Mosmbajtjeje urinare në femra - shkaqe


Mosmbajtjeje urinar manifeston si urinim i pakontrolluar, ndodh në gratë e reja, dhe të moshuarit. Pas arritjes 45 vjeç në pothuajse çdo grua të dytë ka myyazytsilne urinim. Keqe është manifestuar në mënyra të ndryshme në disa qëndron pika të vogla pjesë të fenomenit urinës nganjëherë ndodh kur fizikisht heqjen e objekteve të rënda, ose në momentet e qeshura qeshur, kollitjes, me lëvizje të mprehta. Çfarë nuk është aq e keqe, siklet minimale, ju duhet të përdorin vetëm Rondelet përditshme. Por në disa gra, situata merr një ritëm krejtësisht të ndryshme, ndjenja dëshirën për të urinoj, menjëherë, në sekonda, është urina, dhe në sasi të mëdha. Të dy tregon mund të shoqërojnë njëri-tjetrin.Mosmbajtjeje urinar në gratë Natyrisht, kjo sëmundje, e cila sjell siklet e saj të konsiderueshme dhe probleme, prandaj, nuk vjen vetëm vështirësi, por ka frikë të jetë në një shoqëri të mbushur me njerëz. Stresi i vërtetë nuk është vetëm një fushatë për të punuar, por edhe momentet e urinimi në akte seksuale. Mungesa e kontrollit të urinimit është një problem jo vetëm higjienike, por edhe sociale, me shkelje provokuar natyrën e aktiviteteve, kushteve të jetesës, aderimin në një kulturë.

Simptomat dhe ShkaqetNë gratë, shkaku mund të qëndrojnë: në lindje të vështirë, lëndime të rënda në perineum.
Ankesa kryesore e pacientëve është mashynalnoe sekretim urinar e lëngjeve që ndodh gjatë ushtrimit. Në lloj urgjente pacientët mospërmbajtje ndjehen të kërkojnë për të urinoj shumë shpesh dhe nuk mund të shtypur ato. Dhe me mosmbajtjeje shkaktuar nga ngarkesa urinim ndodh pa dëshirave të mëparshme.

Humbjet e rrugëve urinare janë të varur nga shkalla e sistemit muskul unazor. Burimet dhe shkaqet e kësaj sëmundjeje shpesh shfaqen çrregullime të innervation periferike dhe qendrore - se nervat e furnizimit, fshikëz, duke rezultuar lëndim dhe çrregullime të organeve të sistemit qendror nervor të qarkullimit të gjakut - të palcës kurrizore.


Ndikimi mbi muskul unazor dhe fshikëz funksion të sigurojë sklerozë të shumëfishtë, ndryshim në hormonet gjatë menopauzës, trashje, organet urinare, etj receptorët sensibilitet të fshikëzës mund të shkelet si rezultat i punës së vështirë dhe të zgjatur, si pasojë nuk ka asnjë përgjigje për impulset e tyre dhe tranzicionin në mënyrë të pavarur puna.

Mosmbajtjeje urinar ndodh disa lloje:

1. type Imperative karakterizohet nga detruzorov dëmtuar - muskujve të fshikëzës, i cili në mospërmbajtje nuk përgjigje të sinjaleve të CNS. Detruzorы kur mbushjen e fshikëzës janë të relaksuar, dhe në qoftë se e dëshiruar, reduktuar urinim, dhe njeriu kontrollin e procesit.


2. Lloji i vështirë për shkak të mosveprimit të vaginës dhe mitrës që kanë filluar të shtrydh muskul unazor, presioni nuk rasplyuschen në gjendje për të ulur.

3. Lloji i kombinuar. Të dyja llojet mund të kombinohen patologji.
Metodat e diagnozësKryesisht menduar ekzaminim gjinekologjik histori pacientit mjekësore për të përcaktuar burimin e mosmbajtjeje. Një studim duke mbledhur testet e urinës. Culturological mori testin për sterilitetin dhe të zbuluar praninë e infeksioneve në sistemin urinar. Për të vlerësuar funksionalitetin e fshikëzës përcaktojë gjendjen e mureve të saj, kjo sjellje uroflowmetry dhe cystoscopy.


Specialist domosdoshmërisht duhet të gjejë një grua të gjitha simptomat duke qenë se sasia e lëngut të konsumuar dhe se shumë herë në ditë është urinim, situata provokojnë urinës, dhe nëse ka ankesa të tjera në organet e tjera. Vendosjen kryesor është diagnoza e saktë, si dhe zgjidhja e papërshtatshme jo vetëm për të kuruar patologji, por edhe të kontribuojnë në përkeqësimin e rrjedhës së saj. Përgjigja e saktë pacienti është shumë e rëndësishme si ndikojnë direkt deklarata e arësyeve patologji. Vetëm pas një studimi të plotë të shkaqeve dhe kostot e ekzaminimit emërohen nga sëmundja.


Shpesh mjeku për gratë fillojnë të merrni nervor dhe të harrojmë për çdo gjë. Më e mirë para se të vizituar mjekun - disa ditë për të regjistruar asnjë simptomë dhe ndjenjat, dëshirat momente, rrethanat e humbjes së urinës dhe situata të tjera që ndikojnë në rezultat.