Mitet imagjinar rreth aditivëve të ushqimit


Çdo ditë në televizion ne bërtasin për atë që plotëson të keqen dhe të keqe. Dhe shumë prej nesh shihet shumë fjalë për fjalë këto parulla, shfletimin në dyqane magazina në të gjitha pakot dhe vetëm duke parë fjalën e aditivëve, ngjyrosje ose ruajtës, menjëherë të vënë produktin përsëri në raft. Por kjo është krejtësisht e gabuar. Prandaj është e rëndësishme për të diskutuar mitet temë fiktive për aditivëve të ushqimit.
Miti №1
Të gjitha aditivëve të ushqimit me origjinë kimike
Kjo është një gënjeshtër. Shtojcave ushqimore janë me origjinë natyrore dhe sintetike. Ngjyra dhe ekstrakte aromatizues shumë nga bimë të tilla si E100 ose kurkumynы, të nxjerra nga bimët shafran i Indisë që janë përdorur si erëza (veçanërisht shpesh kur gatim Pilaf). Nëse ju merrni këtë rast të veçantë, përfitimet provuar hulumtime kurkumynu, ajo është përdorur për të trajtuar një numër të sëmundjeve në popull dhe madje edhe në mjekësinë tradicionale. Në mënyrë të ngjashme, aditivëve të ushqimit natyrore janë:


E140 - Klorofili
E160s - Maslosmolы spec i kuq
E161b - Lutein
E162 - Red panxhar
E163 - Anthocyanins
E164 - Saffron
E160a - Carotene
E160b - ekstrakte Annatto
E181 - Taninet e ushqimit
E322 - Lecithin
E334 - acid Wine
E903 - dylli carnauba
E270 - acid laktik, L-, D dhe DL -
E913 - Lanolinë
E1510 - Etanol
E1105 - Lizozima
Të gjitha këto aditivëve, dhe një numër të tjera janë nxjerrë nga bimët dhe substancave të tjera natyrore dhe shumë të sigurt. Por mos harroni se në bimë dhe në substanca natyrore janë Kundërindikimet për përdorimin e saj.


Miti №2
Nëse paketa nuk është shkruar në lidhje me përmbajtjen e shtesave ushqimore, ata nuk janë atje.
Ju do të jetë i befasuar, por ka njerëz që shpikur atë dhe sinqerisht besojnë atë. Kjo nuk është e vërtetë prodhuesit dhe mitet fiktive. Jo të gjithë prej tyre janë të ndershëm dhe të tregojnë përbërjen e plotë të produktit. Është e kuptueshme se në qoftë se jar me lëng molle të ndritshme ngjyra ngjyra e gjelbër nuk janë të listuara, ajo duhet të paktën të vëmendshëm, për shkak se ngjyra natyrore nuk japin ngjyra shumë të ndritshme dhe të ngopur. E njëjta gjë vlen edhe për grupe të tjera të aditivëve të ushqimit.


Miti №3
Nëse ju nuk i japin fëmijës "ushqim junk" ajo mund të mbrojë.
Dhe kjo ide. Mendoni nëse fëmija është në botë, e cila një ditë do pushime, ose edhe thjesht shkoni në dyqan vetëm, dhe mos provoni të gjitha llojet e goodies, edhe nëse ajo është rreptësisht e ndaluar për ta bërë këtë nga prindërit. Për një organizëm që kurrë nuk kapur si ajo do të jetë e stresit. Ajo mund të fillojë diarre, dhimbje barku, të rriten aceton. Jo, bëjnë gjëra jo fëmijën për krisur dhe të tjera problematike, por një pako të vogël të crisps çdo 2-3 javë nuk do të dëmtojë fëmijët është e sigurt, dhe futje e mëvonshme të produkteve të tilla nuk do të shkaktojnë reaksione negative.


Miti №4
OMGJ dhe shtojcave ushqimore janë një dhe të njëjta
Kjo nuk është e vërtetë. OMGJ - organizëm të modifikuar gjenetikisht, kjo mund të jetë një fabrikë apo kafshë. Nje ushqim shtues - nje substance ose substanca që prodhojnë metoda të caktuara për përdorim në përgatitjen e ushqimit. Kjo është një mënyrë krejtësisht të ndryshme, jo rruga e lidhur.

Miti №5
Nëse ju hani vetëm ushqime natyrale nuk depërtojnë në trupin e substancave të dëmshme.
Shumë njerëz shkojnë në produktet ushqimore vetëm nga fermat dhe familjet. Por në qoftë se ju mendoni se, toka, uji, ajri është humbje mjaft e ndotur e jetesës të ndryshme. Pak njerëz fekondoj shtretërit e tyre vetëm humus, nuk mbulua me kimikate nga Beetles druri. Edhe nëse ju siguroj treg që janë ekologjikisht miqësore, kjo nuk është e vërtetë. Me produkte të tilla si trupi ynë merr dozë të konsiderueshme të substancave të dëmshme. Natyrisht, më pak se fuqia e ushqimit me përqendrime të larta të aditivëve të rrezikshme të ushqimit.


Në mënyrë që të fillojnë të ngrënë si duhet, për të kujtuar listën e aditivëve të rrezikshme të ushqimit, përdorimi i disa prej tyre ndaluar në CIS.
E103 - Alkanyn, Alkanet. Bojë ngjyrë zolostysto burgundy, me perime të
E105 - të ngurta AB Verdha
E110 - Yellow "ngjarje diellore"
E122 - Azorubin, karmuazyn. Hije të kuqe bojë
E124 - Ponce 4R, 4R Puntsovyy
E211 - natryya.Konservant benzoate
E216 - Çiftet oksybenzoynoy eter acid-propyl. Ruajtës

E217 - Çiftet oksybenzoynoy-propil ester acid, kripë natriumi. Ruajtës.
E222 - hidrogjen sodium. Ruajtës.
E320 - Butylhydroksyanyzol. Antioxidant.
E952 - Natriumi Cyclamate. Sheqer diabetik.

Këto shtesa kanë një nivel të lartë të rrezikut dhe mund të shkaktojë lëndim.
Ne mund të konkludojmë se ne nuk duhet të panik fraza frikë "ushqim shtues". Jo të gjithë janë të dëmshme dhe të rrezikshme. Ajo duhet të jetë një qasje racionale në çështjen e zgjedhjes së ushqimit.

Hani siç duhet dhe të qëndrojnë të shëndetshme!