onkotsytoma - një tumor beninj, i cili nuk shkakton asnjë simptomë. Ky tumor është në gjendje të rritet fuqishëm, dhe arsyet për formimin e saj mbeten të paqarta. Ky tumor ndikon kryesisht nga trupi i mashkullit dhe është gjetur rastësisht në anketat e ndryshme çrregullime të veshkave - është ultratinguj, tomography llogaritur dhe të tjerët. Shumë ekspertë të përfshijë edhe onkotsytomu predrakovomu si për të organizuar dhe të këshillojë kirurgji.

Anhyomyolypoma - ndryshe quhet veshkat hamartomoy - një tumor të rrallë karakter tumor i cili është shkaktuar nga mutacione gjenetike në trup. Sëmundja mund të zhvillohet në mënyrë të izoluar apo në bashkëpunim me të caktuar sëmundje e rrallë gjenetike, të tilla si tuberoznыm skleroza. Ashtu si llojet e tjera të tumoreve në anhyomyolypoma veshkave diagnostikuar rastësisht gjatë anketave të tjera. Mjekimi është zhvilluar me madhësinë, manifestim forca e simptomeve klinike. Gjithashtu, mjeku duhet të marrë në konsideratë grup moshën e pacientit dhe prania e patologjive të tjera. Nëse madhësia tumor mbetet relativisht i vogël, pacienti duhet të gjejnë nën mbikëqyrje të vazhdueshme mjekësore dhe nënshtrohen ultratinguj të rregullt. Kur vыrastanyy e tumoreve të mëdha të kirurgjisë mbetet më i miri në procesin e sëmundjes, dhe për këtë arsye, ekziston rreziku i shpërthimit aksidentale. Për të hequr një tumor operacioni quhet nephrectomy pjesshme.

Veshkave fibromë - nje tumor beninj i cili është formuar nga indet fibroze. Tumor zakonisht është vendosur në sipërfaqen e veshkave ose në të. Tumoret e tilla rrallë ndodh, por mund të rritet për të madhësive të mëdha.
Veshkat Lipoma - një tumor që lind nga ind dhjamor dhe prek kryesisht gra të moshës mesatare. Ky tumor është në gjendje të kthehet në onkologji, kështu që pas diagnozës, mjekët shpesh rekomandojnë ndërhyrjen kirurgjikale.

Patologjia diagnostike

Për diagnozën e plotë mjeku sëmundje urolog duhet të dinë edhe detajet më të vogla të procedurës, dhe për këtë arsye diagnoza është metodë nga e përgjithshme në bazë të orarit në vijim:Gjakut përgjithësi dhe testet e urinës.
Analiza biokimike të gjakut.
Testet e gjakut imunologjike.
Ekzaminimi me ultratinguj e barkut.
Tomography llogaritur për organet e barkut.
Rreze-X e gjoksit. Ai kryhet te studimit metastaza mushkërive, të cilat mund të jenë të shkaktuara nga një tumor në veshkave.

Scintigraphy Veshkave - ndërsa mjeku fut në pacientit një substancë radioaktive dhe kap procesin e tërheqjes.
Anijet X - angiografi.
Një biopsi e tumorit të tumoreve në veshka. Biopsi e bën të mundur për të marrë një vendim përfundimtar mbi natyrën e rritje të tumorit dhe të vendosur pastërtinë apo keqdashje e tij. Procesi i ekzaminimit është organizuar nën anestezi lokale ose të përgjithshme.

Procesi i trajtimin e patologjive


Nëse gjatë diagnozës është themeluar praninë e tumoreve beninje të veshkave, eksperti nuk do të këmbëngulë për ndërhyrje të menjëhershme kirurgjikale. Zakonisht mjeku do të rekomandojë për të marrë orë të vazhdueshëm gjatë procesit të zhvillimit të patologjisë dhe rritjen e tumorit. Por dëshmi e tillë është e mundur vetëm në kushtet që tumori vetëm dhe madhësia e saj nuk i kalon 3 - 5 cm në diametër.

Vëzhgimi i referohet ultrazërit periodike dhe tomography llogaritur. Sipas dëshmisë mund të emërohet operim veshkave - që është prerje e zonën e prekur të trupit. Heqje mund të kryhet përmes metodave tradicionale të prerjes në zonën e mesit dhe metodën laparaskopike. Pas trajtimit kirurgjisë së tumorit beninje të veshkave vazhdon duke emëruar dhimbje pacientit drogë antibiotik, dhe dhjetë ditë mbahet heqjen e penjve.

Me zhvillimin e heqje beninje tumor është kryer, jo heqja e veshkave. Heqje është heqja e vetëm zonën e prekur të trupit. Nëse ju keni qenë të diagnostikuar me tumore beninje, dhe mjeku i propozon për të përfunduar largimin e trupit, atëherë ju duhet të mendoni për të vizituar një tjetër strukturë shëndetësore dhe hulumtime shtesë.
Por ka edhe situata në të cilat është e pamundur për të bërë pa hequr trupin. Megjithatë, shumica e formimit të tumoreve beninje përfshin ruajtjen e organeve.