Urinim i pavullnetshëm në femra të rritura


Në të rriturit, gra të moshës mesatare dhe urinim të vjetër myyazytsilne në vogël stresi, qeshur, kollitjes, për fat të keq, nuk është e pazakontë. Mjekët e përshkruara në raste të tilla, hormonet, ju rekomandojmë që të përdorni pads të veçantë apo edhe pelena (me një shkallë të fortë të mosmbajtjeje). Le të flasim për urinim myyazytsilne artikull në femra të rritura.
Me këtë rast unë pyes në lidhje me tarifat bimeve. Kështu, ato gjithashtu ndihmojnë, por në një kohë. Dhe, për fat të keq, nuk e zgjidh problemin rrënjësisht. Fakti është se me moshë një person i cilësdo gjini nga reduktimin e numrit të fibrave muskulore zvogëlon në masë të muskujve, dobësuar kështu muskujt, krahët, këmbët. Dhe gratë të rritur dhe dobësuar muskujt e legenit. Shpesh është lënia jashtë e vaginës dhe mitrës, e cila është tashmë një problem serioz. Dobëson muret e muskujve të fshikëzës bëhen më të dobët dhe muskul unazor (valvula), të cilat pengojnë urinim myyazytsilnoho. Kështu, detyra kryesore - nuk gëlltitni pilula ose përdorin barëra mos e përdorni pelena dhe pads, dhe për të forcuar muskujt. Ju mund ta bëni këtë edhe në moshën e vjetër me ndihmën e ushtrimeve të veçanta - Kegel ushtron.Gjinekolog amerikan Arnold Kegel në mes të shekullit të XX zhvilluar një sistem të ushtrimeve për muskujt e perineum dhe legen. Në urinimit likuidimit myyazytsilnoho, ata kontribuojnë për një furnizim të mirë të gjakut në muskuj dhe (vëmendje, femrat e reja!) - Më shumë argëtim në jetën intime.

Ushtrimet Kegel
Në pozicion ulur shtrëngojë muskujt e perineum si në qoftë se ju të kërkuar për të shpejt të ndaluar urinim myyazytsilne (në qoftë se nuk punojnë menjëherë - me të vërtetë punojnë jashtë, në tualet). Të mbajë tensionin e 3-5 sekonda (ngadalë numëroni deri në 3), pastaj relaksoheni muskujt.


Përsëriteni 5 herë me një ritëm të ngadalshëm. Përsëriteni 5 herë me një ritëm të shpejtë. Në ditën e parë, e bëjnë jo më shumë se 30 ushtrime (3 herë 10), çdo ditë duke shtuar 10-20. Me kalimin e kohës, të sjellë në 150 numrin e ushtrimeve për muskujt e mbështetjes dinjitoz të vazhdojnë të ndjekin një sërë 2-3 herë në javë për 40-50 herë në ditë. Një karakteristikë e bukur e këtij lloji të gjimnastikës është se ajo nuk është e nevojshme për të ngritur posaçërisht mënjanë ushtrimit kohë mund të bëhet shtrirë dhe në këmbë, duke bërë ndonjë punët, duke qëndruar në stacionin e autobusit, ndërsa në transportin publik, ulur në kompjuter, shikuar televizion dhe madje edhe në takim (askush nuk do të vini re manipulimet tuaja). Gratë rritur me mosveprim të vaginës dhe mitrës për të bërë këto ushtrime, ndërsa shtrirë në shpinë, gjunjë vendosur, legen të ngritura pak (grushta bazë nën mollaqe). Me mosveprim të fortë të vendit nuk mund të kthehen, por të paktën të ndaluar rrëshqitje e tyre të mëtejshëm.


Tren çdo muskul "në rezervë", që është, për pjesën tjetër të jetës është e pamundur. Kur të keni arritur një efekt të prekshëm, ushtrimet Kegel mund të ndaluar orën. Por pas disa muajsh të "plogështisë" muskujt mund të jetë i dobët. Prandaj, në rikthim të vogël duke bërë gjimnastikë përsëri. Dhe, sigurisht, të gjithë treguar ushtrimin generall realizueshme.