E202 ruajtës - Harm kalium sorbate ose jo


Kaliumi Sorbate (E202 ruajtës) është një pluhur i bardhë me një erë neutral dhe shije paksa të hidhur. Nga pikëpamja kimike, kalium sorbat - një kripë kalium acid sorbik.
Ky acid është marrë për herë të parë në shekullin e 19 me manaferrat Rowan, por pronat e tij nuk janë identifikuar menjëherë. Vetëm në vitin 1945 është patentuar acid Sorbic si një antifungal ushqim shtues. Vetë sorbate kalium (E202) shpesh janë farat e disa bimëve apo mjete artificiale.

Ku është e aplikueshme sorbate kalium?


Ruajtës E202 parandalon myk dhe protuhanye. Ajo është përdorur në prodhimin e shumë produkte për të rritur jetën e tyre shelfin.
Në varësi të produktit, shkalla e ndryshimit të përmbajtjes Sorbate kalium në varg nga 002% në 02%. E202 përdorur në prodhimin e shumë produkteve, unë do të citoj vetëm ato më të zakonshme.
Produkte të cilat mund të plotësojnë E202 ruajtës:djathrave dhe salcice, salcice
majonezë, ketchup, mustardë
salcat e ndryshme
margarinë, gjalpë
miell, brumë

ëmbëltore, çokollatë
jam, jam, pure frutash
Snacks fruta
peshk dhe mish ruan
Perime te konservuara
lëngje
verëSorbate i kaliumi (E202): dëm apo jo?Sorbate i kaliumit është konsideruar si një nga më të aditivëve të padëmshme në industrinë ushqimore. Ka pasur shumë studime që konfirmojnë këtë fakt.
Edhe kritikët zjarrtë të preservatives pranojnë se E202 nuk është e rrezikshme për njerëzit. Vetëm disa njerëz veçanërisht të ndjeshme sorbate kalium mund të shkaktojnë reaksione alergjike.

Interesante, përqendrimi vdekjeprurëse e sorbate kalium për njeriun është rreth 5 g / kg Kjo vlerë është përafërsisht i njëjtë si në kripë tryezë të zakonshëm.
Në shumicën e vendeve të lejuara E202 dhe përdoren gjerësisht.
Unë mendoj se çështja e aditivëve të ushqimit është e rëndësishme sot, sepse e ardhmja gjithmonë shkruajnë për tjetër "E". Unë jam i sigurt se unë të marrë të dini shumë interesante