Shkaqet e përbashkëta të helmimit me ushqim


Ndonjëherë ne vuajnë nga dispepsi, helmimi me ushqim çdo herë është ashpërsia e ndryshme dhe të shoqërohet me nauze dhe vjellje. Shkaqet më të zakonshme të helmimit me ushqim, mund të jetë një ushqim që ne konsumojnë çdo ditë. Ajo mund të jetë burim helmues për kushtet e stomakut e magazinimit.
Shkaqet e helmimit me ushqim
Ushqimi dhe produktet nuk i janë nënshtruar trajtimit normale të ngrohjes. Kjo ndodh se ne mund të konsumojnë ushqim që nuk mund të jetë i gatuar në mënyrë të mjaftueshme ose të papërpunuara. Ushqimi i tillë është përhapës i një numri të baktereve, ato shumëfishohen me shpejtësi në sipërfaqe dhe të çojë në helmim nga ushqimi. Duke pasur drekë në një restorant, sigurohuni që ushqimi që ju hani, dhe i përgatitur siç duhet. Mushrooms, pule, fasule, qumësht, vezë, mish të papërpunuara, në qoftë se ata të përgatitur siç duhet, mund të jetë i rrezikshëm për sistemin e tretjes. Këto enët gjatë përgatitjes së tyre duhet t'i nënshtrohet trajtimit të ngrohjes, duke rezultuar në baktereve të rrezikshme do të shkatërrohen, të cilat do të shkaktojnë helmim ushqimor.Ushqime të ftohta
Thanks ngarkuar mënyrën kohën dhe datën brezi i ri i pëlqen të gatuaj në një furrë me mikrovalë dhe ruajtur atë në frigorifer. Por është e rëndësishme të theksohet se ushqimi i gatuar dobët të tilla si ftohtë përmban shumë bakteret që shkaktojnë helmim ushqimor dhe. Vetëm nga të nxehtit të mirë ju vrasin bakteret përfshira në ushqim dhe në këtë mënyrë e bëjnë të sigurt për konsum.

Ushqim Dirty
Ne kemi nevojë për të vëzhguar pastërti, ushqime të tilla si mish, perime të freskëta, fruta tërësisht të larë me ujë, ky është rregulli i artë i gatimit. Në sipërfaqen e këtyre produkteve duhet të hiqet pluhuri dhe grimcat e tjera që përmban mikrobet. Por nëse rastet ku uji dhe gjendje për të përballuar me sëmundje të patogjenëve ushqimore të rrezikshme për shkak se ajo është e kontaminuar, duke çuar në helmimit me ushqim. Prandaj, para përdorimit, përdorni ujë të pastër për të hequr ndotjen nga produkti.


Kur skaduar raft produkt jeta
Ka pasur raste kur në një nxitim, ju nuk e kuptojnë se për një copë bukë apo simite mbushur në gojën e tij. Bukë ndenjur, e cila ka mbajtur gjatë, të çojë për të helmimit me ushqim. Rrezik të madh shëndetësor mund të sjellë produkte dhe ushqime, të cilat skaduar afat. Të jenë të kujdesshëm, gjithmonë kontrolloni paketën për konsumin e ushqimit dhe dyqanet para se të blejnë produkte.

Kontenierë apo vegla Dirty nehyhyenychnaya
Në kuzhinë ju duhet për të mbajtur një nivel të lartë të higjienës, si dhe në procesin e gatim për të shmangur helmim nga ushqimi. Enët duhet të lahen çdo ditë me sapun dhe ujë, që parandalon përhapjen e baktereve që grumbullohen në to. Nëse ju bëni këtë, ju mund të zvogëlojë për ata njerëz që hanë me vegla rrezikun e helmimit me ushqim. Për të marrë një stomak pa qejf, mos e përdorni vegla të pista për pije ose qumësht.

Gjysma e rasteve të helmimit për shkak të faktit që njerëzit të marrin produktet e keqe ose të skaduara gatuar pulave dhe mishit. Problemi është se njerëzit nedozharyvayut mish, që do të thotë se ajo është e përgatitur si duhet. Pra, ajo mbajti shkaktojnë sëmundje mikrobet dhe mikroorganizmave, ato të çojnë në helmim. Edhe rastet e helmimit të shkaktuar nga fakti që njerëzit mbajnë ushqimin në frigorifer. Dhe, pavarësisht nga temperatura të ulëta, mishi fillon të përkeqësohet gjatë magazinimit të zgjatur.

Lahen në mëngjes

Ka raste të helmimit të shkaktuar nga shkelje të higjienës. Në bakteret merrni në ezofag, për shkak të faktit se ne nuk Gjithmonë lani duart para ngrënies, hani në kushte johigjienike, të tilla si një kompjuter, i keq fshin tryezë.
7 herë rrit rrezikun e helmimit me ushqim në qoftë se ju ha drekë në restorant apo në dhomë ngrënie. Por ajo që është interesante në qendrat e shpejtë e ushqimit në përgjithësi nuk fikse helmimit. Ekziston një perceptim se ushqim të shpejtë është e dëmshme dhe "kimike" ushqim dhe nuk ka jetuar mikrobet. Por ndoshta se shumë konsumatorë të produkteve ushqimore të shpejtë dhe nuk kanë kohë të korruptuar. Së fundi, të shpejtë restorant ushqimi shumë kritika dhe të kërkesave, si ata luftojnë paralajmërojnë të gjitha llojet e kritikave. Pas të gjitha, askush nuk dëshiron të humb një biznes fitimprurës, dhe të gjitha rekomandimet e ekzekutuar me kujdes.


Mjekët konstatojë faktin se 40 rastet e helmimit janë 1 vdekje. Nuk ia vlen rreziku. Të jenë të kujdesshëm se çfarë dhe në çfarë kushtesh që ju hani.
Dhe arsyeja e fundit që ju nuk mund të mbani mend. Për mënyrën se si i zënë grua moderne përgatitur darkë për 3 ditë. Ky ushqim është e panevojshme dhe të dëmshme për shëndetin, si gatuar kalbur ushqimit dhe kalbur edhe në frigorifer.