Features kimioterapia takim pas heqjes së veshkave


Indeksi artikull

Rivendosja e imunitetit dhe florënRoli i mëlçisë është i rëndësishëm!Gjendja e sistemit kardiovaskularHumor ndihmon trajtimin!Kimioterapia - një trajtim që synon maksimizimin shkatërrimin e qelizave të kancerit në trup, pengon rritjen e tumorit dhe parandalimin e shfaqjes së metastases. Ky trajtim është përdorur gjerësisht në onkologji moderne.
Në mënyrë tipike, oncologists mjekësore përdorur metodën e kombinuar ndikimin e drogës për tumor, si terapi mono shpesh është i paefektshëm. Për këtë qëllim krijon një ngarkesë toksike në tumor dhe pacientit si një e tërë.


Pasi kimioterapia nevojë për rehabilitimin e funksioneve vitale të trupit. Duhet Rimëkëmbjes:zemra;
anije;
mëlçisë;
veshkat;
zorrë.Proces veçanërisht i komplikuar shërim në rastet kur hiqet një veshkë. Është e rëndësishme që të jenë veçanërisht të kujdesshëm, sepse vendi i parë është restaurimi i filtrimit glomerular, reabsorption në tubthave. Ngarkesës një dyshe të vetme në veshka. Prandaj është e rëndësishme për të parandaluar hyrjen e infeksionit në një të vetme shfaqjen inflamacion i veshkave dhe shfaqjes së dështimit të veshkave.

Kimioterapia pas heqjes së veshkave është trajtim afat-gjatë, e cila është kryer ciklikisht. Numri i cikleve të kimioterapia të varet nga gjendja e përgjithshme e pacientit, faza e sëmundjes, natyrën dhe manifestimeve.
Sa kurse - kjo është art. Alternuara kurse të dy deri tre javë për të jepni trupin tuaj një shans për të pushuar dhe për të fituar fuqi para se kursi i ardhshëm për të hequr qafe nga efektet anësore të kimioterapisë. Përveç kësaj, kimioterapia gjithmonë fillon me një analizë të përgjithshme të gjakut dhe urinës.

Nëse numri i leukociteve në gjak është i ulët, kimioterapia nuk është administruar për aq kohë sa performanca nuk është e stabilizuar. Pacientët përshkruar terapi mirëmbajtjes, zgjidhje të administratës parэnteralnoe (glukozës, i kripur), vitamina, jetëdhënës infuzion. Gjatë gjithë rrjedhës së kimioterapi pas heqjes së pacientëve të veshkave kalojnë testet e përditshme e gjakut dhe urinës.
Një qasje gjithëpërfshirëse në zhvillimin e një kursi të kimioterapi pas heqjes së veshkave mund të zvogëlojë efektet negative të veprimit të barnave të dizajnuara për të vrarë qelizat e kancerit, rritjen e tumorit dhe metastatic.

Droga Pacientët përshkruara kundër nauze dhe vjellje, dhe vitamina që forcojnë sistemin kardiovaskular, etj Mjeku monitoron nga afër pacientit, si dhe dinamikën e tij të performancës. Në rast të tolerancës keqe sigurisht të veçantë të kimioterapia, mjeku mund të vijë për të zëvendësuar zgjidhje drogës në tjetër, përjashtimin e saj nga kursi ose të caktojë një tjetër kurs të kimioterapisë që pacientët të marrin më të mirë.


Rivendosja e imunitetit dhe florën


Dehje për shkak të ndikimit të kimioterapia ndryshon uyazyka ekzistencën dhe veprimtarinë e mikroorganizmave të dobishme, kërpudhave dhe baktereve në trup, të tilla si E. coli. Kështu, një kurs të gjatë të antibiotikëve dhe kimikateve vret E. coli. Si rezultat, ka një infeksion maja, stomatit, dysbiosis.

Për shkak të dështimit të microflora zorrëve dhe vdekjes së saj është reduktuar në masë të madhe trupin pengesë - imunitetin e tij. Mund të duket mostretje, diarre, të vjella, duke çuar në dehidratim. Për të minimizuar këtë ndikim të pakëndshme faktin e kimioterapia në trup, pacientët që marrin drogë përshkruara që mbështesin gut (kos, bifidumbacterin). Rekomandojnë përdorimin e produkteve të qumështit.


Roli i mëlçisë është i rëndësishëm!


Mëlçisë është organi kryesor përmes të cilit të gjitha substancat që hyjnë në trup. Në mëlçi nga prodhimet e tyre pranues, të përpunimit, të kalbjes prodhimit. Gjithashtu, mëlçisë luan një rol në reagimet e mbrojtjes imune.

Mëlçia bie nën ndikimin e ndonjë droge, injektuar në trup, të cilat mund të ndikojnë drejtpërdrejt funksionit të mëlçisë për shkak të mekanizmit të veprimit të kësaj droge. Përveç kësaj, droga mund të ndikojnë në funksionimin e sistemeve të tjera të organeve, të ndikojë edhe mëlçisë.Për shembull, ndryshimet në akuza të gjakut të shkaktojë një mosfunksionim të hepatocytes. Nëse ka një dështim në funksionin e veshkave, rrit ekspozimin ndaj toksina në mëlçi. Nëse ju shihni procesin e madhe infektive, qelizat e mëlçisë mund të shuhet.Gjendja e sistemit kardiovaskular


Kimioterapia pas heqjes së veshkave lë të pandryshuar dhe të zemrës dhe enët e gjakut. Për shembull, doksorubicine është konsideruar si një nga drogat më të kardyotoksychnыh. Pas kimioterapia, pacientët shpesh paraqiten thrombophlebitis, siç është dëmtimi i membranës të enëve të gjakut.
Gjithashtu vuri në dukje se heqja e tumorit është vërejtur shpesh në pacientët hipertensionit, shkaktuar nga helmimi (tumorit - një burim i toksinave). Pas heqjes së tumorit në pacientët shpesh stabilizon presionin e gjakut ose hipotension është vërejtur.Humor ndihmon trajtimin!


Kompetente droga ekspertët e përzgjedhur për kimioterapia gjithmonë të përshtatura për pacientin individual. Gjithashtu, marrë parasysh faktin se së bashku me trajtimin e sëmundjes themelore ndonjëherë duhet të merren me sëmundjet e reja shoqëruese përshkallëzimin e tyre kundër sfondit të dehjes, si pasojë e kimioterapia.
Më e rëndësishme është qëndrimi mendor i pacientit. Depresioni shpesh ndodh për shkak se një rol shumë të rëndësishëm për terapist kompetent, si dhe të afërmit dhe miqtë e njerëzve të aftë për të mbështetur pacientin, për të qenë me të dhe për të parandaluar shfaqjen e depresionit.