Ngritur qelizat e kuqe të gjakut në urinë


Qelizat e kuqe të gjakut - Kjo qelizat e gjakut, por ato mund të gjenden në urinë. Pavarësisht nga fakti se qelizat e kuqe të gjakut shfaqet çdo ditë në sasi të mëdha (rreth 2 milion), ekziston një dispozitë në përmbajtjen e tyre largohen nga lëngu trupit.
Pra, çdo herë urina bëhet qelizat e gjakut numërimin që janë në horizont, sepse pikturuar edhe në urinë e kuqe mund të përmbajë një sasi të lartë të qelizave të kuqe të gjakut, e cila është një shenjë e sëmundjeve të ndryshme.
Si për të përcaktuar qelizat e kuqe të gjakut në urinë?
Procesi i krijimit faktin se urina rritur normat e qelizave të kuqe të gjakut, përbëhet nga dy faza: • Studimi i ngjyrës. Nëse urina është e kuqe ose ngjyrë kafe, kjo është një shenjë e hematuria bruto, qelizat e gjakut që shuma tejkalon normë disa herë;

 • Ekzaminim mikroskopik. Nëse një seksion të veçantë të materialit provë (fushën e parë), ndodh më shumë se 3 eritrociteve, ajo është diagnostikuar - microhematuria.


 • Për të përcaktuar diagnoza është shumë e rëndësishme për të përcaktuar llojin e qelizave të kuqe të gjakut, të cilat mund të ndryshohet dhe të pandryshuar.

  Arsyet pse rritja e qelizave të kuqe të gjakut në urinë


  Që nga gjaku në urinë mund të merrni duke shkuar përmes veshkave, traktit urinar dhe organet seksuale, më së shpeshti është sëmundje e tyre dhe është shkaku i qelizave të kuqe atje. Trajtim, në qoftë se qelizat e kuqe të gjakut në urinë rritur, do të varet nga ajo që ka shkaktuar pikërisht këtë ndryshim.

  Veshkave Sëmundje:

 • Gurë Arsim, gjaku paraqitet në procesin e lirimit të tyre;

 • Format kronike dhe akute të inflamacionit, glomerulonefriti, pielonefrit, gjatë së cilës muret e hollë e enëve të gjakut në veshka dhe rrit pėrshkueshmėrisė e tyre;

 • zhvillimi tumor, pasi ajo do të shkatërrojë rreshtim të trupit që do të rezultojë në gjakderdhje. Në analizën e urinës janë ngritur qelizat e kuqe të gjakut është e pandryshuar;

 • hydronephrosis, se përçarje e prodhimit të urinës, duke rezultuar në deformim të veshkave;

 • tuberkulozi, sulm në zemër, nephrosis veshkave ose amiloidosis.


 • Përcaktoni se shkaku kryesor i përqendrime të larta të qelizave të kuqe të gjakut në urinë ka ndodhur me fajin e sëmundjes së veshkave mund të jetë nga pamja e saj si proteina dhe cilindra.
  Sëmundjet e traktit urinar:

 • cystitis, uretriti;

 • prania e gurë në ndonjë nga organet e sistemit;

 • zhvillimi tumor.


 • Sëmundjet gjenitale:

 • erozioni i qafës së mitrës;

 • gjakderdhje të hapur mitrës.


 • Arsye të tjera:

 • veshkave lëndim, fshikëzës apo uretër, duke rezultuar në ndikimin ose depërtimit të objekteve të mprehta;

 • Sëmundje të gjakut në lidhje me shkeljen e koagulimit. Ajo hemofilia ose trombocitopenia;

 • dehje, helmuar trupin mund të rezultojë nga përdorimi i produkteve të rëndomtë apo sëmundjeve infektive, si lisë, malaria, mononucleosis;

 • mbinxehje, të qëndrojnë në një gjendje stresi dhe ushtrojnë të shkaktojë një rritje të përkohshme të qelizave të kuqe të gjakut që kalon pa trajtim pas ndërprerjes faktorëve të jashtëm;

 • dietë e varfër, dmth përdorni enët që përmbajnë shumë erëza, pijeve alkoolike;

 • marrjen e droga të tilla si Urotropin, sulfonamides dhe anticoagulants.


 • Që të gjitha këto sëmundje janë një shqetësim të vërtetë për shëndetin e njeriut dhe mund të çojë në pasoja serioze, kjo është thelbësore për të zbuluar hematuria (përmbajtje të lartë të qelizave të kuqe të gjakut në urinë), kontaktoni menjëherë mjekun tuaj për studime dhe masa të mëtejshme:

 • urinë trefishtë;

 • Ultratinguj;

 • të krijojë një diagnozë specifike;

 • Qëllimi i trajtimit.