Për funksionin përkatës sekretore e veshkave dhe zbatimin e tij


Funksioni sekretore e veshkave është faza e fundit e proceseve metabolike në trup, kështu që është ruajtja e mjedisit normal. Po heq komponimet që nuk jep pëlqimin për gjendjen e metabolizmit të komponimeve të huaja dhe të madhe të komponentëve të tjerë.


Procesi i pastrimit gjakut


Rreth njëqind litra gjak çdo ditë kalon nëpër veshkat. Veshkat filtrojnë gjakun dhe kjo do të përpunojë toksina nga e saj duke i vendosur ato në urinë. Filter kalojnë nephrons - një qelizë. Çfarë është brenda veshkat. Çdo nephron klubochkovыy enë e vogël e kombinuar me tubthave, e cila është një koleksion i urinës.Kjo është e rëndësishme! Në nephron fillon procesi i shkëmbimit kimike, si rrjedh nga trupi i substancave të dëmshme dhe toksike. Formuar fillimisht urinë primare - një përzierje e produkteve të dekompozimit që përmbajnë nuk ka nevojë për komponentët trupit.Sekrecion Zbatimi në tubules veshkave


Filtrimit kryhet nga BP, dhe proceset pasuese të kërkojë shpenzime shtesë të energjisë për rrjedhjen e gjakut aktive në tubthave veshkave. Ata dal nga elektroliteve fillore urinë që bien përsëri në gjak. Veshkat eliminojnë vetëm shumën trupi ka nevojë elektrolite, të cilat janë në gjendje për të ruajtur ekuilibrin në trup.

Për trupin e njeriut është bilanci më i rëndësishëm acid-bazë, dhe veshkat ndihmojë rregullimin atë. Në varësi në anën ndryshim bilancit të sekretimit veshkave shpenzojnë bazat ose acide. Kalimi duhet të jetë minimale dhe në një rast tjetër, proteinave koagulimit.
Shpejtësia e rrjedhës së gjakut në kanalet siguruar ata të bëjnë punën e tyre. Nëse norma e transferimit të substancave është shumë e vogël, funksionalitetin e nephron reduktohet për shkak se ndodhin probleme në procesin e pastrimit sekretim e gjakut e urinës.


Kjo është e rëndësishme! Për të instaluar funksionin sekretore e veshkave përdorur metodën e diagnozës së sekrecion maksimal në tubthave. Duke reduktuar performancën fjalë për një shkelje të nephron proximal. Në skajor kryer sekretimit të joneve kalium, hidrogjen dhe amoniak. Këto substanca gjithashtu duhet për të rivendosur-ujë kripë dhe acid-bazë bilancit.

Veshkat janë në gjendje të procesit nga urina fillor dhe të kthehen saharoze trupit dhe disa vitamina. Pastaj urina hyn në fshikëz dhe ureters. Me pjesëmarrjen e veshkave në metabolizmin e proteinave, nëse është e nevojshme, proteinat ri-filtruar hyjnë në gjak dhe e panevojshme, në të kundërt, janë shfaqur.Procesi i sekretimit te substancave biologjikisht aktive

Veshkat janë të përfshirë në prodhimin e këtyre hormoneve calcitriol, dhe reninë эrytroэpyna, secila prej të cilave është përgjegjës për funksione të caktuara të sistemit në trup.
Эrytroэpyn - një hormon që mund të stimuluar aktivitetin e qelizave të kuqe të gjakut në trupin e njeriut. Kjo duhet të jetë në një humbje të madhe të gjakut apo tendosje intensive fizike. Në këtë situatë, rritja e kërkesës së oksigjenit, e cila është plotësuar nëpërmjet intensifikimit të prodhimit të qelizave të kuqe të gjakut. Për shkak të faktit se ai është përgjegjës për shumën e veshkave e qelizave të gjakut në patologjinë e tyre është manifestuar shpesh nga anemia.

Calcitriol - një hormon që është produkti përfundimtar i dekompozimit të vitaminës aktive D. Ky proces fillon në lëkurë nën ndikimin e diellit, ka vazhduar në mëlçi, atëherë ai merr një veshkë në mënyrë për përpunimin përfundimtar. Me kalcium kaltsytryolu nga zorrët hyn kockat dhe rrit fuqinë e tyre.
Reninë - një hormon i prodhuar nga qelizat glomeruli afër në mënyrë që të rrisë presionin e gjakut. Reninë nxit vasoconstriction dhe sekretimit të aldosteronit, e cila mban kripë dhe ujë. Në prodhimin e presionit normal reninë ndodh.

Ajo rezulton se veshkave - është sistemi më kompleks i trupit, është i përfshirë në shumë procese dhe funksione të gjitha kanë të bëjnë me njëri-tjetrin.