Hidhërim në gojë ndërsa ngrënie
Hidhërim në gojë gjatë një vakt herë pas here ndodh në shumë njerëz. Arsyeja për këtë fenomen mund të jetë një sërë faktorësh, duke përfshirë karakteristikat shije e llojeve të caktuara të ushqimit. Unë duhet të them se shije të hidhur në gojë gjatë një vakt nuk duhet menjëherë të mendojnë për probleme shëndetësore. Ndoshta kjo është vetëm pasojat shijojnë karakteristikat e llojeve të caktuara të ushqimit. Por kjo ndodh gjithashtu që paraqitja e hidhërim në gojë është një shenjë paralajmëruese e sëmundjeve të organeve të brendshme, veçanërisht të mëlçisë.
Hidhërim në gojë ndërsa ngrënie - ShkaqetShkaqet hidhërim në gojë është shpesh lëvizshmëri varfërit e zorrëve ose mëlçisë mosfunksionim. Shfaqja e hidhërim në gojë gjithmonë është një sinjal për të parë dietën tuaj. Zakonisht ajo është e vakt e rëndë shkakton dështimet në mëlçi ose në traktin gastrointestinal për shkak se ajo ka një ndikim negativ përpunon biliare sekretim nga trupi, duke rezultuar në dhe nuk ka hidhërim në gojë. Mos paraqitja e simptomave të tilla vazhdojnë të produkteve kripur dhe i tymosur, enët djegëse të nxehtë dhe. Gjithashtu hidhërim në gojë mund të jetë shkaktuar duke ngrënë shumë vonë, sepse gjatë gjumit personi është procese shumë të ndihmon tretjen e ushqimit të ngadalësojë, pas ngrënies shkakton mosfunksionim e sistemeve të brendshme dhe organet, duke përfshirë të mëlçisë dhe tëmthit. Në disa njerëz paraqitja e hidhërim në gojë gjatë një vakt mund të shkaktohet nga ndryshimet në perceptimin shije nga disa se në dyshevzyey mjekësi shkencore. Gjithashtu shkakton hidhërim në gojë gjatë një vakt të bëhet shtatzënë ose antibiotikët. Diabeti, problemet dentare karakter, kancerit, helmim të metaleve të rënda, verdhëz, sëmundje të veshkave, ndryshimet hormonale - arsyet kryesore që shpesh shkaktojnë hidhërim në gojë.


Hidhërim në gojë ndërsa ngrënie - trajtimTrajtimi i hidhërim në gojë mund të bëhet vetëm pas zbulimit të shkaqeve të kësaj hidhërim. Nëse problemi vjen nga përçarje të organeve të brendshme, është e nevojshme për të eliminuar sëmundjen e organeve ose sistemeve që shkaktojnë hidhërim në gojë. Kur sëmundje të mëlçisë duhet të ndiqni një dietë të rreptë me kalimin e kohës. Nëse problemi është hidhërim në gojën e sëmundjeve të dhëmbëve apo problemet gojë, ju duhet të vizitoni dentistin dhe të monitorojnë me kujdes pastërtinë dhe shëndetin oral. Gjithashtu rekomandohet disa mënyra të rëndësishme për të eliminuar në mënyrë efektive hidhërim në gojë. Ju duhet të hani rregullisht limon dhe portokall, varieteteve të tjera agrume. Lëng nga fruta të eliminuar shenjat e hidhërim në gojë ndërsa të hahet. Ju gjithashtu mund të përtyp në pamjen e hidhur kanelle ose karafil kokërr. Mos hani shumë ushqime të yndyrshëm dhe turshi. Në çdo rast, gjithmonë të konsultoheni me një ekspert para se të fillonte ndonjë hidhërim trajtim në gojë.