Shkaqet e mosmbajtjeje urinar në gratë


Ndër sëmundjet e shumta me të cilat përballet njerëzimi, ka sëmundje të cilat janë të turpshme për të folur në lidhje me njerëzit që vuajnë prej tyre. Një sëmundje tillë është mosmbajtjeje urinare në femra. Kjo sëmundje është më e zakonshme në mesin e sëmundjeve urohinekolohichnyh.

Ndërsa kjo nuk është fatale, por në çdo rast ndikon në cilësinë e jetës së pacientit, duke shkaktuar asaj si vuajtje fizike dhe morale. Gratë e tilla janë shpesh nervoz, depresion, fiksuar në problemet e saj. Për të diagnostikuar dhe trajtuar sëmundjet, ju duhet të dini shkaqet e mosmbajtjeje urinar në gratë. Për këto arsye, ne e përshkruajmë në këtë artikull.Në vetvete, z ederzhanye urinës - një gjendje në të cilën një grua nuk mund ta mbajë atë në fshikëz dhe është alokimi i tij i pakontrolluar jashtë. Urinë Myyazytsilne mund të shoqërohet me kollitjes, teshtitjes, stërvitje, duke, marrëdhënie. Në thelb kjo është mosmbajtjeje urinar arsyeja. Në mosmbajtjeje butë, kur një grua humb disa pika të urinës, sëmundja mund të shërohet më shpejt dhe më e lehtë se sa me një përzgjedhje të fortë. Llogarit numrin e caktuar urinës duke përdorur një test të veçantë në praninë e pads konvencionale sanitare. Për këtë pad duhet të konsiderohet para - dhe pas përdorimit gjatë ditës, ndryshimi në peshë do të tregojë sasinë e urinës. Në qoftë se kjo është më shumë se 4 ml në ditë, ka yyazytsirnist praninë e sëmundjes.


Mosmbajtjeje urinar është i ndarë në:
Mosmbajtjeje 1. stresi;
2. mosmbajtjeje urgjente (ose mosmbajtjeje) e urinës;
3. mosmbajtjeje përziera;
4. mosmbajtjeje Përhershëm (rrjedhje);
5. urinim i pavullnetshëm - çdo humbje myyazytsilna e urinës;
6. urinim i pavullnetshëm nate - humbja e ankesës urinës është gjumë gjatë natës;
Në praktikë mjekësore aktualisht tre lloje më e zakonshme e mosmbajtjeje urinar - është stresi, urgjente, të kombinuara ose të përziera. Konsideroni këto lloje.

1. Stresi mosmbajtjeje - urina është myyazytsilne nën presion në rritje në fshikëz. Mosmbajtjeje tilla në gratë gjatë drejtimin, teshtitjes, kollitjes. Stresi mosmbajtjeje urinar është lloji më i zakonshëm i sëmundjes në femra.
2. mosmbajtjeje urgjente - një urina myyazytsilne gjatë thirrje akute të padurueshme për të urinuar. Gjatë kësaj gruaje mund të ndalet urinimi, por shpejt duket tualet.
3. mosmbajtjeje përziera - kusht rrjedhje urine me urinim të mprehtë.


Shkaqet
Në sëmundje rrezikut shpesh marrin gratë gjatë menopauzës dhe gratë me çrregullime hormonale, gratë që janë mbipeshë.
Rreziku i dytë përfshijnë gratë që kanë pasur dërgesat vështira ose kirurgji gjinekologjike dhe gratë puna e të cilëve është e lidhur me punë të rënda fizike.
Kështu, shkaqet kryesore të mosmbajtjeje janë:
1. Familjet të rënda, disa breza perineal ose muskujt e legenit kat;
2. kirurgji Major gjinekologjike, në të cilën yyazytsirnist dëme nervore muskul unazor;

3. Climax, për shkak të një çekuilibër të hormoneve;
4. mosha avancuar është një faktor i madh në zhvillimin e sëmundjes, mosha mbi hormonet zhdukjes sfond, duke çuar në rënien e tonin e muskujve të fshikëzës;
5. sëmundjeve të sistemit nervor (dëmtimin e shtyllës kurrizore, inflamacionit të shtyllës kurrizore, qarkullimit varfër në atë);
6. Lëndimet e perineumit;
7. pesha e tepërt (trashje);
8. Puna e rënda fizike.

Diagnoza e mosmbajtjeje urinar
Para trajtimit të përshkruajnë, mjeku duhet të përcaktoj diagnozë shkakun dhe llojin e mosmbajtjeje. Konsideroni metodat e mosmbajtjeje urinar në gratë.

1. Ekzaminimi klinik - Inspektimi dhe sondazhet sëmurë.
2. Mbajtja e pacientit, të ashtuquajturit ditar të urinimit.
3. Arkivimi gjakut dhe urinës teste të zakonshme.
4. Kultura urina në florën dhe identifikimi ndjeshmëri të ndaj antibiotikëve.
5. ultratinguj diagnostifikimit sistemit urogjenital.
6. cystoscopy muskul unazor e fshikëzës.
7. shtet funksional e muskujve bazës së legenit dhe të traktit urinar.
Pas marrjes së rezultateve të hulumtimit, mjeku duhet të bëjë një diagnozë të saktë dhe trajtimin e duhur. Konsideroni trajtimin e mosmbajtjeje urinar.


Trajtimi i mosmbajtjeje urinar në gratë
Ka disa tretmane për këtë sëmundje. Trajtimi duhet të mbështetet për të luftuar shkakun e sëmundjes dhe shqyrtimin e statusit të secilit prej pacienteve femra. Në shumicën e rasteve, sëmundja mund të shërohet apo të kontrollohet. Që sëmundja fillon kryesisht për shkak të çrregullimit të ligament dhe muskuloz, një rezultat i mirë në trajtimin e sëmundjes mund të arrihet me anë të terapisë fizike. Ushtrime të mira për të forcuar muskujt e perineum dhe barkut janë "gërshërë", "bindweed", "biçikletë".


Një nga programet më të mira intensive fizike për të forcuar muskujt e legenit kat zhvilluar një shkencëtar gjerman Arnold Kegel në shekullin e 20-të.
Metoda mjekim përfshin mjetet për t'u çlodhur e fshikëzës dhe rritjen e vëllimit dhe ilaqet kundër depresionit të ndihmuar kontrollin e mosmbajtjeje stresit të saj dhe reduktimin e numrit të manifestimeve të saj.
Hormon ndihmon në trajtimin e simptomave menopausal.

Metodat e sjelljes (ndryshimi i shprehive):
1. fshikëz Trajnim (ri-edukimi);

2. urinimi në një orar (urinimit në një kohë të caktuar, pavarësisht nga thirrje)
3. urinim Stimulimi (urinim i pavullnetshëm).

Trajtimi kirurgjik përfshin disa lloje të operacioneve për të trajtuar mosmbajtjeje urinar në gratë lidhur me dobësimin e muskujve legenit kat. Të gjitha operacioneve të çojë në një qëllim - për të rivendosur pozitën e saktë anatomike të sistemit urinar. Për të trajtuar kirurgjike duhet të bëhet një diagnozë të saktë.