Arsyet për sëmundje cystitis grave


Cystitis - është një tjetër sëmundje të cilat këshillën e një doktori, ne nuk ngutemi. Dhe kjo nuk është shqetësim. Vetëm përmend këtë "pakuptimta", ne mendojmë ne e dimë çdo gjë. Por kjo vetëm duket për ne. Çka e shkakton sëmundje cystitis femër?
Sëmundje infektive
Së pari, cystitis - nuk pakuptimta. Dhe "produlo" apo "peremerz" - nuk është shkaku kryesor i saj, si zakonisht besohet. Cystitis - sëmundje infektive femër, jo më pak serioze se, të themi, pneumonia ose grykët. Ky inflamacion cipë e fshikëzës shkaktuar ose tashmë janë mikrobe në trupin e njeriut, ose "miqtë e huaj" jetojnë. Në rastin e parë ata i nënshtrohen edukate intensiv (shpesh për shkak të imunitetit të dobësuar), dhe e dyta - ne vetëm diku "mbledh".Vuajnë nga cystitis kryesisht gratë, sidomos ata që jetojnë jetën seksuale. Ndryshe nga burrat, uretrës e tyre të shkurtër (mikrobet që shpejt të marrë në "destinacion") dhe vaginë dhe të mëdha zorrë (ku jetojnë themelor i koloni tonë natyrore të baktereve) janë tek ai - channel - shumë të ngushtë. Getting atje ku ato nuk ndodhin, bakteret shkaktojnë yyazytsirnist inflamacion i cili është në përpjesëtim me fuqinë e sistemit imunitar. Sepse efekte të mëdha negative efekte në sistemin imunitar të hipotermi dhe u njoh nga njerëzit fajësojnë shfaqjen e sëmundjeve të grave. Por në fakt, më shpesh provokojnë fizike cystitis dhe lodhje mendore, keqpërdorimin e ilaçeve dhe kequshqyerja.


Liderët njohur edhe në cystitis provokim, infeksionet bakteriale (bajame, pneumoni, pezmatimi i një gruaje "); Infeksioni drejtpërdrejtë (mungesa e higjienës intime, rubbed brendshme); udhëtime të rralla në banjo "në të vogla" (durimit lejon mikrobet aktive shtohen). Shërbimi i keq mund të shërbejë si një jetë të stuhishme dashurie, duke çuar në trauma mikro dhe ndryshimin e partnerit seksual. Është e vështirë për të mbajtur fshikëz të shëndetshme dhe me hormonal (pubertetit, shtatzënisë, menopauza). Si për burrat, ata kanë cystitis është çiftëzohet shpesh me inflamacion të prostatës dhe shpesh ndodh pas trajtimeve përdorur kateter.


Simptomat fenomen i njohur
Simptomë e parë e cystitis - shpeshta urinim - shpesh 8 herë në ditë. Është neobilnoe "rënie" të vështirë, shumë e dhimbshme, të shoqëruar nga djegia dhe fije. Karakteristike për sëmundje dhe natën rritjen e, të cilat në një person i shëndoshë duhet të jetë jo më shumë se dy për një natë, dhe dhimbje të forta në bark dhe të ulët mbrapa, dhimbje në uretrës në mes vizita në tualet. Kjo ndryshon ngjyrën e urinës, ajo bëhet me baltë dhe të qelbur, në raste të rënda mund të ketë gjak dhe qelb.


Profesionistët thonë se një rol vendimtar në trajtimin e suksesshëm të cystitis luan e parë "incidentin" e saj. Fakti që, si me çdo infeksion tjetër, për këtë trupi ynë përpiqet për të përballuar vetëm. Ndonjëherë ai pason, dhe sëmundje subsides. Për fat të keq, kjo është, faktorë të përkohshëm të pafavorshme duhet të rishfaqen në jetën e pacientit, dhe cystitis me një zhurmë ngre kokën e tij. Përsëriteni disa acarimin e tillë mund të çojë në dëmtime të rënda të veshkave, të tilla si pyelonephritis. Nëse intensivisht trajtojnë manifestimin e parë të sëmundjes femër, kur ajo nuk është mësuar ende në trup, shanset e kthimit të tij në zero. Për të diagnostikuar sëmundjen duhet të kontaktoni nephrologist, urolog dhe të bëjë test të gjakut për të gjetur se pse kaloi sistemin imunitar, si dhe analiza e urinës për bakposiv të dinë se cilat saktësisht bakteret duhet të luftojmë. Pastaj, rezultatet e testeve me antibiotikë, droga diuretik (ose barëra) dhe dietë duhet të fillojnë luftën kundër sëmundjes.