Kequshqyerja proteine-energjia e trupit të njeriut


Kequshqyerja proteina-energji trupi i njeriut është një sëmundje serioze të shkaktuara nga mungesa dhe mungesa e vazhdueshme e proteinave në dietë. Manifestohet sëmundja - trupi papritur humbje peshe, pafuqi përhershëm, dobësi dhe patologjitë e ndryshme të trupit të shkaktuara nga ky proces. I njëjti nivel i mbrojtjes është reduktuar për sëmundjet infektive. Në fëmijët, mungesa e proteinave në trup ndalon procesin e rritjes dhe zhvillimit të përgjithshëm fizik. Një dështim i përhershëm, pastaj çon në përçarje të formimit të inteligjencës.


Një nga format më të rrezikshme të mangësi proteina-energjisë është "marrëzi эlymentarnыy" ose kwashiorkor është zakonisht një kombinim i njohur në praktikën mjekësore, të referuara si OBSH - kwashiorkor marazmatycheskyy. Më shumë shpesh sëmundja ndodh në foshnjat dhe fëmijët e vegjël, që rrjedhin në formë të rëndë.
Manifestimi i njeriut mangësi proteina trupi në fëmijët e vegjël për shkak të ushqyerit me gji, ose më mirë mungesa e tij apo jo. Jo për Koto sekret - nënat e reja moderne shpesh nuk janë në gjendje për t'i dhënë gji sapolindur vazhdimisht të ushqyerit ose plotësisht refuzojë atë. Bebe vazhdueshme ushqyerit përzierjet e thatë mund të shkaktojë diarre të shpeshta dhe si rezultat, të çojë në zhvillimin e formave të rënda të sëmundjes. Edhe gji për gjashtë vjet pas fëmijëve të gabuara ushqyerit 2-3 vjeç, duke çuar në kvashyorkarda më të rënda.


Shumë besojnë se kequshqyerja proteina-energji trupi i njeriut, ajo është e kaluara. Aktualisht një larmi të madhe të produkteve, duke përfshirë mjetet moderne të të ushqyerit për të sapolindur. Por në qoftë se ju gjykoni gjendjen e produkteve tona dyqan sot, ku prevalenca e lëndëve kimike të papërpunuara më shumë se e natyrshme, atëherë sëmundja mund të jetë vetëm e pashmangshme. Me rëndësi të veçantë është monitorimi i vazhdueshëm i të ushqyerit të fëmijëve dhe qasje të vonuar për një mjek.
Shumica zhvillimin e formave të rënda të mungesës proteina-energjetik, lidhur me rezultatin e sëmundjes, kur një deficit i reduktuar. Reduktuar oreksin për një kohë të gjatë në një fëmijë dhe si rezultat ndryshimin e peshës trupore.


Në një të rrituri, kequshqyerja proteina-energjisë është i lidhur me futje e ushqime proteinike me vlerë të ulët biologjike apo kufizim të gjatë në ushqim. Kufizimet e vazhdueshme në ushqim dhe si rezultat i mungesës së proteinave të lidhur me një shumëllojshmëri të sëmundjeve gastrointestinale, alkoolizmi dhe varësia e drogës. Ajo fillon me zhvillimin e sëmundjes, kur tashmë mungesa e proteinave në trup, duke rritur nevojën e tij dhe mungesa e saj çon në rënie sintezë e lëngje ndihmon tretjen e ushqimit, reduktimin e hemoglobinës, vitamina dhe dobësuar sistemin imunitar.


Rezultati është një ulje e peshës i rasteve të sëmundjes, atrofi të muskujve, edemë. Muskujve atrofi është më e dukshme në hips, mollaqe dhe shpatullën rrip të. Ënjtje të ndodhë në pjesën e prapme të këmbës, si ënjtje rreth syve, ose ënjtje të tërë fytyrën parëndësishëm. Në të rënda pamjaftueshmëri proteina-energjisë rritur (kwashiorkor), ka diarre të shpeshta, mëlçisë rritur, çrregullime mendore dhe pamjen e lëkurës të mëdha dermatit.

Trajtimi i sëmundjes është i bazuar në rimëkëmbjen e mungesës së proteinave në trup, varësisht nga mosha, pesha, gjinia, të rritur, nëse - natyra e punës dhe dietë e duhur që është më e vështira në fëmijët. Në përgjithësi, fëmijët shpesh vuajnë nga mungesa e oreksit, veçanërisht në qoftë se sëmundja është zbuluar.