Perberja e veshkave dhe tëmthit


Sëmundje kronike të mushkërive është një sëmundje zakonshëm i traktit urinar dhe veshkat, i cili në sajë të precipitimit dhe kristalizimin e kripërave urinare formuar gurë. Arsimi i tillë mund të ketë të madhësive të ndryshme dhe forma. Duhet të theksohet se meshkujt kanë më shumë gjasa të vuajnë nga kjo sëmundje, por gratë shpesh kanë gurë strukturë më të ndërlikuar.
Sëmundje tëmthi është një sistem kronike tëmth sëmundje, e cila është e shoqëruar nga formimi në fshikëz e tëmthit nga një deri në disa gurë. Shkaqet e subjekteve të tilla janë sëmundjet kronike të sistemit të tretjes, abuzimi i kolesterolit të ushqimit, diabeti dhe trashje. Mjekësia moderne ofron një shumëllojshmëri të trajtimeve për sëmundje të tilla, pavarësisht nga përbërja e veshkave dhe të gurëve të tëmthit.Shkaqet e urolithiasis:
- infeksionet kronike urinar si pielonefrit, cystitis dhe glomerulonefriti;
- predispozicion gjenetik;
- të ushqyerit e dobët;
- sëmundje kongjenitale të veshkave;
- defekte anatomike në sistemin urinare;
- shkelja e metabolizmit kalciumi në trupit;
- kushteve të vështira ambientale;
- probleme me traktit gastrointestinal;
- metabolizmin e kalciumit për shkak të thyerje të eshtrave.

Formimi i gurëve në veshka
Gurët në veshka mund të formojnë muaj apo edhe vite. Kushti kryesor i këtij zhvillimi është që të rrisë proteina dhe përqendrim kripë në urinë. Kripë depozitimit dhe proteina grimcat vë kornizë guri të ardhmen. Faza fillestare e sëmundjes karakterizohet nga gurë të shumta të vogla, të cilat shpesh janë të rrjedhin nga urina e tyre nga veshkat. Megjithatë, ka gurë në veshka janë në gjendje për të siguruar dhe më pas rritet për shkak të ndot zonat shtresa të reja kripë. Në pak vite ky gur mund të arrijnë madhësi të konsiderueshme të disa centimetra.


Përbërja kimike e gurëve në veshka:
- oxalate kalcium (vavellyt, vedellyt);
- fosfat kalciumi (brushyt, apatite, vytlokyt);
- Magnezi (struvyt, nyuberyt);
- ose proteina cystine;
- acid (urate e amonit, urate natriumi);
- të përziera.
Ka raste të gurëve në veshka mëdha, madhësia e të cilave arritën disa qindra gramë. Gurë të tilla mund të bllokojë plotësisht rrjedhjen e urinës nga veshkat. Gurë Forma përcaktohen zakonisht nga përbërja kimike. Gurë kalcium janë sipërfaqe të qetë dhe të qëndrueshme, ndërsa plogështi urate të ndryshme dhe shumë tehe të mprehta.


Komplikimet e gurëve në veshka
Sëmundje Mochekamennoe mund të çojë në formimin e dështimit të veshkave dhe humbjen e funksionit të veshkave. Në qoftë se gurët në veshka krejtësisht bllokojnë rrjedhën e urinës, disa ditë do të përfundojë dështim i veshkave. Shumica sëmundje prek një prej trupave, kështu bllokim e uretër nuk mund të zbulohet, sepse veshka e dytë do të vazhdojë të sigurojë urinë.
Shpesh, gurët në veshka të japin rritje të pielonefrit kronike, rezultati i të cilave mund të jetë shkatërrimi i veshkave dhe zhvillimin e dështimit të veshkave. Njerëzit të cilët kanë të paktën një herë në jetë dhe dhimbje barku i veshkave u gjetën atje gurët duhet t'i nënshtrohen një provimi vjetor preventive nga një urolog.


Simptomat e gurëve në veshka:
- prerja dhimbje në anën e pasme apo të ulët;
- Prania e gjakut në papastërtive urinës;
- Çrregullime urinim;
- shkarkimin e rërës dhe gurëve në urinë;
- bashkuar infeksioneve të shoqëruara me ethe.

Shkaqet e gurëve të tëmthit:
- rritjen e kolesterolit;
- Stagnimi i biliare;
- image ulur jeta;
- shtatzënisë;
- kequshqyerja;
- bloating;
- infeksion i fshikëz e tëmthit dhe cholecystitis.

Formimi i gurëve të tëmthit

Stagnimit zgjatur e biliare çon në humbjen e kolesterolit në sedimenteve dhe vonuar më tej kuadrin e komponentëve proteinave të formuara e biliare. Depozitat gjatë holesterynovoe gradualisht çon në formimin e gurëve mikroskopike që përfundimisht rriten dhe rriten së bashku në arsimin e madhe. Përbërja e avancuar e gurëve të tëmthit bën edukimin e tyre aq kohë që ajo mund të marrë disa dekada.

Përbërja kimike e gurëve të tëmthit
Zakonisht gurëve të tëmthit janë përbërja e përzier, e cila përfshin një numër të madh të komponimeve inorganike dhe organike: bilirubin, kolesterolit, proteina, acide biliare, kalcium, kripëra të ndryshme, hlykoproteydы dhe disa minerale të tjera. Përbërja e gurëve të tëmthit ka një ndikim të madh në strukturën e tyre. Në gurë të kolesterolit dominuar formë ovale ose të rrumbullakët, të cilat mund të arrijnë centimetra një e gjysmë. Mundësisht, këta gurë të ndryshojnë strukturën e shtresa, të vendosura në zonën e pigmentuar, i rrethuar nga një shtresë e hollë holesterynovыm. Nëse gurëve të tëmthit pak në strukturën kryesisht fijor që mund të zbuluar me një mikroskop elektronik.


Komplikimet e gurëve të tëmthit:
- zhvillimi i formave akute të cholecystitis;
- zhelchevыvedenyya bllokim trakt dhe zhvillimi i verdhëzës;
- zhvillimin e peritonit;
- pakalim i ileumit rezultuar depërtimin e gurëve të tëmthit mëdha zorrë.

Simptomat e gurëve të tëmthit:
- dhimbje barku hepatike;
- përzier dhe të vjella;
- bloating;
- ethe.

Diagnoza e veshkave dhe të gurëve të tëmthit bazuar në kryerjen ekzaminimin me ultratinguj të zgavrën e barkut. Në fazat e hershme të trajtimit të sëmundjeve të kryera nga metodat konservative, të cilat kanë për qëllim shpërndarjen dhe shkatërrimtar gurë. Në prani të gurëve mëdha dhe komplikimeve të trajtimit të mundur kirurgjikale, të cilat mund të jenë të predispozuar jo vetëm gurët, por të gjithë tëmthit.

Një hap shumë i rëndësishëm në trajtimin është respektimi i një dietë të veçantë.