Shkaqet e të Drejtave të mosmbajtjeje


Urinar mosmbajtjeje - një sëmundje shumë e zakonshme në mesin e gjysmës së bukur të njerëzimit. Gjithsesi, nga ky problem prek një e katërta e grave të moshës 30 deri në 60 vjet dhe pothuajse 50% e grave kanë rritur moment 60-vjeçare. Çka e shkakton drejtat mosmbajtjeje?
Mjeku do të shqyrtojë të pacientit, dërgoni atë për urinalysis dhe ultrazërit veshkave për të sunduar nga sëmundje të mundshme infektive. Sugjeroni që të konsultoheni me një gjinekolog (për të përcaktuar funksionin e katit legenit), endocrinologist (për të studiuar nivelin e estrogjenit në gjak) dhe neurolog për të përcaktuar nëse mosmbajtjeje urinar është rezultat i funksionit neurologjike të ekstremiteteve të ulëta.Ju duhet të kollë testin që nga rrjedhja e urinës kur kollitet shfaqet në pothuajse të gjithë pacientët me stresin mosmbajtjeje. Gjithashtu duhet të "provë jastëk" për të matur volumin e humbjes së urines me kalimin e kohës me anë të peshës së thatë të copë litari dhe gruaja veshur gjatë kohë të lëvruara. Ajo mosmbajtjeje në mjekësi është i ndarë në 3 kategori kryesore. Vendi i parë në këtë listë është stresi mosmbajtjeje urinar në njerëzit që ndodh gjatë tendosje fizike, kollitjes, teshtitjes ose të qeshur. Ndjekur mosmbajtjeje urgjente. Ajo manifestohet në pamundësinë për të vuajnë pak pas fillimit të urinimit. Tretë kategori - një hibrid e rasteve të parë dhe të dytë.


Një nga faktorët kryesorë dhe shkaqet e mosmbajtjeje, është një predispozitë gjenetike për sëmundje. Rol të rëndësishëm ka luajtur nga struktura anatomike të organeve pelvike, madhësia e tyre dhe se sa ata të vënë presion mbi fshikëz. Rastësisht mosmbajtjeje shpesh zbuluar për herë të parë gjatë shtatzënisë dhe ruajtur disa kohë pas lindjes. Por, sapo e ka gjetur, të gjitha simptoma zakonisht zhduken. Megjithatë, mjekët paralajmërojnë se ndodhja e mosmbajtjeje janë shtatzënia e parë mund të jetë një shenjë e keqe se problemi mosha do të jetë fikse.


Më parë, ajo u besohet gjerësisht shkaqet dhe ndikim të rëndësishëm në paraqitjen e kirurgjisë urinar mosmbajtjeje në zonën e legenit. Tani kjo teori gjen konfirmim. Kryesisht për shkak se operacionet bëhen më pak radikale. Ato kryhen gjithnjë jashtë, për shembull, duke përdorur laparoscopy ose lazer teknologji. Roli i pahijshëm në duke shkaktuar trashje e njeriut luajnë urinare, zorrë të dobët dhe kollë, si gjithmonë perenapruzhuyutsya dhe plagosur muskujt e legenit kat. Shkaku i Sëmundjet dhe menopauzës mund të jetë një rënie në numrin e estrogjenit dhe rritur ndjeshmëria e indeve ndaj infeksioneve të sistemit urogjenital. Mosmbajtjeje mund të shkaktojë dhe përdorimi afatgjatë i barnave. Për shembull, protyvohypertonycheskyh dhe barnave anti-inflamator ose diuretike.


Simptomë kryesor i mosmbajtjeje nuk mund të përcaktohet menjëherë. Për më tepër, shumë gra preferojnë të injorojnë simptomat fillestare. Dhe asgjë. Në mënyrë tipike, mosmbajtjeje tenton të përparojë, në mënyrë që "disa pika" që ju të marrë parasysh të sotme do të rezultojë në një problem serioz nesër. Duhet të paralajmërojë:
- myyazytsilne, edhe urina shumë të varfër, kur kollitjes, teshtitjes, duke qeshur, ushtrimin, ndryshimin e pozicionit të trupit (këmbë, anim);
- kërkojnë të shpeshta dhe të papritur të urinoj që është e vështirë për të duruar;

- episode shumë të gjatë urinimit;
- urinim i shpeshtë natën.

Shenja shqetësuese nuk janë konfuze, dhe të ju çojë te mjeku. Për më tepër, sot ka shumë mënyra efektive për të luftuar mosmbajtjeje. Ju nuk do të besojnë, por nganjëherë kjo është e mjaftueshme për të reduktuar peshën, vidyazykatysya pirjen e duhanit, të rregulluar regjimin e lëngjeve në praktikë duke përdorur ushtrime të veçanta muskujt e legenit kat, dhe problemi është zgjidhur. Në raste të tjera, mund të caktohet një terapi të teknologjisë së lartë mjekësore ose kirurgji.