Ushqimi i ngrirë


Pas grua e rrallë të lumtur një ditë e vështirë menduar se ajo ka ende për të punuar në kuzhinë dhe gatim. Dhe të hahet ushqime të ngrira bëhet një shpëtim të vërtetë. Por disa amvise mendojnë për të mirën e pjatave dhe mbi nëse ata kanë.
Mosmarrëveshje të shumta ulet konsumatorët mjaft konfuze. Disa studime sugjerojnë se të ngrira - është ushqim i dobishëm dhe të shëndetshme, ndërsa të tjerë pretendojnë për mungesë të ndonjë përfitim, që ngrirjen e të gjitha ushqyesve të zhduken, dhe në disa raste mund të krijojë dhe të dëmshme. Për shembull, ekziston një rregull që thotë se ushqimet ri-ngrira jo. Pra, kush ende të drejtë?Ngrirjes ushqime
Avantazhi i ngrirjes mbi metodat e tjera të ruajtjes, si kriposje, ruajtjes, që është ruajtur nga ngrirjes numër të madh të ushqyesve. Përveç kësaj, ushqimi i ngrirë është praktikisht i padallueshëm nga freskët se të konservuar.
Përdorni ushqime të ngrira konsumatorët mund të kurseni kohë dhe para, por prodhuesit të merrni të kthimit të mirë. Megjithatë, askush nuk produkt që ka kaluar trajtimit të ngrohjes mund të mbahet përgjithmonë.

Në mënyrë për produktin mbetet i dobishëm dhe i përshtatshëm për konsum njerëzor, ajo duhet të kalojnë nëpër disa faza. Ngrirja t'i nënshtrohet vetëm produkte me cilësi të pastruar, sepse pas shkrirjes ushqim do të jetë e vështirë për të larë dhe të pastër. Nëse produkti fillimisht nuk ishte i freskët, ngrirjes të mos jetë në gjendje të bëjë më mirë jo thjesht të përdoren.


Rolin e rëndësishëm në ngrirjes normë ftohje në një temperaturë prej -18 C ose më të ulët. Ngrirje të shpejtë do të ndalojë rritjen e mikroorganizmave, e cila mban produkt të freskët pas shpërbërjen. Para ngrirjes produktet duhet të nënshtrohen trajnimit që përfshin larja, pastrimi dhe prerja. Pastaj ata derdhur në ujë të vluar i kripur lehtë për 3 minuta. Ky trajtim pengon veprimin e enzimeve që përfundimisht mund të ndikojnë në erë dhe shijen e ushqimit. Atëherë ju duhet të shpejt të ftohur produktin, Gjirin e ujit të ftohtë. Atëherë të vendosur në një enë që është zhytur në ujë të ftohtë për ftohjen e plotë. Atëherë produkti ftohur ngrirë.


Përvoja tregon se produktet i nënshtrohen trajtimit të ngrohjes mbajë ushqyesve më shumë se ato që janë tharje ose konservimit. Megjithatë, përdorimi i produkteve të ngrira në ushqim mund të ndikojë në shëndetin e personit, nëse procesi ngrirjes nuk merr parasysh të gjitha kërkesat dhe operacioneve.

Metodat ngrijë
Produktet janë të ngrira në tri mënyra kryesore: ngrirjes ngadaltë, të mesme dhe të shpejtë. Zamorazhyvaemaya ushqim metodë e shpejtë për të shpejt shkon në një kristalizimi, dhe pas stabilizimit të temperaturës në të gjitha pjesët e ushqimit nuk është -18 gradë. Për produktet bыstrozamorozhennыh prodhimit duke përdorur vetëm cilësi dhe materiale të freskëta para.


"Blastfryzynh" që do të thotë ngrirjen shoku, tunelet e ngrirjes kryer që përmbajnë panelet poliuretani. Kjo metodë është ideale për ruajtjen e peshkut, mishit, perime, fruta. Ngrirja është rruga më e sigurt për të siguruar jetëgjatësinë e ushqimit, si efekt më pak shkatërrues mbi produktet.

Përbërja e produkteve të ngrira
Për të përdorur produkte të ngrira të sjellë më shumë përfitime, ju duhet të studiojë me kujdes pakon. Ne duhet të i kushtoj vëmendje të produktit kalori, ajo nuk duhet të kalojë 350 kalori, që është, përbërja e tij duhet të jetë rreth 15 g proteina, 12 g yndyrë, 600 mg dhe pak kripë, 3 g fibra. Ekspertët këshillojnë për të blerë ushqime të pasura me kalcium, hekur, vitamina A, E dhe C.


Ndonjëherë ushqimi politike ngrirë mund të jetë shumë e vogël, dhe kjo mund të mos jetë e mjaftueshme për një darkë të plotë. Prandaj, shumë nutritionists këshillojnë duke ngrënë ushqime të ngrira të shtoni enët anësore perime. Perimet të sigurojë të ardhurat sasi të mjaftueshme të fibrave, dhe do të lejojë ushqim të shpejtë.

Ushqimi i ngrirë Paketimi
Paketimin cilësi të mirë lejon një kohë të gjatë për të mbajtur produktin nga ekspozimi ndaj mikroorganizmave dhe ndotesve. Përveç kësaj, teknologjia e veçantë të paketimit zvogëlon humbjen e ushqyesve. Nëse dëmtimi është i hapur paketimin qasje e ajrit, e cila dehydrates ushqim gjitha ushqyesve zhduket. Paketimin e dobët është gjithashtu shkaktojnë ndryshime në shije, erë dhe rritjen mikrobike.


Ju duhet të jenë të kujdesshëm kur zgjedh ushqime të ngrira dhe të studiojë me kujdes pakon. Në fund të fundit, përdorimi i tyre mund të çojë në skuqjen, diarre, kapsllëk ose alergji. Gjithashtu, mos harroni se produktet nuk mund të ri-ngrirë. Ata bëhen të papërshtatshme për përdorim. Dyshim që ushqimi i ngrirë mund të konvertohet lehtësisht në pjatë rafinuar shijshme, jo. Megjithatë, për të qenë plotësisht i bindur për cilësinë e produkteve të tilla nuk mund të.