Veshka më të rrezikshme patkua në shtatzëni


Gjatë shtatzënisë, veshkat marrin një barrë shtesë: Funksioni shtuar normale përpunimin e tyre të veprimtarisë dhe sekretim të produkteve metabolike të nënës së fetusit. Përveç kësaj, anomalitë caktuara të veshkave dhe strukturës mund të provokojë shfaqjes së sëmundjeve në trup, të rrezikshme për nënën dhe fëmijën në zhvillim. Prandaj, kur planifikon një grua shtatzënisë duke përdorur një mjek duhet të vlerësojë gjendjen e tyre.
Kjo anomali kongjenitale si veshka patkua është bashkim i dy veshkat së bashku lartë apo polet fund. Shpesh, kjo nuk është e qartë, është shtatzënë dhe mëson për ekzistimin e anomalive në ultrazërit parë. Veshkave patkua dhe shtatzënia shpesh pajtueshme, por të jenë të vetëdijshëm për origjinën e problemeve të mundshme me diagnozën.

Veshkat patkua janë nën normale dhe pothuajse ende. Kjo krijon një rrezik të lartë të dëmtimit të këtij organi lëndimeve të rajonit barkut dhe mesit. Përveç kësaj, kjo anomali shpesh shkakton trupin e nënës shtatzënë dhimbje barku zorrëve, kapsllëk, shkeljet rrjedhjen e urinës, dhimbje në bark. Ndarëse Presioni mes uretër të veshkave mund të shkaktojë urolithiasis, pielonefrit, hipertensionit, dështimi i veshkave. Në disa raste të veshkave kombinuar compress Cava inferior vena, e cila është arsyeja pse shtatzënë mund të ndjehen mpirje, oznoblenie gjymtyrë të ulëta.Për të ruajtur anomalitë në shtatzëni?


Me shtatzënisë patkua veshkave lejueshme në mungesë të dëmtimit të mesme të veshkave. Në qoftë se një anomali ndodh me shkeljet tjera të rënda trupi, ajo mund të shërbejë si një tregues për ndërprerjen e saj. Çështja e ruajtjes së fëmijës në këtë rast duhet të zgjidhet me një specialist pas ekzaminimit të plotë të grave. Në disa raste, ju mund të duhet një seksion cezariane.
Trajtimi operativ gjatë shtatzënisë zakonisht nuk e bëjnë. Indikacionet për kirurgji mund të jetë vetëm një sëmundje serioze në trup, të tilla si zhvillimin e kancerit. Gjatë kirurgji dissected isthmus lidh të dy veshkat.

Për të parandaluar probleme gjatë shtatzënisë fëmijës lindjes, për të ruajtur shëndetin e tyre dhe shëndetin e fëmijës, gruaja duhet të respektojë disa rregulla të thjeshta:edhe në qoftë se ajo kurrë nuk ka vuajtur nga sëmundje të tilla, ajo duhet patjetër të shqyrtojë ato në fazën e planifikimit të shtatzanisë për të marrë masat e nevojshme për të ruajtur atë;
nëse mjekët lejuar shtatzëninë në prani të strukturës së veshkave anomalive, nëna shtatzënë duhet të mënyrë rigoroze në përputhje me të gjitha rekomandimet dhe emërimin e ekspertëve.Një grua duhet të dini se në qoftë se ajo është diagnostikuar parandaluar shtatzëninë normale, ajo ka nevojë për të ardhur në kushtet me pamundësinë për të bërë dhe të lindë një fëmijë të mos rrezikojnë një njeri asnjë ose pak. Pas të gjitha, kjo nuk do të thotë se ajo nuk mund të ngrejë dhe të edukojë një fëmijë.