Operacioni lëshim veshkave dhe metodat e


Indeksi artikull

Indikacionet dhe operacionet KundërindikimetKirurgji të hapurNefropeksyya në mjekësi moderneThelbi i nefropeksyy organizatës


Trajtimi i formave të pakomplikuar Nephroptosis shpesh konservative. Nëse zhvillimin ptosis veshkave, operacioni është organi zakonshme ndreqim në shtrat.
Kërkesa kryesore që duhet të ndiqet gjatë operacionit - një shoqatë në mënyrë të vendosur fiksimin e trupit duke ruajtur mobilitetin e saj fiziologjik dhe eliminimin e lëvizshmërisë patologjike vertikalisht dhe përgjatë perimetrit të aksit tërthor.


Gjithashtu, operacioni mund të prishin vendin fiziologjik aks për veshkat, duke shkaktuar zhvillimin e inflamacionit së bashku me veshka dhe sidomos në afërsi segment me këmbë dhe legen-uretër.


Indikacionet dhe operacionet Kundërindikimet


Indikacionet për ndërhyrje kirurgjikale në zhvillimin Nephroptosis janë: dhimbje të forta në të cilën një person humb kapacitetin, zhvillimin e pielonefrit që sfidon trajtim konservativ, hypertenziya renovaskular, nephrolithiasis dhe transformimin hydronefrotycheskaya.
Para operacionit Kundërindikimet përfshijnë: moshën e avancuar dhe zhvillimin e splanhnoptoza përbashkët.


Kjo është e rëndësishme! Përgatitja para operacionit varet nga komplikimet mbizotëruese që provokuar nevojën nefropeksyy organizatë.Kirurgji të hapur


Për herë të parë kirurgji të hapur u zbatua në vitin 1881, një kirurg i cili ka propozuar që të përdorin kapsulë e veshkave me qëllim fiksimin në nivelin e duhur.
Në mjekësinë moderne, kirurgji të hapur konsiderohet të jetë një histori e kirurgjisë fiksimit të veshkave. Shumica e mjekëve urologists brez i ri nuk kishte përvojë në zbatimin e manipulimeve të ngjashme. Pra, në qoftë se me anë të procedurave të larta invasiveness në krahasim me ndërhyrjen publike, rrezik të lartë të komplikimeve. Përfunduar me sukses jo më shumë se gjysma e të gjithë operacioneve.Nefropeksyya në mjekësi moderne


Në vitet e fundit në mjekësi në mënyrë aktive metoda Percutaneous përshkruar nefropeksyy. Zakonisht percutaneous zbatuar nefropeksyya në shtimin Nephroptosis formimin gur në veshka. Suta operacioni i tillë është organizuar një kateter të posaçëm në veshka përmes një prerje të vogël në lëkurë në mënyrë që të kompensuar të veshkave dhe fiksimin në pozicionin e duhur. Në të njëjtën kohë kryer dhe për të hequr gurët.Por tani kjo metodë është e rrallë zbatohet. Besohet se gjatë perkutan nefropeksyya mosveprim veshkave pranueshme për trajtim spitalor në spitale që nuk janë të pajisur për laparoscopy.


Kjo është e rëndësishme! Laparaskopycheskaya nefropeksyya - kjo metodë më moderne të zbatimit të operacionit. Kjo është minimalisht invazive. I pari operacion i tillë u organizua në vitin 1993. urbane. Gjatë dy viteve të ardhshme intervenimi i suksesshëm laparaskopike është kryer për gjashtë pacientëve të diagnostikuar me mosveprim veshkave. Në mjekësinë moderne laparoscopy me heqje të veshkave konsiderohet standardi i kujdesit marrë nga komplikacione të sëmundjes.Thelbi i nefropeksyy organizatës


Operacioni në lëshim të veshkave është quajtur nefropeksyy. Kuptimi i tij është për të zbatuar një rrjet të veçantë të furnizimit gjatë fiksimit të veshkave dhe të veshkave. Në fund, edhe pse trupi merr një hamak të veçantë, i cili nuk lejon mosveprim e saj të mëtejshëm poshtë. Arterie me ndalesa të shtrihet dhe uretër më të vendosur.

Kështu, eliminohen probleme me hedhje presionin e gjakut, shkon dhimbje dhe pyelonephritis. Më parë, transaksione të tilla kishte për të udhëtuar pjesë të madhe të jo më pak se 20 cm, plotësuar me dhimbje të forta, plagët dhe probleme të tjera. Aktualisht, operacioni është kryer laparoscopically - lëkura është tre birë të vogël jo më shumë se 5 mm në gjatësi.
Pas operacionit personi shkarkohet në shtëpi të nesërmen. Pacienti ankohet për dhimbje dhe dhimbje. Mbrapsht në jetën normale dhe ushtrim mund të ketë 2-3 javë.