Temperatura në inflamacion të mekanizmit veshkat dhe terapi


Çdo proces inflamator i shoqëruar nga reagimi termike. Asnjë përjashtim dhe sëmundje renale. Temperatura në inflamacion i veshkave është një komponent i kërkuar i këtyre sëmundjeve.


Trupi Thermoregulation


366 është një temperature standart per trupin e njeriut. Nuk mund të jenë variacione brenda një disa dhjetat e një shkallë. Megjithatë, këto shifra nuk janë të detyrueshme. Temperatura gishtave shembull në varg 27-28 °. Ndërsa në bark, ai arrin 37. përmendura më lart është i përshtatshëm për sqetull.


Në çdo rast, temperatura e trupit është relativisht konstante. Është e nevojshme për të ruajtur rrjedhën normale të proceseve. Dhe vlera e tij nuk është zgjedhur nga natyra shans. Kjo është vlera optimale për funksionimin e të gjithë organizmit. Për shembull, në një temperaturë prej 42-43 ° mpikset të shumë proteina, dhe uljen deri 33 ° ndjeshëm ngadalëson indeve frymëmarrje rrjedhjes, si tsytohromы ndaluar - transportuesit kryesore të oksigjenit në qelizat.
Megjithatë, rënia e molekulave të prodhuara të nxehtit të tillë që në qoftë se nuk e mekanizmave për të hequr atë të punës, një person do të overheated në minuta. Prandaj, për zbatimin e të gjitha këtyre mekanizmave hedhur një pronë të tillë si thermoregulation trupit.


Kjo është e rëndësishme! Më të lartë qendra Rregullorja Temperatura e trupit është hipotalamusi. Ajo ishte thelbi i tij, "larë" gjak të përcjellë informacion në lidhje me temperaturën në trup. Në rast të rritjes së sinjalizon hipotalamusin për të hequr qafe e temperaturës tepërt. Në anën tjetër, kur "ngrohur" nuk përfshin mekanizma për mirëmbajtjen e saj.

E gjithë kjo është bërë me anë të para-caktuar parametrave hipotalamusi se "mendon" optimale bazën pikë temperatura. Ajo gjithashtu shtrihet thelbin e reaksioneve pirogjenike. Nëse kjo "pikë" është zhvendosur lart, thonë 366-38 për shifra e parë e hypothalamus nuk është e pranueshme dhe të fillojnë të veprojnë mekanizma për të ruajtur nivelin e "ngrohjes" në kuptimin e dytë.
Arsyet reagimet pirogjenike


Sigurisht, hipotalamusi nuk është shumë i "vendos", ku pika normale "të ngrohtë". Nëse ju nuk keni ndonjë nga sëmundjet e veta dhe kushtet patologjike, rritja e temperaturës ndikojnë përbërësit e mëposhtme:Prostaglandins. Ato aktivizojnë ciklazën adenylyl dhe hypothalamus c-AMP (duke hequr kalcium nga qeliza), e cila në fund të fundit çon në një ndryshim të temperaturave normale "më sipër parametrave normalë. Formimi i tyre është i lidhur me metabolizmin e acidit arachidonic. Ai shkon dhe në temperatura normale. Por nëse ata rriten, dhe përshpejton normë metabolizmin.

Interleukin 2 dhe 6. të veprojë si prostaglandins. Kështu veprimtaria e tyre ndikon edhe prostaglandins. Sintetizohet nga shumë qelizat e sistemit të mbrojtjes.
Tumor nekroze faktor. Proteina specifike që formohet gjatë inflamacionit. Është supozuar se ajo çon në një rënie në kalcium brendaqelizor. Ajo rrit aktivitetin e adenilatciklazë. Ai gjithashtu sintetizuar imunitetin celular. Por, ndryshe nga shumica e molekulave yntnrlekynov e të dhënave të kryera nga makrofagët.

Peptydohlykanы. Përfshira në membranat e qelizave bakteriale. Rritja e temperaturës është shpjeguar nga efektet e drejtpërdrejta toksike të neuroneve hypothalamic. Këto substanca pengojnë membranave qelizore dhe ata nuk mund të përgjigjet për ndryshimet e temperaturës.
Lipopolisaharidi. Përfshira në membranat e baktereve Gram-negative. Mekanizmi i veprimit është i ngjashëm, por fuqia e disa urdhra të madhësisë më të larta.


Kështu temperatura në të cilën inflamacion i veshkave varet nga dy faktorë kryesorë.
Ashpërsia e inflamacionit: më intensive është, aq më shumë format e interleukins dhe prostaglandins.

Speciet përkasin patogjen. Po pyelonephritis shkaktuar nga enterobakterie reagimi pirogjenike është më e theksuar se në qoftë se agjenti ishte staphylococci.
Kur ethe glomerulonefriti ndodh vetëm nën ynterlekynov. Që inflamacion autoimune pothuajse gjithmonë fillon pa makrofagët. Vetëm në fazat e fundit të inflamacionit kronik mund të jenë të përfshirë. Dhe pastaj - në sasi të vogla.
Kjo ndryshon pyelonephritis. Ajo është përgjegjëse për ngritjen e "temperaturës pikë" përgjegjëse disa grupe të molekulave. Sepse vazhdon inflamacion me pjesëmarrjen e drejtpërdrejtë të mikroorganizmave, përveç interleukins dhe prostaglandins, është duke bërë sasi të konsiderueshme të faktorit nekrozë tumor, makrofagjet në inflamacion të shfaqet në mesin e parë. Për më tepër, shumica e membranave bakteriale të përmbajë një numër të mjaftueshëm të substancave pirogjenike.