Veshka më të rrezikshme dyfishuar gjatë shtatzënisë


Në shkencën moderne mjekësore termi i referohet një dyfishim të veshkave lezioneve lindura formimin e trupit, e cila është një pjesore ose tërësore dyfishuar sistemin e tyre, dhe zhvillimin e një dyfishim të veshkave në shtatzëni. Trupi shumë me një pamje të ndërlidhura veshkat, dhe çdo pjesë ka rrjedhën e vet individuale të gjakut. Shpesh këto ndryshime të zhvilluar vetëm në njërën anë, por mund të ndodhë edhe lezione dypalëshe, kur të dy menjëherë dyfishuar.
Dyfishuar në madhësi mbi trupin normale, dhe një pjesë e sipërme të saj, është zakonisht më pak se në pjesën e poshtme. Rrjedhën e gjakut jonormale në trupin me anë të dy arterieve veshka, dhe secila gjysmë shihet si organ i veçantë por zhvilluar defectively.


Veshkave dyfishtë nuk mbajnë rrezik për jetën dhe shëndetin e pacientit, por është rritur në mënyrë të konsiderueshme rrezikun e manifestimeve njëkohshëm i sëmundjeve kronike dhe inflamacion në veshkat.

Kjo është e rëndësishme! Së jashtmi, trupi dyfishtë duket si dy veshkat mbledhur së bashku. Ky dyfishim i enëve të gjakut dhe parenkimale pjesët nuk janë gjithmonë të dukshme - load kryesisht funksionale imponuar në veshka ulët pirun.

Mund të zhvillojnë një dyfishim të veshkave majtë apo të djathtë, dhe mund menjëherë të impresionuar dy çiftëzohet organ. Gjithashtu, sëmundja është klasifikuar në dyfishimin e plotë dhe të pjesshme - një klasifikim konvencionale, e cila lidhet me praninë e filialit në enët e vet të gjakut të veshkave dhe uretër individ.

Në dyfishim të plotë çdo degë ka sistemin e vet të gota në veshka dhe lojë me birila, uretër e tij, që derdhet në fshikëz. Ureters pakompletuara dyfishuar janë të endura në një që hapet në fshikëz. Ndonjëherë uretër fëmija nuk është e lidhur me kryesore dhe hap në vaginë apo zorrët, kështu që një fëmijë mund të përjetojnë rrjedhje të urinës.


Faktorët etiologjik që ndikojnë në zhvillimin e anomalive


Dyfishuar veshkat ndodh nëpërmjet formimit të dy xhepa në induksion blasteme metanephrogenic. Një përfundimi i plotë në blasteme nuk ndodh, edhe përkundër formimin e dy sistemeve filxhan-lohanochnыh prandaj shkelur integritetin e trupit fibroze kapsulë.

Çdo gjysmë ka një rrjedhë të veçantë veshkave pirun gjakut. Veglat e tij mund të shkojë një pol të përbashkët, dhe ndarja është e vendosur direkt pranë sinusin e veshkave. Gjithashtu anije mund të vazhdojë veçmas nga aortës. Disa prej arterieve brenda trupit dhe mund të lidheni një veshkë nga ana tjetër. Kjo është e rëndësishme për t'u marrë parasysh gjatë operacionit të trupit heqje.


Manifestime të patologji


Një nga varieteteve të dyfishuar veshkave - a paplotë dyfishuar, e cila reflekton strukturën e veçantë të organit të prekur kur dyfishuar parenchyma veshkave dhe veglat e pa ndarje lojë me birila. Parenchyma sinus veshkave i urës ndarë në dy dashuri të veçantë - atëherë uretër dhe legen janë vetëm një dhe një ndarje e tillë nuk do të shkaktojë një rritje në madhësinë e veshkave.

Zakonisht paplotë dyfishuar mban asnjë rrezik dhe sigurisht jo kërcënuese për jetën e njeriut, nuk ka gjykim klinik në krahasim me zhvillimin e një dyfishim të plotë. E vetmja shenjë e anormalitetit në një situatë të tillë - një variant me gota ndarë, lojë me birila, dhe uretër. Për ekspert saktë diagnozën e caktuar nga urography.
Normalisht pjesa e sipërme mbetet i pazhvilluar dhe vetëm në raste të rralla është fund i pazhvilluar apo dy prej tyre janë zhvilluar në mënyrë të barabartë funksionalisht. Në studimin e strukturës morfologjike, pjesë e zhvillimit jo të plotë vjen veshkat dysplasia. Ajo është prania e dysplasia parenchyma veshkave, së bashku me shkeljet e tjera të trupit gjatë ndarjes pasuese të uretër, duke krijuar pereduyazyka të ndryshme të patologjive të rënda në veshka parregullt.
Simptomat pothuajse dyfishuar përsërit manifestimet e këtyre patologjive:akute ose kronike formë pyelonephritis;
transformimi hydronefrotycheskaya i një prej gjysmave;
patologji urolithic apo një formacion të ndryshme gur.

Si emëruar dhe ne trajtojmë anomalitë


Trajtim dy herë veshkave me anë të operacionit kryhet në situatat e mëposhtme:Transformimi hydronefrotycheskoy Zhvillim.
Shfaqja e tumoreve të kancerit.
Formimi i concretions.
Në qoftë se trupi humbet funksionin e saj, komplikime mund të fillojë, duke sjellë kërcënimin e jetës - pastaj të caktojë një hiqni specialist ose ndryshe të merren nephrectomy veshkave.

Kjo është e rëndësishme! Kur anomali në fëmijën që ajo pothuajse nuk ndikon në statusin shëndetësor dhe fëmija ndihet i kënaqshëm - atëherë mjeku përshkruan organizimin e terapisë konservative dhe monitorimin e vazhdueshëm të trupit të ndotura dhe shëndetin e përgjithshëm të fëmijës. Ajo rezulton se në të tillë një veshkë situatë është më mirë të mos për të prekur, dhe trajtimi dyfishuar me kirurgji kërkohet vetëm gjatë zhvillimit të komplikimeve të rënda.


Kur operacioni ajo përfshin korrigjimin shkaqet Kjo provokoi komplikime. Ndonjëherë organizuar ndërhyrjen publike ose kirurgji endoskopik. Veshkat janë gjithashtu duke u përpjekur për të ruajtur, dhe fshini vetëm uyazyka se ajo plotësisht e humb funksionin e tij. Ndonjëherë organizuar heqjen e një pjese ose gjysmën e trupit, vendimi përfundimtar për funksionimin e trajtimit dhe mund të marrë vetëm mjekun shqyrtuar me kujdes historinë mjekësore dhe të mësuar të gjitha nuancat.