Pieloektaziya veshkave në diagnozën shtatzënisë dhe prognozë


Indeksi artikull

Pieloektaziya ose hydronephrosis

Informacion në lidhje me llojet e hydronephrosis

Karakteristikat e shtatzënisë pyeloэktazyyDiagnoza pyeloэktazyyPrognozë


Kjo situatë, siç hydronephrosis gjatë shtatzënisë është një kusht shumë i zakonshëm, por frekuenca e zhvillimit të saj objektivisht e pamundur për të llogaritur për shkak të pamundësisë për të përdorur metodat radiologjike e hulumtimit në këtë periudhë. Diagnoza bazohet në prezantimin klinik, ankesave dhe diagnostifikim ultratinguj.


Pieloektaziya ose hydronephrosis
Hydronephrosis (transformimi hydronefrotycheskoy veshkave) - quhet një gjendje patologjike e cila është tipike për të cilat zgjerimin progresiv të pelvisit veshkave quajtur veshkat pyeloэktazyey gjatë shtatzënisë.

Kjo është e rëndësishme! Në gratë, sëmundja ndodh shumë më shpesh se meshkujt. Ky shkatërrim i njëanshëm dominon, më shpesh ndikon në të drejtën se veshkave majtë, ajo ka një marrëdhënie të drejtpërdrejtë me veçoritë e strukturës së saj. Prandaj, kjo anomali është zbuluar shpesh gjatë shtatzënisë, pasi rritja e mitrës dhe hormonal dallime të kontribuojnë në stanjacion e urinës. Në raste të tilla, të veshkave pieloektaziya në shtatzëni është një gjendje e përkohshme dhe zhduken vetë pas lindjes.
Informacion në lidhje me llojet e hydronephrosis


Në varësi të mekanizmit të shfaqjes, ka dy lloje të sëmundjes:Organike (patologji traktit urinar)
funksionale (trupi i përkohshëm i shtetit).

Karakteristikat e shtatzënisë pyeloэktazyy


Mekanizmi kryesor i sëmundjes - procesi i ngjeshjes së uretër, e cila ndodh për shkak të një rritje në madhësinë e mitrës. Ndryshimet në nivelet e hormoneve gjatë kësaj kohe mund të sigurojnë gjithashtu një efekt të drejtpërdrejtë në funksion kontraktil e muskujve të lëmuar të fshikëz, e cila nga ana e komplikon edhe më tepër sëmundjen. Veshkave drejtë Pieloektaziya gjatë shtatzënisë ndodh më shpesh se të majtë.

Prania e hydronephrosis gjatë shtatzënisë mund të konsiderohet shkelje rastit. Kjo patologji është një lloj i patologjisë funksionale, dhe për këtë arsye ajo mund të zgjidhë pa përdorimin e masave shtesë shëndetësore pas eliminimit të shkaqeve kryesore, në këtë rast të punës.

Kjo është e rëndësishme! Duke pasur parasysh marrëdhënien midis zhvillimit të hydronephrosis dhe shtatzënisë është shumë e rëndësishme për të krijuar fakti, me të vërtetë sëmundje e zhvilluar gjatë shtatzënisë, ose ai ka një kurs kronike, që u shfaq shumë më herët.


Prania e hydronephrosis nuk është konsideruar si një tregues i rreptë për abort, ndërsa abuzimi kronik mund të çojë në komplikacione të rënda në rrjedhën e dorëzimit.Prandaj, çështja e pranueshmërisë së shtatzënisë, në prani të kronicitetit e kësaj sëmundjeje duhet të vendoset në bazë të vlerësimit dhe pas studimit të funksionit të veshkave.


Diagnoza pyeloэktazyy


Sëmundja mund të ketë asimptomatike gjatë. Vendosja e një diagnozë të saktë është e mundur vetëm me anë të metodave radiologjike e hetimeve, nëpërmjet të cilave është e mundur të përcaktohet me saktësi se si u rrit veshkave, zgjerimin e legen i veshkave dhe indikatorëve tjerë hydronephrosis progresive. Por gratë shtatzëna, kjo diagnoza është e kundërindikuar në mënyrë rigoroze.

Diagnoza është studim i kujdesshëm i ankesave dhe historinë mjekësore, diagnoza pieloektaziya mund të konfirmohet me anë të anketës së fshikëzës apo zgavrën e barkut.


Prognozë


Prania e hydronephrosis veshkave në shtatzëni mund të çojë në komplikacione të zhvillimit të shkaktojë gjatë dorëzimit dhe periudhën e hershme pas lindjes. Megjithatë, kjo patologji është e rrallë në zhvillimin e saj arrin çrregullime të thellë funksionale.

Kjo është e rëndësishme! Duke folur të motit, pyeloэktazyy, ajo konsiderohet e favorshme. Duke përdorur diagnostikimet moderne me ultratinguj mund të përcaktuar ndryshimet në veshka në fazat e hershme dhe të jetë një trajtim efektiv dhe të përshtatshëm.