Kur aplikohet heqjen tejzanor e gurëve në veshka


Indeksi artikull

Simptomat PatologjiaProcesi i fragmentimitVarieteteve dërrmues tejzanor

Lithotripsy ExtracorporealKontakt lithotripsyRemote shok-valë lithotripsy

Heqjen tejzanor i gurëve në veshka - është një nga metodat më të popullarizuara të eliminuar gurëve të tëmthit dhe entitetet tjera në organet e brendshme.
Formimi i gurëve në veshka - është mjaft e shpeshtë. Manifestimet e dhimbshme e pranisë së tyre mund të zhvillohet pavarësisht nga mosha - dhe në fëmijët e vegjël dhe në njerëzit në pleqëri.
Simptomat Patologjia


Simptomet kryesore të gurëve në veshka janë:Dhimbja karakter gjemba në shpinë - ajo nganjëherë radiating në zonën ijë, plotësohet përzier me të vjella.
Prania e gjakut në urinë - kjo ndodh për shkak të lëndimit mukozale sipërfaqes së uretër, uretrës, fshikëz për shkak të lëvizjes së gurëve.
Ndjesi djegie gjatë urinimit.
Dridhura dhe temperaturë, të cilat zakonisht shoqërojnë procesin e lirimit të gurit.Konfirmimi i pranisë së gurëve në veshka është me anë të ultrazërit të veshkave. Megjithatë, me ultratinguj e veshkave të organizuar dhe me ultratinguj fshikëz për qëllim të kapacitetit të saktë zbulimin e veshkave. Gjithashtu për ultratinguj fshikëz përdorur Doppler ndihmon për të identifikuar devijimin e ureters.

Arsyeja kryesore për formimin e gurëve - një shkelje e cilësisë së urinës, e cila është formuar vazhdimisht në indet e veshkave. Shkaku më i zakonshëm i sëmundjes është konsumimi i ujit të pijshëm me më shumë ndotesve dhe konsumin e tepërt të ushqimeve që provokojnë formimin guri.


Procesi i fragmentimit


Dërrmues gurë lithotripsy ultratingull ose veshkave - është përdorur në mënyrë aktive metodë, e cila është e njohur tani si metodë kryesore e heqjes së gurëve. Kjo metodë mund të përdoret për uyazyka madhësi gurësh nga një gjysmë deri në dy centimetra.

Parimi bazë i kësaj metode të ardhshëm - pajisje sajë me ultratinguj, e cila është parashikuar në vendndodhjen e përafërt të zonës së gurit, është vendi i saktë i shkatërrimit. Më pas, përmes një prerje të vogël në veshka injektuar nefroskop. Njëkohësisht, dërrmues gur, e ndjekur nga tërheqja e fragmenteve të saj.
Ky transaksion është i mbyllur, me përjashtim që mund të jenë gurë vetëm staghorn. Pas operacionit pacienti për disa kohë nën mbikëqyrjen e një specialisti. Ultratinguj dërrmues mund të kryhet vetëm në spital, dhe pacienti shkarkohet pas tre - kater ditësh të trajtimit.Varieteteve dërrmues tejzanor
Lithotripsy Extracorporeal


Ajo është kryer në uyazyka. Kjo diametër gur varionin nga 5 deri 25 mm. Procesi është për shkak të ndikimit të shokut mbi gur, e cila më vonë u fiksuar në një pikë të caktuar në gur. Ku dhe arrin performancën maksimale.
Si një rezultat i manipulimit të përshkruar në gur fillon deformim, e cila është disa herë më e fortë se forca e saj. Në gur që ndikon jo një, por të shumta goditjet, shuma e të cilave varet nga përbërja e gurit. Shumë valë tronditëse sfokusyrovavshyhsya njëri-tjetrin, duke shkatërruar atë në grimca të vogla.

Mesatarisht, procedura zgjat rreth 40 minuta dhe është kryer në një spital ditor ku një person mund të shkojnë në shtëpi tashmë atë ditë apo të nesërmen.
Dy javë më kërkon një kontroll X-ray, e cila ju lejon për t'iu përgjigjur pyetjes nëse guri është hequr plotësisht gjatë operacionit. Nuk bëjnë efekte të dëshirueshme organizim i ngjashëm mbi trupin e grave shtatzëna në një situatë ku rritja pacienti kalon 2 metra arrin 1 ose 2 metra, ose kur pesha e trupit mbi 136 kg.

Ultratinguj dërrmuese gurë ndaluar metodën in vitro për popullin e mëposhtme:që vuajnë nga patologji kardiovaskulare;
vuajnë nga normat e larta të koagulimit të gjakut;
prekur nga prania e gurëve në kockave të pelvisit.Para se të përdorni këtë teknikë эhoskopyyu specialist veshkave organizon dhe kanale mochevыvedenyya. Kryer më tepër shikimin shqyrtimin radiografike e veshkave, do të gjakut dhe testet e urinës, kimi gjakut mban treguesve të lehta koagulimit.Kontakt lithotripsy

Ky proces i shkatërrimit të gurëve në veshka me një shumëllojshmëri e mjeteve, kur Kontakt i drejtpërdrejtë i instrumentit me një gur.
Kjo metodë bazohet në shkatërrimin e gurit duke përdorur trajtim me ultratinguj me sekretim të mëvonshëm e gurë urinar grimcat kanaleve duke përdorur ureteroskopa ose pa shkurtime përmes uretrës. Zakonisht pas ndërhyrje e tillë në stent uretër veshkave është vendosur, e cila hoqi Tre - Shtatë ditë.

Kjo metodë është e organizuar nën anestezi spinale ose të përgjithshme dhe është e karakterizuar nga përparësitë e mëposhtme:shkallë të lartë të efikasitetit, është 75-100%;
një shkallë të vogël të lëndimit;
eliminimin e njëkohshme e disa gurë në një seancë.

Remote shok-valë lithotripsy


Parimi bazë i kësaj teknike - është duke u përqëndruar valë akustike në shkëmbinj. Valët depërtojnë në trupin e lëngshme të mesme në pikën e dëshiruar në rrugë dhe të mos dëmtojë indet.
Arritja e qëllimit të tij, valët të prodhojë një efekt terapeutik ose kirurgji, në varësi të kapaciteteve, e cila është përzgjedhur duke marrë parasysh natyrën e sëmundjes. Në përfundim, Stone dërrmues kryer pa kontakt të drejtpërdrejtë, dhe mbetet rrjedhin përmes veshkat nga trupi me urinë