Shkaqet, lloje të dystopiya veshkave


Indeksi artikull

ShkaqetLlojet dystopiyaDiagnoza e lokacionit jonormale veshkaveSimptomatTrajtimPërkthyer nga fjala greke "dystopia veshkave" do të thotë një trup i lokacionit të gabuar, e cila mund të shoqërohet me një ndryshim në çdo drejtim. Mund të lëvizin në çapokor apo zonën e legenit, gjoks ose diku tjetër. Sëmundja ndodh në rreth 2% të të gjitha patologjive të mundshme veshkave dhe konsiderohet e lindur. Pozicion i parregullt i përbashkët si një nga veshkat dhe të dyja.
Shkaqet


Sëmundja ndodh gjatë zhvillimit të fetusit. Fillimisht, buds embrioni ngulitur në zonën e legenit. Në procesin e fillimit të një zhvendosje të zonës mesit legenit, dhe pastaj të shkojë deri. Veshkat fillojnë të ndahen pas marrjes vendndodhjen mbi degëzim aortës.
Arsyeja është anomalitë lëvizje vonesa në rritjen e fëmijës për shkak të zhvillimit të pafavorshme fetusit. Prandaj, në qoftë se trupi është në një nivel më të ulët se sa pritej, ajo mund të kthehet në pjesë. Në këtë rast, ka shkelur jo vetëm vendndodhjen, por rrotullimin që kontribuon në çrregullime të trupit. Veshkat mund të lëvizin në drejtime të ndryshme dhe të ndaluar në çdo nivel. Rotacioni mund të jetë i paplotë edhe në vendin e duhur.Llojet dystopiya


Dystopyyu veshkave ndarë në 5 grupe në varësi të vendndodhjes së tyre. Struktura e enëve me anomalitë e tilla është e ndryshme. Në veshka ka shumë arteriet e mëdha, të cilat largohen nga anijet më të vogla. Vendndodhja dhe shkarkimin e anijeve nuk është tipike, sepse sëmundja kualifikohen në varësi shkarkimin e anijeve:Subdyafrahmalnaya dystopia jep një veshkë shumë të lartë pozicionin. Kjo mund të jenë edhe në nivelin e gjoksit. Anijet e saj larg në rruazë e dymbëdhjetë dhe e quajti atë torakale.

Mesit - përfshin vende veshkave nën një nivel të caktuar. Në këtë rast nisen veglat e aortës renale tek degëzim aortes në nivelin e rruazë dytë mesit.
Çapokor - ofron vendndodhjen e trupit në fossa çapokor. Arteriet atë larg nga çapokor përbashkët.
Legenit - lidhur me shkarkimin e brendshëm arterie çapokor arterieve. Veshkave ato në një vend të tillë është zgavrën sakrale në mes të rektumit dhe fshikëz e burrave dhe grave - në hapësirën e Douglas. Në mënyrë tipike, një uretër tillë të shkurtër të veshkave.

Kryqi (heterolateralnaya) dystopia ofron trupin zhvendosje në drejtim të kundërt. Ndryshim mund të jetë i njëanshëm ose i dyanshëm. Dystopia la veshkave është më pak e zakonshme.

Diagnoza e lokacionit jonormale veshkave


Veshkat Vendndodhja shkelje diagnostikuar në periudhën e fëmijës në mitër duke përdorur ultratinguj. Shumica utero gjeni dystopyyu veshkë e duhur në periudhën 12-39 javë të shtatzënisë, shumë rrallë lënë. Tjetra, një diagnozë më të detajuar është kryer pas lindjes së fëmijës. Në varësi të vendndodhjes përdorur disa lloje të sondazheve:
Ultratinguj;
Rreze-X të gjoksit (me veshkave kraharorit);
urography nxjerrës dhe reaksionar;
MRI ose MSCT.


Nëse nuk ka komplikime, patologji nuk mund të tregohet. Identifikimi dystopyyu mund aksidentalisht në të rriturit me një gjinekolog planifikuar mjekësor ekzaminimit apo urolog në kalimin fluorografike. Ndonjëherë kjo është e gabuar për tumoret e veshkave.


Simptomat


Simptomat dystopiya veshkat mund të manifestohet në pozitë shumë të lartë ose shumë të ulët të trupit, sidomos kur komplikime të lidhura. Në këtë rast, ka dhimbje në vendin e trupit. Kur situata legenit dhimbje mund të ngjajnë dhimbje apendiksit. Me pozitën e lartë të dhimbjes ndjerë në shpinë ose në shpinë. Mund të duket kapsllëk, diarre.

Gratë pasaktë veshkat pozita shkakton menstruacioneve dhimbshme apo parregullsi menstruale. Toksiciteti shtatzënë shoqëruar ose rreziku i lindjes së parakohshme. Komplikime të lidhura mund të shkaktojë probleme me urinim, urinim të dhimbshme. Inflamacion trajtohet infektive mund të shkaktojnë dështimin e veshkave, pavarësisht nëse ajo është akute ose kronike.


Trajtim


Leviz veshkave në vend nga operacioni nuk është i mundur. Kjo është për shkak të faktit se një shumë e saj larg me seksion të vogël anije në drejtime të ndryshme, ato shpesh kanë një web ndërlikuar. Prandaj, trajtimi i dystopiya veshkave bëhet vetëm kur vëren shkelje të dukshme të kapaciteteve dhe sëmundje shoqëruese.

Trajtimi është për të eliminuar inflamacion pielonefrit, urolithiasis. Ndërhyrja kirurgjikale është e nevojshme në tumoret e veshkave, duke hequr gurët. Me vdekjen e buds të vendosura jashtë normales, përdorni nephrectomy.