Veshkat Echogenicity - ndryshimet normale apo patologjike rezultojnë


Indeksi artikull

Informacion në lidhje me mundësitë e ultrazëritIndikacionet për ultrazërit e veshkavePërgatitja për ultrazërit të veshkave dhe rezultatet deshifrimInformacion mbi numrin e veshkave

Shtigjet dhe madhësia e trupitInformacion mbi trashësinë dhe strukturën e parenchyma veshkave
Sot, sëmundje të veshkave është një çështje shumë aktuale. Sipas anketave statistikore, numri i njerëzve me sistemin urinar rritet në mënyrë të konsiderueshme në krahasim me të sëmundshmërisë së përgjithshme.
Proceset patologjike në veshka është mjaft i pabesë, kjo është për shkak se ato ndodhin pothuajse gjithmonë e fshehur. Këto sëmundje dhe mund të ndikojë në fëmijët dhe të rinjtë. Pra, patologji shumë renale tepër vonë - në fazën e kursit renale kronike të sëmundjes, trajtimi është pothuajse e pamundur.


Për të diagnostikuar sëmundje të veshkave është mjaft e vështirë, ju duhet të kalojë një diagnozë të veçantë - ultratinguj. Ultratinguj është metoda më e zakonshme dhe e sigurt e patologjive instalimit veshkave.
Me ultratinguj është një metodë jo-invazive dhe krejtësisht pa dhimbje, në të cilat prania e contraindications specifike dhe efektet anësore, përveç duke përdorur ultratinguj mund të merrni me lehtësi të dhëna të mjaftueshme informative për formulimin e më të madhe diagnoza veshkave.
Ultratinguj zbulon praninë e ndryshimeve patologjike në fazat e hershme, e cila në mënyrë të konsiderueshme rrit shanset e shërimit të pacientit.Informacion në lidhje me mundësitë e ultrazërit


Në diagnozën nuk është mbi -20 minuta, diagnostifikimi tejzanor vizualisht vlerëson llojin e veshkave, duke studiuar strukturën e saj dhe zbulon devijimet nga standardet e pranuara. Duke përdorur këtë metodë mund të diagnostikojnë prezencën e tumorit, gur, formacionet cistike, veshkat duke ndryshuar, pengimit dhe zgjerimin e tyre.
Parametrat kryesore me të cilat ultrazërit vlerësuar veshkave:madhësia e trupit;
vendndodhja, forma, forma e trupit;

prania e gurëve në veshka;
parenkimale echogenicity nga veshkat;
Tumoret yyazytsirnist;
Simptomet e inflamacion;
prania e tumoreve malinje.Diagnoza me ultratinguj mundëson shtetet e mëposhtme:urolithiasis;
hydronephrosis;
pyelonephritis;
amiloidosis;
glomerulonefriti;
veshkave polykystoznoy;
tumoret beninje.

Indikacionet për ultrazërit e veshkave


Ashtu si çdo shqyrtimit tjetër, me ultratinguj e veshkave duhet të bëhet çdo vit.

Indikacionet për ultratinguj renale është e jashtëzakonshme:prania e dhimbje në rajonin e mesit;
të zbuluar ndryshimet në urinë;
mosmbajtjeje urinare;
Sulmet e dhimbje barku i veshkave;
Mungesa e urinimit;
prania e zbrazjes dhimbshme dhe të shpeshtë të fshikëzës;
dyshimi i procesit neoplastike në veshka;
pezmatimi i organeve gjenitale;
dëmtimi traumatik rajon mesit;
ndryshuar në sasinë e urinës.

Përgatitja për ultrazërit të veshkave dhe rezultatet deshifrim


Përgatitje të veçantë për provimet është e nevojshme. Megjithatë, ka një numër të nuanca të veçanta që mund të ndihmojë mjekët të kujtoj më qartë e trupit.

