Parimet themelore të urisë në Shelton


"Mënyrë jetese të shëndetshme", "Ushqimin e duhur - shëndeti", "Agjërimi - një dobishme" në raftet e librarive mund të gjeni dhjetra libra me tituj të ngjashme. Midis tyre, kapur ndoshta dhe puna e Herbert Shelton.
Herbert Shelton - një nga të botës avokatëve të famshme të ushqyerit e mirë dhe uria. Parimet themelore të urisë në Shelton janë shumë të ngjashme me rregullat klasike të "ujit" uria. Por në të njëjtën kohë, një tipar i qasjes së tij është më tepër një lloj "trajnim" për uria - dietë jo të veçantë, dhe përcaktimin e thjeshtë akumulimit për një hap të tillë.Refuzimi kategorik i përdorimit të enemas dhe laxatives - një nga parimet themelore të metodologjisë R. Shelton
Vëmendje e veçantë do të bëjë atë rreziku i marrjes të tepruar fluide, edhe pse në përgjithësi autori nuk ka vënë kufizime mbi sasinë e dehur lëngshme. Gjëja kryesore, sipas Shelton: "Nëse ju nuk doni të pini ujë nuk është e nevojshme." Shelton thotë se uji me "ujë" agjërimi nuk duhet të ketë shije të keqe ose duke u minerality. Një qasje shumë më të mirë të pastër pa aditivëve ujë: filtruar apo distiluar, shi apo shkrirë.


Uria tjetër parim në Shelton vijon: gjatë agjërimit duhet të kufizojë në mënyrë të konsiderueshme aktivitet fizik, si gjatë agjërimit trupi prodhon pak energji, dhe çdo ngarkesë shtesë konsumojnë vetëm atë, e cila ndikon në gjendjen e përgjithshme e personit.

Për të njëjtën arsye autori rekomandon që të kufizojë numrin dhe kohëzgjatjen e trajtimit të ujit.

Thelbi i këtij parimi të agjërimit me anë të metodës së Shelton - i procedurave diellore. Shelton thotë se gjatë agjëruesin, si dhe një fabrikë që është mundësuar kryesisht nga energjia diellore duhet të plotësoj rezervat energjetike të trupit me anë të diellit. Shelton theksoi se rrezet e diellit gjatë uria jo si ilaç, por si një bazë e domosdoshme e trupit saktë. Në fund të fundit, të gjithë e dinë se dielli kryen shumë funksione vitale. Për shembull, është e nevojshme për metabolizmin e duhur të kalciumit, por gjithashtu është një faktor i rëndësishëm në asimilimin e fosforit dhe ndihmon në krijimin e forcës së muskujve.

Nëse sunbathing arsyeshme, ata nuk kërkojnë shpenzime të veçanta të energjisë, por më tepër të ndihmojë ngre kokën. Shpesh, lodhje të rënda pas sunbathing e lidhur me rrezet e diellit të tepërt intensitet, sunbathing tepruar kohë, etj Nëse sunbathing pranuar në Solariums të veçanta jashtë shtëpisë, më shumë energji është shpenzuar më shumë se si të shkoj tek ata.

Shelton gjithashtu këshillon në vijim:
a) sunbathing duhet të merret vetëm kur temperatura nuk është shumë e lartë (kjo është bërë më e mirë në verë, ose herët në mëngjes ose në mbrëmje);

b) nuk është e nevojshme në ditën e parë të marrë banja të gjata dielli është më e mirë për të filluar me pesë minuta sunbathing për mbrapa dhe gjysmën e përparme të trupit, dhe kohëzgjatjen në rritje të banjot për 1 minutë, çdo ditë, është që të shkoj në 30 minuta dhe këtë ndalesë ;
c) në qoftë se agjërimi - afatgjatë (20 ditë ose më shumë), koha sunbathing të jetë i kufizuar në 8 minuta çdo anë për kohëzgjatjen e agjërimit.
Përveç kësaj, duhet të i kushtoj vëmendje të reagimit individual të pamjaftueshme sunbathing në qoftë se ka pas miratimit dobësinë e tyre të rënda, ajo duhet të reduktohet. Në asnjë rast nuk duhet të keqpërdoret në diell.


Sigurisht, çdo person mund të zgjedhin vetë se sa ditë do të vdesin nga uria. Kjo varet nga trupi i njeriut dhe mbi karakteristikat e banimit të tij. Megjithatë, R. Shelton sugjeron se të gjithë të dobishme për trupin - uria fiziologjikisht të plotë. Siç është treguar në praktikë? Thjesht, zhduket pllakë mbi gjuhën dhe erë të pakëndshme zhduket shije të keqe në gojë në mëngjes. Të gjitha shenjat tregojnë qartë se trupi kishte vetë-pastrimi dhe është gati për të filluar të hahet përsëri.


"Fresh lëngje - ushqimi më i mirë në qoftë se ju vetëm u ndal agjërimin", - thotë Shelton. Në mënyrë që të mos dëmtojnë trupin, nga greva e urisë duhet të jetë të paktën gjysmën e kohës kur ju u ngordhje. Vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet dietën e tyre.

Opsionet më të arsyeshme:
1) ushqim vegjetarian;
2) ushqimet e veçanta.

Shkurtimisht parimet themelore të të ushqyerit mund të përmblidhen si më poshtë:
Pritja 1) ndaluara njëkohshme (një pjatë):

- Ushqimeve acid dhe niseshte;
- Proteina dhe niseshte;
- Proteina dhe yndyrna;
- Sheqernat dhe proteina;
- Sheqer dhe niseshte;
- Frutat kosi dhe e ëmbël;
- Sheqeri dhe acid fruta;
- Pjepër dhe çdo ushqim tjetër (duke përfshirë fruta)
- Qumësht dhe çdo ushqim tjetër (pas fruta acid mund të jetë deri në 30 minuta).
2) Çdo ushqime acid duhet të hani 15-30 minuta para ngrënies.
3) Për çdo vakt që ju mund të hani më shumë se një koncentrohen proteinave.
4) zarzavate mund të hahet me fruta ëmbël apo fruta, ose djathë dhe i lagësht (arra në vend të djathit mund të).

5) Më shumë se 2 ushqime të pasura me niseshte dhe sheqer, për shujtë është e pamundur.
6) pije të lëngshme mundësisht para ngrënies (10-15 minuta).
7) Hani desserts - jo e dëshirueshme, por nëse është e nevojshme, ajo është e mirë me shumë gjelbërim.
8) Çdo desserts ftohtë (akullore) duhet të përjashtohen nga dietë krejt.
9) Për ushqimin e trupit më të lehtë perevaryuvav, fruta më e mirë mëngjes me salcë kosi, krem, etj, darkë - enët, i pasur me niseshte dhe darkë - ushqim proteina.
10) Shelton gjithashtu identifikon disa favorshme për produktet kombinim organizëm. Për shembull, niseshte dhe yndyra, niseshte dhe zarzavate nekrahmalystaya. Veçanërisht e dobishme sipas mendimit të tij, kombinimi i salcë kosi, arra apo djathë me lakër të papërpunuara.


Duke përmbledhur të gjitha më lart, është e qartë se duke përdorur parimet themelore të uria në Shelton, ju jo vetëm që nuk dëmtojnë trupin tuaj, por përkundrazi - omolodytes brenda për disa dekada!