Grykësi çrregullim serioz të hahet


Çrregullime ushqyese të shfaqet në shumë njerëz, dhe pa marrë parasysh se ata jetojnë në vendin zhvilluar apo në zhvillim. Duke ngrënë çrregullime përfshijnë anoreksi, bulimia dhe overeating. Kohët e fundit të hahet çrregullime të dukshme menjëherë, sepse njerëzit e tillë shpesh janë mbipeshë. Shkaqet e qejf të hahet mund të ketë probleme emocionale, familjare, profesionale apo shoqërore. Overeating gjithashtu mund të provokojë dietë të ngurtë. Grykësi çrregullim serioz të hahet për shkak se njerëzit me këtë diagnozë duhet të dini çfarë të bëni dhe se si për të mposhtur atë.


Pothuajse të gjithë herë pas here ha tepër. Shpesh, kompania e mirë dhe ushqim i madh mund të inkurajojë disa për atë që ata do të hanë më shumë se zakonisht. Por këto nuk janë raste të izoluara të overeating.

Çfarë është lakmi? Kjo është kur një person konsumon pjesë të madhe të ushqimit, dhe kjo ndodh mjaft shpesh. Gjithashtu, këta njerëz shpejt hani. Pasi të hahet një njeri fillon të ndjehen fajtorë dhe neveri për veten e tij. Këtu del një rreth vicioz. Një qëndrim i tillë negativ për veten përsëri provokon hahet ushqim, pastaj verën, dhe kështu me radhë. Si rezultat i vetë-respekt të ulët dhe mungesën e respektit për veten e tij. Shpesh njerëzit e tillë depresioni dhe mungesa e vullnetit për të qenë në mesin e njerëzve. Ata thjesht rri në shtëpi duke parë TV ose kompjuter dhe hani, hani dhe hani. Në një situatë të tillë, ata duket të vetmuar, dhe mjaft të pafuqishëm.


Grykësi gjithmonë të çon në trashje sepse personi konsumon mijëra kalorive se ai nuk ka kohë për të shpenzuar një ditë. Ky është një problem shumë serioz, për shkak se overeating kontribuon në zhvillimin e sëmundjeve të ndryshme. Njerëzit që vuajnë nga ky çrregullim mund të fshehin atë për të shmangur të tjerët qortuar. Shumica e çrregullime të hahet priren për gratë, sepse prej tyre pritet që ata do të përputhen me idealet që promovojnë përmes televizionit dhe nëpër revista me shkëlqim.

Shkaqet e çrregullimeve të hahet janë të ndryshme: stresi, humor të keq, mërzitje, nervat. Shpesh këto çrregullime janë duke folur në lidhje me probleme psikologjike, rrënja e së cilës është që të shikojmë për një fëmijë. Shumë shpesh nopem njerëz të cilët janë në apati. Ata janë duke u përpjekur për të përmirësuar disponimin me ushqim, edhe pse kalori të lartë, ëmbëlsira, candies, çokollata dhe të tilla si. Duke mos ditur se çfarë është bërë e varur nga ushqimi. Pikërisht ushqimi është si një droge për ta.


Nuk është një kategori e grave ulur në një dietë të rreptë. Dietat e tilla shpesh çojnë në një tjetër ekstreme - overeating. Në këtë situatë ka një zgjidhje, nuk do të ulen në një dietë të ngurtë, vetëm të hani e drejtë dhe të përpiqen për të eliminuar nga dieta juaj nuk është ushqime të dobishme. Para së të gjitha grave të tilla kanë nevojë për të ndryshuar të menduarit, dhe të kuptojnë se çfarë enët preferuar është e mundshme për të sjellë vetëm dëm. Ndryshimi i ushqimit mund të jetë, dhe ushqimi i tillë duhet të ndjekin për jetën. Nuk është e vështirë në qoftë se enët në dietë nuk janë vetëm të dobishme, por edhe e shijshme.

Gjatë një studimi u vu re se overeating është një natyrë familjare. Përkundrazi, familja do të vuajnë çrregullime të hahet më shumë anëtarë të familjes.

Cila është zgjidhja? Këta njerëz ndihen në këtë mënyrë - atë një dietë të rreptë, por siç thamë më lart, kjo nuk është një opsion. Dietë të rreptë do të ngjarë të nuk është një rezultat që pritet prej tij, në fakt, rezultati është vetëm e kundërta. Një person i tillë duhet të mësojnë që të reagojnë në situata të vështira. Ju mund të kenë nevojë të ndihmojë njerëz të kualifikuar në këtë fushë. Një person me çrregullime të hahet kanë një qëndrim pozitiv ndaj vetes dhe nuk ndjehen fajtorë. Duhet të jetë ushtrime fizike, sepse ata lehtësimin e tensioneve, stresin dhe përmirëson disponimin.

Njerëzit me çrregullime të hahet keni një vetëbesim të ulët. Shpesh ata në depresion dhe depresioni. Kur ata janë të trishtuar, të shqetësuar, të frustruar me diçka, ajo është në periudha të tilla në jetë, ata shpesh nopem.

Çfarë është lakmi e rrezikshme? Për ta bërë këtë, sillen seriozisht. Njerëzit të cilët nopem rregullisht, zakonisht në depresion në lidhje me këtë. Këta njerëz janë duke fjetur keq shpesh ndihen keq dhe si pasojë të refuzojë një jetë aktive shoqërore. Ai vuan dhe trupi, në mënyrë që të gjitha sistemet e saj janë duke punuar vazhdimisht dhe nuk pushoni, sepse njerëzit hanë. Nëse një person nuk është në gjendje vetë të dal nga kjo situatë, atëherë ju duhet të kërkoni ndihmë nga një terapist për trajtimin e duhur.