Çfarë hypreэhohennыe përfshirjen në veshkat dhe se si ata janë të rrezikshme


Hyperэhohennыe përfshijnë veshkave gjetur gjatë ultratinguj është seksionet e indeve të veshkave me një densitet të lartë akustike, me fjalë të tjera një konsolidimi në veshka. Kjo mund të jetë gurët e zakonshme dhe tumor mirë apo i keq.


Çfarë një


Në kryerjen e tregon tejzanor diagnostike formacione të tilla si lineare, pika apo strukturë tre-dimensionale me një echogenicity të lartë, të cilat janë në indet e tumorit.
Sipas përshkrimeve tradicionale hyperэhohennыe konsiderohen përfshijnë calcifications dhe ata janë të klasifikuar sipas mykrokaltsyfykatы me hijen grimcat pikë pashoqëruar akustike, dhe makrokaltsyfykatы në përputhje me zonat me karakteristike hijen akustike. Nëse nyja janë mykrokaltsyfykatы, shumica e ekspertëve paraqitur supozimet e tij dhe keqdashje.


Arsimi Hyperэhohennыe në veshka vërejtur më shpesh në tumore malinje karakter krahasuar me nyje beninje. Të dhënat morfologjike në tumore malinje të natyrës Ekzistojnë tri lloje të strukturave, domethënë:Qelizat Psammomnыe - 50% të rasteve.
Calcifications - 30% të rasteve.
Shumë sklerozë - 70% të rasteve.Ndryshe nga neoplazmes natyre malinje beninje e tumoreve qelizat psammomnыe nuk janë zbuluar, dhe vetëm në raste të veçanta diagnostikuar në prani të calcifications, dhe shpesh krijon prani skleroznыh zona.Cilat janë hyperэhohennыe Arsimit


Nëse vëreni gjatë diagnozës së inclusions pacientit hyperэhohennыh në veshka përcakton mjeku. Çfarë është i pranishëm në gurë në veshka dhe rërë. Por është e rëndësishme të dini se ne e dimë disa lloje të tumoreve:Inclusions të theksuara të imët, të cilat janë shumë të vogla në madhësi dhe kanë hije akustike.
Formimin vëllimi, pa hijet akustike që janë mjaft të mëdha dhe janë të formuara në veshka është i rrallë - shpesh ata janë gjetur gjatë një ultrazërit të gjëndrës tiroide. Hyperэhohennыe perberesit tillë mund të jetë prezent në tumore beninje dhe malinje në raport përafërt nga një deri në shtatë. Ata janë konsideruar zonat shpeshta fibro-sklerotike veti diagnostike që janë gjetur në 80% të rasteve dhe më shumë. Në pacientët me tumore beninje tumoret e tilla janë të visualized si struktura të shkëputur, të cilat janë vërejtur në çdo lloj patologjie beninje me gunga.

Tumoret e mëdha që kanë hije akustike, zakonisht zona sklerotike korrespondojnë me raportin e tyre morfologjik e rreth tre me një. Ky funksion tejzanor diagnostike vëzhguar një pjesë të madhe qelizat tubim psammomnыh. Në tumoreve beninje përfshirja hyperэhohennыe e hijes shfaqen shumë rrallë në 4% të rasteve dhe kanë një strukturë njësi. Pacientët me tumore malinje tani të shfaqë ultratinguj zbuloi një të tretën e rasteve të sëmundjes dhe ka një strukturë komplekse. Prania e formacioneve të mëdha hyperэhohennыh me shtetet hije akustike në tremujorin e pacientëve me tumor në të tretën papyllyarnыmy e pacientëve me tumor medullyarnыmy.
Shumë ekspertë të kualifikuar janë të vetëdijshëm se sa të ndryshme mund të jetë edukimi hyperэhohennыe si një mjek është në gjendje të krijojë në mënyrë të qartë se çfarë lloji i arsimimit dhe thotë se masat duhet të merren për trajtimin e tij të suksesshëm.Në gjysmën e të gjithë pacientëve të ketë një kombinim të inclusions të ndryshme hyperэhohennыh që janë të pranishme në të tumoreve beninje e akustike hije struktura hyperэhohennыe dhe pa. Një morfologjikisht korrespondon me një proces të calcifications dhe zonave fijor sklerotike. Pacientët me tumore malinje të natyrës janë kombinime të ndryshme të grimcave pika që korrespondojnë prania e lezioneve sklerotike, calcifications dhe qelizat psammomnыh.Zbulimin anomalitë


Shpesh diagnoza e specialistit veshkave patologjisë cakton pacienti më shumë teste, si ultratinguj për gjëndra veshkave dhe të veshkave. Me ultrazërit nuk mund të krijojë operacion shtet normal. Kontrolli jashtme e trupit për prania ose mungesa e rritje të tumorit të shikoni strukturën e brendshme të, për diagnostikimin e sëmundjeve guri veshkave, neoplazma mirë apo i natyrës malinje.

Kjo është e rëndësishme! Ultratinguj lejohet për një numër të pakufizuar të kohës derisa të vënë një diagnozë të saktë të sëmundjes. kjo metodë lejon mjeku për të përfunduar foto klinike të sëmundjes dhe informacionit mbi gjendjen e veshkave dhe gjëndra veshkave.


Në veshkat normale shtetërore kanë përshkruan qartë, ovale dhe është arsimi эhonehatyvnыm, pra një objekt që nuk pasqyron valët tejzanor. Gjatë testit, të bëhet përfshirja e dukshme hypreэhohennыe në trup, ndryshon madhësia, asimetri dy veshkat e saj - e gjithë kjo është pasojë e sëmundjes.
Përfshirja Hyperэhohennыe nuk përmban një lëng me dendësi të lartë akustike dhe përçueshmëri ulët të shëndoshë. Shumica e këtyre tumoreve janë struktura jo-qelizor i psammomnыh cluster viçit, zonat e fibrozës dhe skleroza dhe calcifications. Ndonjëherë tumore janë elemente skeletik pëlhurë.