Ushqimi për të rivendosur kockave


Indeve të eshtrave është i përfshirë në formimin e sistemit musculoskeletal e trupit. Për shkak të strukturës së saj, kockave të aftë për kryerjen e vozlahayuschuyusya themelore që funksioni - mbrojtjen e organeve të brendshme, rezistencën e trupit. Megjithatë, për funksionimin e duhur të të gjitha elementeve të rrobave duhet të keni një ide se çfarë produkte janë më të dobishme për funksionimin e tij normal.
Shpesh, integritetin e kornizës thyer kockave si pasojë e lëndimit ose disa procese fiziologjike (të tilla si plakjes). Në situata të tilla, restaurimin e metabolizmit normal në kockë vjen e para, arrihet përmes rimëkëmbjen metabolike pas dëmtimit, dhe më aktive është, likuidimit të shpejtë pasojat negative. Restaurimi i metabolizmit në këtë rast varet nga dietë, veçanërisht një dietë.


Çfarë duhet të jetë dietë të rivendosur kockave do të interesit të gjithë ata që vuan nga sëmundjet e sistemit.

Metabolizmi kockave ngadalshme se sa në të tjerat. Prandaj, është e nevojshme për të rivendosur të përshpejtuar metabolizmin. Kjo është bërë përmes rritjes së numrit të proteina, vitamina, ujë dhe antioksidantë.
Në indet e kockave të trupit, proteina të luajë një rol vendimtar. Në bazë të proteinave në trup janë ndërtuar. Të gjitha proteinat janë të përbërë nga aminoacidet. Për eshtrave do të jenë më të përshtatshme lysine, arginine, glutamine dhe cystine. Një dietë me konsum të lartë të proteinave në mënyrë të konsiderueshme përshpejton shërimin në indin e prekur. Ushqime të pasura në amino të dhënat janë të djathë, peshk, mish lope.


Pa dyshim, një komponent i rëndësishëm për rigjenerimin e kockave janë minerale, sidomos kalcium, fosfor dhe zink. Kalcium dhe fosfor janë përgjegjëse për forcën e strukturave të kockave. Ata janë kripëra të bazuara, nga të cilat trarëve janë formuar kockave - Ndërtimi i blloqeve të kockave.
Në ditën e të dhënave merr rreth një gram micronutrients (zinku 40 mg). Thyerje e rekomanduar për të rritur rrjedhjen e elementeve të të dhënave të paktën 2 herë. Shumica e produkteve pasaniku sipas elementeve të djathë, gjizë dhe produkte të tjera të qumështit. Ushqimi këto ushqime do të forcojë në masë të madhe kockat tuaja dhe t'i bëjë ata më rezistent ndaj lëndimit. Përveç kësaj, kalciumi është i domosdoshëm për funksionimin normal të muskujve që janë të prekura, së bashku me humbjen e eshtrave.


Një rol të rëndësishëm në dietën e vitaminave përkasin. Vitaminat janë substanca thelbësore që përshpejtojnë apo ngadalësojnë rrjedhën e reagimeve normale. Përveç kësaj, ata janë të nevojshme për asimilimin e duhur nga substancat ushqimore.
Është e vështirë për të identifikuar vitaminat më të rëndësishme dhe thelbësore, pasi ato janë të domosdoshme për funksionimin normal. Megjithatë, duhet të theksohet vitamina, si roli i tyre është për të mbështetur kursin e gjitha reagimet në metabolizmin e eshtrave. Rritja e të ardhurave nga vitamina ushqimore si B6 B1 B2 dhe B12 do të përfitojnë procesin e shërimit kockave. Ajo është gjithashtu e nevojshme për të futur dhe për të rritur sasinë e vitaminës D2 dhe N. Në mesin e ushqimeve të pasura me këto vitamina janë të theksuara spinaq, perime, mëlçi, granata.


Një grup i veçantë i substancave - antioksidantë - tregoi për përdorim menjëherë pas thyerje. Këto substanca në trup përgjegjës për përtëritjen e qelizave, eliminimin e vjetra, qelizave funksionalisht të lodhur dhe riparimin e qelizave (restaurimit pas lëndimeve). Që nga shkelja e integritetit të kockave ndodh dhe trauma shtesë përreth indeve, të fillojnë të veprojnë radikalet aktive - substancat që ndihmojnë për të rritur statusin e indeve. Kjo është për inactivation e tyre dhe kanë nevojë për antioksidantë. Aktyoksydantamy më i famshëm është vitaminë C, B6. Ata janë të pasur me fruta të freskëta dhe perime shumicën. Vitamina C do të ndikojë në furnizimin me gjak deri në vendin e shkatërrimit (duke rritur dhe përmirësuar qarkullimin e gjakut në zonën e prekur dhe përmirësuar proceset e shërimit).

Uji është tretës universal; nëpërmjet saj është më reagime në trupin tonë. Gjatë trajtimin e semundjeve te sistemit lokomotor duhet të rrisë rrjedhjen e ujit të pastër të 15.2 litra. Kjo do të përshpejtojë dhe normalizimin e proceseve metabolike.

Në substanca që kontribuojnë në restaurimin e lirimit të indeve të eshtrave dhe të atyre që kontribuojnë për shkeljen e saj. Këto substanca janë alkool, caffeine, sodas sheqer. Ky produkt nuk është normalisht lejojnë kalcium zhytur dhe vitamina, duke zvogëluar indet e tyre konsum. Me një përmbajtje të ulët të konsolidimit kalciumit së thyerje është shumë më e gjatë, duke rritur rrezikun e formimit të pahijshme shtresë e nyjeve të rreme, dyastazov.

A nuk e abuzimit dhe ushqimet yndyrore. Në të zorrëve, ku absorbimi i përbërësit kryesor, acideve yndyrore të aftë për të lidhur tek kalciumit dhe magnezit joneve, duke lejuar të kalojnë përmes barrierë qelizore dhe në gjak. Në zorrë është saponifikimi e kalciumit. Këto soaps nuk janë të tretet dhe të hequr nga trupi, duke kontribuar në humbjen e kalciumit.

Përgatitur siç fraktura dietë dhe lezione luan një rol të rëndësishëm. A nuk e lënë pas dore ushqimin e duhur, pasi ajo është çelësi për shërim. Megjithatë, vetëm dietë për të rivendosur kockave nuk është në gjendje për të rivendosur plotësisht zonën e prekur. Prandaj, është e nevojshme për të kombinuar atë me immobilization saktë, terapi fizike dhe terapi fizike.