Lypolytycheskaya terapi dhe gurët në veshka


Terapi Lytolytycheskaya - që është, shpërndarjen gurë në veshka dhe uretër përdorimin e drogës - më efektive në pacientët me gurë uratnыmy. Baza e gurëve të tilla - kripë e acidit urik. Bisedoni në terapi lypolytycheskaya dhe gurët në veshka. Në diagnozën e gurëve urate janë qartë të dukshme në ultrazërit, por ndryshe nga llojet e tjera të gurëve janë të dukshme në x-rrezet, për shkak të densitetit të tyre të ulët. Vetëm thonë se përbërja e gurit ende mund të ekzaminuar nis apo operacion të largët me një gur.


Analiza, duke konfirmuar se gurë urate janë pH metra, në të cilin urina aciditeti më poshtë normale. Nganjëherë pacienti për diagnozën e mëtejshëm të emërojë tomohramu kompjuter - me këtë hulumtim mund ta dini dendësia e saktë të gurit. Por ky studim nuk është e nevojshme:
- në qoftë se me ultratinguj është guri, dhe x-rrezet - nuk ka vendosur në mënyrë të përsëritur ndryshim pH e urinës drejt acid, atëherë ju mund të përpiquni për të shpërndarë atë. Shpesh gurë urate ndodhë në pacientët me metabolizmin e dëmtuar purine, të tilla si përdhes, kështu që të gjithë pacientët me nephrolithiasis dyshuar urate duhet të përcaktojë nivelin e acidit urik në gjak.


Për të shpërndarë gurë urate në veshka në terapi lipolytic duhet të zvogëlojë nivelet e urinës acid - që kanë nevojë për rritjen e acid-bazë bilancit (pH), për t'u bërë urinës acid me pak acid ose alkaline. Për këtë qëllim emëruar drogës sildenafil - pijshëm alkaline. Në shpërbërjen e gurëve urate duhet të paktën 2 muaj, në varësi të madhësisë së trajtimit të gurit mund të vonohet deri në gjashtë muaj. Prandaj, gurë të mëdhenj urate (2 cm ose më shumë) është e preferuar, së pari të largët sesion ose kontaktoni endoscopy bluarje ndjekur nga shpërndarjen fragmente të mbetura të vogla. Kjo është terapi e rëndësishme lipolytic kombinuar këtë trajtim me një dietë të zgjedhur siç duhet dhe të pijshëm tepruar.


Për fat të keq, ne shpesh të marrë njerëz të cilët gur "jashtë", që udhëtoi nga veshka në uretër. Në këtë rast, koha për shpërbërjen nuk është. Ajo mund të shoqërohet me lëvizje guri dhimbje barku i veshkave, pyelonephritis obstruktive e komplikuar. Ne kemi në masat lipolytic terapi marrë emergjente - një mënyrë për të hequr gurët dhe shpërndarë të jetë e mundur mbetur.