Regjimi i pijshëm për shëndetin e njeriut


Mbështetje pijshëm regjimi (p.sh. furnizimin me ujë të mjaftueshëm) - kusht shumë i rëndësishëm për ruajtjen e shëndetit. Fakti që trupi ynë është% e ujit 60-70 (në varësi të moshës: në sapolindur është, të paktën në verë). Kjo është, një person përmban rreth 40 litra ujë. Ka ujë brendaqelizor (25 L) ujë mezhkletochnaya - 10 litra. Gjithashtu 5-6 litra gjak (siç është e bazuar edhe në ujë). Përveç kësaj, ne të qarkullojnë limfatike (2 l) dhe ende kanë një lëngun cerebrospinal. Konsideroni të gjithë regjimin e pijshëm për shëndetin e njeriut!


Karakteristikat e ujit
• etje shuarje
• Burimi dhe Shefi tretës komponimet organike dhe inorganike siguron një mjedis të brendshëm të vazhdueshëm
• Ofron ushqyesve të transportit dhe oksigjenin
• printoni substancave toksike nga trupi përmes traktit gastrointestinal, veshkat, mushkëritë, gjendra djerse
• Në nyjeve dhe shpinë krijon një "jastëk dampening" (mosha ata rrafshuar)

• Rregullon temperaturën e trupit (djersitje personi - Temperatura reduktuar)
• Tool parandaluar kapsllëk

• Merr pjesë në metabolizmin, punën e sistemit qendror nervor, muskujt, sistemin kardiovaskular
• Përmirëson elasticitetin e lëkurës - përmirëson dhe rejuvenates lëkurës (në gratë veriore cilësinë e lëkurës është më e mirë se në jug).
Në mënyrë për të trupit për shëndetin e njeriut nuk vuajnë, ai ka nevojë për të ndjekur ekuilibrin e ujit. Kjo shumë, mori trupin e ujit duhet të jenë në përputhje me sasinë e ujit të lëshuar nga trupi. Kërkesa e përditshme për të lëngshme është 23-27 litra në shkallën prej 30 ml për 1 kg të peshës trupore.

Si lëngu hyn në trup (në ditë)?

- Fluid për të shuar etjen (12.8 L)
- Nga ushqimi (1L) - supave, borscht dhe ushqime të tjera të lëngshme. Por në ushqime të ngurta mund të përmbajë deri në 1 litër lëngu (mish, peshk, perime, fruta, etj)
- Ujë për njerëz, e cila është e formuar në trupin (03-04 litra) - endogjene. Ajo është e formuar nga oksidimi i yndyrës (1 gram yndyrë ofron 11 ml ujë), proteina (04 ml) dhe karbohidratet (05 ml). Pra, bilanci varet nga dietë.

Siç është likuid gjatë regjimit të pijshëm?
Për shkak se:
• Organet urinar - 50% (13 litra) në ditë

• zorrë 5% (02 L)
• Drita-13% (04L)
• lëkurës (djersitja) - 30% (08 L)

Nëse të ardhurat dhe prodhimit shtigjet për shëndetin e njeriut janë në përputhje me njëri-tjetrin dhe shuma është 25-27 litra në ditë, bilanci i ujit vërejtur. Humbja e lëngjeve të trupit çon 10% të çrregullimeve të rënda të ndihmon tretjen e ushqimit dhe sistemeve kardiovaskulare. Humbja e 20-25% është e papajtueshme me jetën. Etje - një reagim mbrojtës synon mjedisin e brendshëm të vazhdueshme, duke mbështetur përqendrim optimal të ushqyesve në trup. Etja gjatë regjimit të pijshëm - një sinjal se është e nevojshme të plotësoj aksioneve. Mos prisni për të mukusit të thata - kjo është humbja e lëngjeve ndërqelizor.