Heqje të veshkave, dhe metodat e rehabilitimit postoperative


Indeksi artikull

Ekzaminimi për pranim



Shtrimin në spital për kirurgji



Komplikimet e kirurgjisë



Procesi i shkarkimit pas operacionit


Heqje e veshkës - eshte nje transaksion në të cilin të heqjes së trupit, jo heqjen e saj të plotë. Ky operacion është konsideruar organ. Aktualisht lëshuar dy lloje të heqje - një metodë klasike dhe heqje laparoskopike veshkave.
Në metodën klasike e aksesit në veshka duke përdorur një prerje të madhe në shpinë. Heqje laparaskopike përfshin përdorimin e teknikave laparaskopike.


Pavarësisht nga qasje parimet themelore të kirurgjisë janë si më poshtë:



monitorimin enët e gjakut në veshka;




operuar mbrojtjen e veshkave ishemike të dëmit;




eliminuar rritje tumor brenda indeve të shëndetshme;




Mbyllja hermetike e uretrës;




homeostaza i mirë;




mbyllur defektet e veshkave.



Rregulli kryesor që operoj në kancerin e veshkave - një homeostaza duhur, të cilat mund të jenë të përkohshme ose përfundimtare. Për të punuar homeostasis gjatë heqje hapur kryera këmbët vaskulare compression dhe veshkat compression dixhitale rajon heqje. Kur vendosjen e clamp për ishemi veshkave këmbë manifestuar ngrohjes, duke kufizuar mbivendosjen e rrjedhës së gjakut në veshka. Në këtë drejtim, kontrolli i hershëm i orendive të veshkave është e nevojshme për compression të mëtejshëm.

Shërimi transaksionet defekte të kryera në një përplasje të vazhdueshme të urinës. Pahijshme defekt nënshkrimin provokon shumë komplikime të tilla si depërtimit zgjatur e urinës në plagë, formimin urinar gyp, edemë, e cila mund të kthehet në një celulitit urinar, kështu që pyetja bëhet metodat relevante shtesë për nënshkrimin plagët në veshka.


Ekzaminimi për pranim


Për shkak të seriozitetit të kirurgjisë heqje të veshkave kërkon shqyrtim të kujdesshëm në datën e shtrimit. Pacienti është dhënë një listë e testeve të kërkuara, provimet dhe konsultime për të vlerësuar gjendjen e përgjithshme të pacientit dhe aftësinë e tij për të lëvizur në kirurgji.

Dhjetë ditë para datës së operacionit pacienti duhet vidyazykatysya të merrni ilaçe që ndikojnë në sistemin e koagulimit të gjakut. Droga të tjera të përdorura në mënyrë normale uyazyka se mjeku nuk e ndalojnë pritjen e tyre.
Pirja e duhanit rrit rrezikun nga pneumonia dhe gjakut clots në venat e thella të këmbëve gjithashtu redukton gjakut oksigjenit mbushje, duke shkaktuar një rënie në normën e shërimit në trup.


Shtrimin në spital për kirurgji



Hospitalizimi i pacientit është mbajtur një ditë para operacionit. Pacienti prapë diskutojnë me veprimet kirurg ardhshme, efektet e pritura dhe komplikime të mundshme. Më pas, pacienti përgatit një pëlqim me shkrim për kirurgji dhe mbikëqyr anestezist specialist.
Në ditën e operacionit pacienti duhet të marrë një dush, pastaj të ndryshojë rrobat e mia në operative dhe compression këmbë stockings lavanderi për parandalimin e komplikimeve tromboembolike.
Llojet e operacioneve:



Kirurgji Lyumbotomycheskyy qasje të hapur gjatë operacionit - kështu prerje është bërë në rajonin e mesit, dhe pacienti gjatë operacionit është i vendosur në anën e shëndetshme.





Hapni laparotomnыy Front Access gjatë heqje - qasje në veshka është bërë përmes murit të përparmë të peritoneum, por ekziston rreziku i sëmundjeve ngjitëse.




Hyrje laparoskopik - ai kryhet duke përdorur pajisje endoskopik përmes punctures në murin e barkut të përparmë.




Qasje Retroperytoneoskopycheskyy gjatë operacionit - ajo është kryer me anë të pajisjeve birë endoscopic në rajonin e mesit përmes hapësirës prapa peritoneum.











Të dy versionet e transaksionit të fundit konsiderohet trajtimet butë që mundësojnë të zvogëlojë rrezikun e komplikacioneve pas operacionit.


Komplikimet e kirurgjisë





Gjakderdhje gjatë operacionit ose pas tij.




Transfuzionet e gjakut mund të jetë i nevojshëm në humbje të rënda të gjakut.




Nëse gjakderdhje serioze mund të jetë nevoja për të hequr trupin plotësisht. Frekuenca e komplikacioneve tilla është më pak se 1%.




Pneumoni.




Komplikimet nga anestezi të përgjithshme. Për të parandaluar këtë ndërlikim duhet të kryejnë ushtrime të frymëmarrjes pas operacionit.





Komplikimet thromboembolic tilla si venë e thellë trombozë e këmbëve. Për parandalimin e komplikimeve duhet të kryejnë manipulimet e mëposhtme: i veshur me çorape të veçanta, aktivitet fizik të hershëm pas operacionit.




Rrjedhje e urinës nga plagë. Kjo ndodh rrallë - më pak se 5% të rasteve dhe zakonisht përfundon myyazytsilno. Për të shmangur komplikime të tilla të përcaktuara stent brendshme larguar pas 2-3 javësh.




Në pacientët me formimin e tumoreve në një veshkë të vetëm ose për shkak të çrregullimit të veshkave para operacionit mund të kenë nevojë dializë.





Dëmtuar eliminuar tumoret - parë në 7% të rasteve. Pas rezultateve të ekzaminimit histologjik mjeku vendos për organizimin e trajtimit shtesë.




Dëmtimi i organeve fqinje - është vërejtur në 1% të rasteve.




Goditje, infarkt miokardi.




Infeksion plagë.




Kanaleve urinare. Për të parandaluar këtë komplikacion i terapisë antibiotike është kryer para operacionit dhe në rast nevoje, pas operacionit.




Hernie e kirurgjisë.




Formimi i hematoma.





Vdekjet gjatë një operacioni apo të marra si rezultat i komplikimeve - ndodhin në 1% të rasteve.





Procesi i shkarkimit pas operacionit


Pacienti ishte shkarkuar në uyazyka se ai nuk kishte probleme me zorrët, dhe ai është në gjendje për të lëvizur, dhe dhimbje me lehtësi duke marrë drogë ankorua anestezion. Në ditët e para pas operacionit një person ndihet i lodhur për shkak të operacionit. Për shërim të plotë mund të marrin deri në tetë javë.
Edhe pas operacionit pacienti për tre muaj mund të ndjehen pak hidhërim në damar operacional zonës.

Në gjashtë javët e para pas operacionit duhet vidyazykatysya e ngarkesave të mëdha në trup, ata lejohen vetëm tre muaj pas operacionit. Vidyazykatysya edhe më mirë nga udhëtime të huaja dhe mjeteve lëvizëse.
Hahet pas operacionit nuk është i kufizuar, por duhet shmangur kapsllëk, hani një shumë të lëngshme - për 2 - 3 litra në ditë. Nëse të drejtat e punësimit nuk është e lidhur me përpjekje fizike, ajo është e lejuar që të fillojë punën brenda 6 javëve, ndryshe - vetëm 3 muaj. Dy javë më vonë lejohen të kthehen në aktivitetin seksual.