Në prani të vanitet në disa ditë para studimit është e dëshirueshme për të hequr nga dieta e këtyre produkteve që kontribuojnë në fryrje. Për disa kohë para se të procedurës është e nevojshme për të pirë qymyr ose Espumizan edhe spastrimit klizmë të përshtatshme. Çdo informacion të mëtejshëm mund të merret nga specialist të pranishëm.
Ndoshta, shumë pacientë desh të përballen me faktin se pas testi është dhënë atyre në duart e formës nuk është termat mjaft e kuptueshme dhe burgim.
Ultratingull i veshkat përjashtim. Shpesh, diagnoza ekspert ultratinguj nuk shpjegon të gjitha aspektet e pacientit në burg. Arsyeja është mungesa banale e kohës, dhe disa i referohen asaj, njëqind e mundur të specifikojë të gjitha mjekun tuaj personal.

Gjithsesi, dhe e di se çfarë është ende fshehur pas këtyre termave të çuditshme në formë ultratinguj - kjo është normale apo patologji?


Informacion mbi numrin e veshkave


Shumica e njerëzve të shëndetshëm kanë dy veshkat, por ka raste kur njerëzit jetojnë për jetën në një dhe nuk kanë asnjë ide në lidhje me të. Mungesa e veshkave lindjes quajtur aplazionit, hipoplazise e - hypoplasia.
Ka anomali kur veshkave është më shumë se dy, një defekt i quajtur veshkat plotë ose jo të plota dyfishuar.Shtigjet dhe madhësia e trupit


Në madhësi normale veshkave rritur si më poshtë:Trashësia - 4.5 cm;
Gjerësia - 5-6 cm;
Gjatësia - 10-12 cm.

Informacion mbi trashësinë dhe strukturën e parenchyma veshkave


Kjo është e rëndësishme! Ky parametër karakterizojnë një pjesë të trupit që është përgjegjës për formimin e urinës (pjesa funksionale e veshkave). Në trashësi normale parenchyma në rangun e 18-25 mm Përmirësimi këto parametra mund të tregojë inflamacion ose ënjtje të trupit, të zvogëlojë sugjeron ndryshime degjenerative.


Kjo është e rëndësishme! Ky parametër është e nevojshme për vlerësimin e veshkave me të cilat për të studiuar strukturën e parenchyma veshkave.

Për të keni një ide se nëse nuk ka ndryshime në parenchyma, ju duhet të përcaktojë se çfarë echogenicity, konceptin e echogenicity normale, të marrë një ide të reduktuar dhe rritjen echogenicity e veshkave.

Kjo është e rëndësishme! Gjatë echogenicity duhet të kuptojnë diagnostifikim afat ultratinguj përdorur nga ekspertë të kualifikuar për të përshkruar strukturën e çdo organeve parenkimale, në këtë rast veshkat.

Ne mund të themi se një pronë të quajtur ind echogenicity që karakterizon përhapjen e valëve të shëndoshë në to. Ultrazërit mund të kërcej jashtë indet e ndryshme në mënyra të ndryshme. Intensiteti i reflektimin e valëve të shëndoshë varet nga dendësia e imazhit indeve është duke e lehtë dhe në indet me imazhin densitet të ulët është një errët pak.
Një indeve të shëndetshme veshkave ka echogenicity e vet, e cila konsiderohet normale. Kjo është homogjene. Nëse imazhi i sinjalit tejzanor disa të lehta në krahasim me normën, echogenicity veshkave parenkimale rritur. Fenomene të tilla vërehet në veshkave nënshkrimin e indeve, p.sh., proceset sklerotike në veshkat dhe glomerulonefriti. Hyperэhohennost mund të ndahen në homogjene dhe heterogjene. (Alternuara fushat hyperechoic e indeve normale).

Informacion mbi shkaqet e rritjes së echogenicity e veshkave:Prania e nephropathy diabetik;
pyelonephritis kronike.
veshkave hipertension dëme;
Disponueshmëria glomerulonefriti;
amiloidosis nga veshkat;
Prania hyperэhohennыh e zonave të caktuara mund të tregojë praninë e tumoreve beninje ose malinje;
Prania e proceseve të tjera sklerotike.Në rastet kur fetusi rritur echogenicity e veshkave, ajo tregon sëmundje kongjenitale veshkave.
Tani, duke gjetur sipas mendimit të saj, më parë të panjohura për ju echogenicity renale termi, ju nuk do të ketë humbur në conjectures. Dhe të gjithë për shkak të keni lexuar këtë artikull janë mbyllur për një faqe të panjohur më parë të mjekësisë.