Operacioni me hydronephrosis terminal veshkave


Jo të gjithë e di se hydronephrosis terminali veshkave - kjo është faza e tretë e sëmundjes (terminal) dhe karakterizohet kryesisht nga fakti se pothuajse humbasin funksionin e tyre apo plotësisht "off". Veshkave të shëndetshme pushon për të përballuar nevojat e trupit të njeriut, e cila çon në faktin se progresi fillon të dështimit kronike renale. Kjo gjendje në mungesë të trajtimit të duhur të pacientit në mënyrë të pashmangshme çon në vdekje.


Sa është buds terminal hydronephrosis?


Tipari më i qëndrueshëm i kësaj sëmundjeje është një dhimbje e vazhdueshme e shurdhër, dhemb natyrën, lokalizuara në pjesën e prapme më të ulët. Ndjesi të dhimbshme në hydronephrosis mund të shqetësojnë e pacientit pavarësisht pozitës së trupit në çdo kohë. Lokalizimin e tyre të majtë apo të djathtë varet drejtpërdrejt nga ajo që është e veshkave i impresionuar. Po, transformimi hydronefrotycheskaya dhimbje sëmurë drejtë të veshkave mund të manifestohen në fushën e djathtë të barkut, si në sëmundje cholecystitis ose sëmundje të mëlçisë.


Ndërsa nganjëherë një sulm dhimbje:bloating;
të përzier;
Presion në rritje (arterial);
të vjella.Ndoshta si, dhe ethe, e cila, nga ana tjetër, tregon se semundja ka një shoqërimin infektive. Por ndonjëherë e vetmja shenjë e sëmundjes shfaqen sekretim urinar të gjakut. Përafërsisht njëzet për qind e pacientëve të ashtuquajturit hematuria bruto, dhe edhe më shumë - microhematuria. Ky tipar është tipik në ato raste kur ajo është shkaku i urolithiasis, muret e traktit urinar të concretions plagosur.

Në fazën e fundit të sëmundjes, veçanërisht në prani të hydronephrosis dypalësh, ka shenja të dështimit të veshkave kronike:redukton në mënyrë dramatike numri i urinës excreted;
ka ënjtje;
anemia e vërejtur;
ka hipertensionit.

Operacioni me hydronephrosis terminal veshkave


Në shumicën e rasteve, mjekët kryer kirurgji organ. Qëllimi i tyre - për të eliminuar shkaqet e sëmundjes dhe shërimin e funksionit të veshkave. Është e dëshirueshme që të ketë një operacioni në fazat e hershme të hydronephrosis, veshkat kur ndryshimi është i kthyeshëm. Por shërim është e mundur dhe në hydronephrosis terminalit të veshkave. Trajtimi kirurgjik ka për qëllim rivendosjen e qenët i qartë i sistemit të traktit urinar, si dhe në kazanët plastike dhe restaurimin e mëvonshme të madhësisë së tij normale.

Hydronephrosis fund-fazë nuk mund të përshkruajnë rritjen e segmentit më të ulët dhe të mesëm, vetëm më të ulët. Është ky segment në fazën terminale të sëmundjes më të ekspozuar ndaj rritjes. Dhe sipas disa dëshmive kërkimore, vlerësimin më të saktë të gjitha rezultatet e operacionit mund të japin vetëm 3 vjet pas operacionit. Në qoftë se një njeri i njohur për tre vjet nuk do të jetë ndonjë lloj i përkeqësimit të gjendjes së përgjithshme, kjo do të thotë se trajtimi mund të konsiderohen tashmë të përfunduar me sukses. Gjatë këtyre tre viteve, si uretër dhe legen të ketë kohë për të rivendosur funksionet dhe performancën e tyre.

Të njëjtën sasi e kohës e nevojshme dhe të sapo formuar / segment formuar pyeloureteralnomu për të rifituar kapacitetin e saj të mëparshëm. Në rast se pacienti është vërejtur për kirurgji hipertensionit pas trajtimit kirurgjik të kryera, si dhe përmes përdorimit të caktuara farmaceutike, nga ky shtet nuk arrijnë të heqin qafe e. Edhe në qoftë se në fund të fazës së hydronephrosis për shkak të operacionit dështon plotësisht të shpëtoj prej sfidave aktuale për të arritur ndryshime të rëndësishme ende dështojnë.


Kjo është e rëndësishme! Karakteristika e tij kanë hydronephrosis e veshkave e duhur si trajtimin e sëmundjes nga kirurgjisë mbart një rrezik për mure dëme pankreasit.

Duke nephrectomy mjekët përdoret vetëm në raste të avancuara - në qoftë se veshkave ka humbur krejtësisht funksionin e tij, dhe vazhdimi i saj mund të kthehet në një ndërlikim inflamatore.